HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Haziran 2023 Perşembe Saat: 12:48

YOL KONTROLLERİ SIKLAŞTIRILDI

Ordu İl-İlçe Müdürlüklerinde görevli hayvan sağlığı ekipleri tarafından kurban bayramı öncesinde hayvan hareketlerinin kontrolü ve hayvan hastalıklarının takibi amacıyla yollarda ve kurban satış yerlerinde aralıksız kontroller gerç
YOL KONTROLLERİ SIKLAŞTIRILDI

Ordu İl-İlçe Müdürlüklerinde görevli hayvan sağlığı ekipleri tarafından kurban bayramı öncesinde hayvan hareketlerinin kontrolü ve hayvan hastalıklarının takibi amacıyla yollarda ve kurban satış yerlerinde aralıksız kontroller gerçekleştiriliyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Vatandaşlarımızın kurban bayramında dini vecibelerini gönül rahatlığı ile yerine getirmeleri amacı ile günler öncesinden İl-İlçe Müdürlüklerimizce çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda hayvan hareketlerinin kontrolü ve hayvan hastalıklarının takibi amacıyla hayvan sağlığı ekiplerimiz tarafından düzenli olarak yol kontrolleri yapılmaktadır. Ayrıca kurulan hayvan pazarları, geçici kurban satış ve kesim yerleri de sıkı bir şekilde denetlenmektedir" dedi.

Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle kontrollerin sıklaştırıldığını belirten İl Yılmaz; “Ekiplerimiz tarafından yapılan kontrollerde hayvanların küpeleri, hayvanların sevklerde bulunması gereken aşılarının olup olmadığı, iller arası kurbanlık hayvan sevklerinde veteriner sağlık raporu ile büyükbaş hayvanların pasaportlarının, küçükbaş hayvanların nakil belgesinin olup olmadığı kontrol ediliyor"  ifadelerini kullandı.

Kurbanlık hayvan sayısının ilimiz ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu söyleyen Yılmaz; “İlimizde 2022 yılında 12 bin 174 adet büyükbaş hayvan ve 8 bin 952 adet küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 21 bin 126 adet hayvan kurbanlık olarak kesilmiştir. 2023 yılı kurban bayramında kurbanlık olarak kesime uygun hayvan sayımız 2022 yılında kesilen kurbanlık hayvan sayısından fazla olup İlimiz ihtiyacını karşılayacak miktardadır" şeklinde konuştu.

Yılmaz; kesimi yapılan hayvanlara ait kulak küpelerinin kurban kesen vatandaşlar ya da mahalle muhtarları aracılığıyla 30 gün süre içerisinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiğini hatırlatarak sözlerine son verdi.

 

Anahtar Kelimeler : YOL, KONTROLLERİ, SIKLAŞTIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız