HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Haziran 2023 Perşembe Saat: 14:25

“MESELE ÜNYE’DEN DE VE FATSA’DAN DA BÜYÜKTÜR”

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, son zamanlarda ulusal ve yerel medyada il sayısının 100 çıkacağı ve hangi ilçelerin il olacağı tartışmalarına açıklık getirdi. Kaçak, “Mesele Ünye’den de ve Fatsa’dan
“MESELE ÜNYE’DEN DE VE FATSA’DAN DA BÜYÜKTÜR”

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, son zamanlarda ulusal ve yerel medyada il sayısının 100 çıkacağı ve hangi ilçelerin il olacağı tartışmalarına açıklık getirdi. Kaçak, “Mesele Ünye’den de ve Fatsa’dan da büyüktür” dedi.

Kaçak, yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin “100 ilden kastı Ülke içerisinden illerin bölünerek 100’e tamamlanması değildir. Daha önceki konuşmalarını takip edenler, “82 Kerkük, 83 Musul” çıkışını hatırlayacaklardır.

Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli, Misak-ı Milli sınırlarını kastederek Türkiye yüzyılı içerisinde bunu gerçekleştirmek mümkündür demiş, söz konusu haritanın gerçekleşme imkanının olabileceğinden bahsetmiştir” diye konuştu.

il sayısının 100 çıkacağı ve hangi ilçelerin il olacağı tartışmalarının ayyuka çıktığını belirten Kaçak, “Olaya Ünye mi il olsun Fatsa mı tartışması da girince mesele iyice içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Yıllar önce yaşadığımız Ünye Fatsa arası kavgalı günler geride kaldı derken kanaatim odur ki, meseleyi tekrar alevlendirmenin iki tarafa da bir faydası olmayacaktır” açıklamasında bulundu.

Kaçak, şunları söyledi: “Partimizin Lideri Dr. Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 100 maddelik anayasa hazırlığından bahsettikten sonra şöyle bir cümle kurmuştur. “Yeni yüzyılda 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür.” 

Bu cümleden her nedense, Ülke içerisindeki nüfusu yüksek ilçelerin il yapılarak 100’e tamamlanması algılamıştır. Durum böyle olunca yıllardan bu yana il olma hayalleri süren Ünye, sakinliğini bozmuş tekrar tartışmanın odağına oturmuştur.

Ünye ve Fatsa’mızın çok kıymetli yöneticileri, idarecileri, STK’ları ve hemşerilerimize tavsiyem, süreci sükunetle takip etmeleridir. Sayın Liderimizin 100 ilden kastı Ülke içerisinden illerin bölünerek 100’e tamamlanması değildir. Daha önceki konuşmalarını takip edenler, “82 Kerkük, 83 Musul” çıkışını hatırlayacaklardır.

Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli, Misak-ı Milli sınırlarını kastederek Türkiye yüzyılı içerisinde bunu gerçekleştirmek mümkündür demiş, söz konusu haritanın gerçekleşme imkanının olabileceğinden bahsetmiştir.

Uzun lafın kısası, Mesele Ünye’den de ve Fatsa’dan da büyüktür. Ülkemizde il olmayı hak eden ilçeler elbette vardır, olmalıdır da. Ancak bu kırmadan dökmeden, hakkaniyetle olmalıdır. Selam ve sevgilerimle.”

Anahtar Kelimeler : “MESELE, ÜNYE’DEN, DE, VE, FATSA’DAN, DA, BÜYÜKTÜR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız