HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Haziran 2023 Çarşamba Saat: 14:42

“MAAŞLARDAKİ ERİME TELAFİ EDİLMELİ”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin,  “Öncelikle en düşük dereceli memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltecek artışların bütün memurların maaşlarına aynı şekilde uygulanarak maaşlardaki erime telafi edilmeli
“MAAŞLARDAKİ ERİME TELAFİ EDİLMELİ”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin,  “Öncelikle en düşük dereceli memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltecek artışların bütün memurların maaşlarına aynı şekilde uygulanarak maaşlardaki erime telafi edilmeli” dedi.

Kamu çalışanlarının hakkının yoksulluk sınırı üstünde ücrettir olduğunu ifade eden Galender, şunları söyledi: Türk Sağlık-Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretlerinin düşüklüğünü ve kamu çalışanlarının maaşlarının günümüz ekonomik şartlarının oldukça gerisinde kaldığını uzun zamandır dile getiriyoruz.

Ek zam ve refah payı uygulamaların kamu çalışanlarının maaşlarının erimesini önlemesi adına hayata geçirilmesini de mutlak bir zaruret olarak görüyoruz. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz mayıs ayında, işçi ücretlerine 2023 yılının ocak ayından itibaren yapılacak artışlardan hareketle, Temmuz’da en düşük dereceli memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltileceğini ifade etmiştir. 

Cumhurbaşkanımızın açıklamasını, memur maaşlarında yaşanan erimenin ve alım gücündeki düşüşün telafi edilmesi konusunda irade ortaya konulmuş olması nedeniyle önemli ve değerli görmekteyiz. 

Yapılacak düzenlemenin tüm kamu çalışanlarını memnun edecek bir düzeyde olması, maaşları kısa süre içerisinde yoksulluk sınırının üzerine taşıyacak bir süreci başlatması şarttır. 

Kamuda şu çalışanlar bu ücreti alıyor türünden mukayeseler yerine “kamu çalışanlarının hakkı yoksulluk sınırı üstünde ücrettir ve bu mutlaka sağlanmalıdır” çizgisinde olduğumuzu ifade ediyoruz. 

Kamuda nitelikli hizmetin sunucusu olan kamu çalışanlarının elbetteki ücret skalasında hak ettikleri yeri mutlaka almaları gerektiğini savunuyoruz. 

Sağlık çalışanlarının taban, teşvik, destek ve nöbet ücreti gibi maaş dışı tüm ödemelerinin makul bir seviyeye çıkartılması ücretler noktasında yapılması gereken bir diğer önemli adımdır. Bu konuda da Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz.  

Ücretler noktasında bakışımız bu denli nettir. Israrla vurguladığımız gibi Temmuz ayında yapılacak maaş artışında öncelikli talebimiz bu düzenlemenin sosyal taraflarla bir araya gelerek yasalaştırılması ve tüm kamu çalışanlarının memnun edecek ortalama memur maaşının yoksulluk sınırına getirecek bir düzenlemenin hayata geçmesidir. 

Buna göre öncelikle en düşük dereceli memur maaşını 22 bin TL’ye yükseltecek artışlar bütün memurların maaşlarına aynı şekilde uygulanarak maaşlardaki erime telafi edilmeli, ardından enflasyon farkı ve 2023’ün ikinci yarısı için kararlaştırılan %6’lık zam verilerek maaş artışları sağlanmalı, kamu çalışanlarının büyümden ve refahtan pay alması için üzerine refah payı ödemesi eklenmelidir.

Türkiye Kamu-Sen olarak önerilerimizin karşılık bulması halinde memurlarımızın yaşadığı kayıplar karşılanacak, 2023 yılı için nitelikli bir maaş artışı yapılmış ve kamu görevlilerinin alım gücü yükseltilmiş olacaktır. Bu yolla yeni hükümetimiz de güzel bir başlangıçla Türk Yüzyılı’na uygun bir kamu yönetimi anlayışı için ilk adımı atmış olacaktır.”

Anahtar Kelimeler : “MAAŞLARDAKİ, ERİME, TELAFİ, EDİLMELİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız