HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Haziran 2023 Cuma Saat: 11:59

​ BAYRAM BOYUNCA EKİPLER SAHADA

Ordu Tarım İl/İlçe Müdürlüklerinde görevli hayvan sağlığı ekipleri Ordu genelinde 8 gün boyunca sahada olacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli hayvan sağlığı
​ BAYRAM BOYUNCA EKİPLER SAHADA

Ordu Tarım İl/İlçe Müdürlüklerinde görevli hayvan sağlığı ekipleri Ordu genelinde 8 gün boyunca sahada olacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli hayvan sağlığı ekipleri vatandaşlarımızın kurban bayramında dini vecibelerini gönül rahatlığı ile yerine getirmeleri amacı ile yoğun çalışmalar gerçekleştirmektedir" ifadelerini kullandı.

Hayvan sağlığı ekiplerimizin bayram tatilinin başladığı 24 Haziran Cumartesi gününden itibaren bayramın 4. günü olan 1 Temmuz Cumartesi günü dahil 8 gün süresince toplam 49 personel ve 20 araç ile sahada olacağını belirten Yılmaz; “Ekiplerimiz kurban kesecek vatandaşlarımızın kurbanlarını sağlık şartlarına, çevre temizliğine ve hayvan refahına uygun kesmelerini sağlamak, kurban bayramı öncesinde ve süresince gerekli kontrol ve denetimleri yapmak, sevk işlemleri için Veteriner Sağlık Raporu düzenlemek, vatandaşlardan gelecek ihbarları değerlendirmek amacıyla sürekli sahada olacaktır. Belirtilen süre boyunca sahada görevlendirilen personel ve bilgilerine vatandaşlarımız web sitemizde yayınlanan liste üzerinden ulaşabilirler" dedi.

Kurbanlık hayvanların tüm bilgilerinin 'TARIMCEBİMDE' uygulaması üzerinden sorgulanabildiğini belirten Yılmaz; “'TARIMCEBİMDE' ile vatandaşlarımız 3 adımda satın almak istedikleri kurbanlıklar hakkında bilgi edinebilmektedir. Öncelikle https://tarimcebimde.tarimorman.gov.tr adresinden “'TARIMCEBİMDE' mobil uygulaması cep telefonuna indirilir. Daha sonra "Hayvansal Üretim" ana menüsünden “Küpe Sorgulama" alt menüsü seçilir. Gelen menüde büyükbaş veya küçükbaş hayvan seçimi yapıldıktan sonra satın alınmak istenen hayvanın küpe numarası girilerek “Sorgula" butonuna tıklanır. Böylelikle kurbanlık hayvanlara ait ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgileri öğrenilmektedir. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, ülkemiz ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Anahtar Kelimeler : , BAYRAM, BOYUNCA, EKİPLER, SAHADA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız