HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 11:49

OMDER’DEN ESKİ OTOGAR PROJESİNE ÖNERİLER

Ordu Müteahhitler Birliği Derneği (OMDER), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan riskli alana ait imar planının bir bölümünü oluşturan Yeni mahalle eski otogar alanındaki bu projeyi Ordu doğru bulmadıklarını açıklayar
OMDER’DEN ESKİ OTOGAR PROJESİNE ÖNERİLER

Ordu Müteahhitler Birliği Derneği (OMDER), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan riskli alana ait imar planının bir bölümünü oluşturan Yeni mahalle eski otogar alanındaki bu projeyi Ordu doğru bulmadıklarını açıklayarak önerilerde bulundu.

OMDER’den yapılan yazılı açıklamada; “Altınordu ilçemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan riskli alana ait imar planının bir bölümünü oluşturan Yeni mahalle eski otogar alanındaki bu projeyi Ordu Müteahhitler Birliği Derneği olarak doğru bulmuyoruz” denildi.

Projenin Kentsel Dönüşüm değil, ticari amaçla yapıldığına dikkat çekilen açıklamada; “Hazırlanan proje eski sanayi ve çevresindeki riskli konut alanlarına hizmet edecek kamusal ve açık alanını karşılamak yerine, tek bir riskli konut yıkılmadan yeni konut ve işyerleri üreten bir proje olarak karşımıza çıkmıştır. Bu proje bir kentsel dönüşüm projesi değil ticari amaç ile yapılmış projedir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından orası kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmiştir. Eğer oraya bir proje yapılacak ise 13 dönüm yer üzerinde değil 55 dönüm yerin tamamı üzerinde otopark alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatılar ile bir bütün olarak yapılmalıdır. Proje kentsel dönüşüm amacına uygun olarak başlatılmalıdır.

Hiçbir yeri yıkmadan bir proje yapmaya çalışmak doğru değildir. Bizler bu şehirde müteahhitlik yapan, istihdam sağlayan firmalar olarak şehrimize güzel projeler yapılmasını ve şehrin büyümesini sonuna kadar istiyoruz ama projeler yapılırken doğru adımların doğru şekilde atılmasını Kamuoyu ve STK’lar ile fikir alışverişinde bulunulmasını istiyoruz.

Eski Otogar alanına konut veya rezidans alanı olmasının o bölge için sağlıklı olacağını düşünmüyoruz. O bölgede konut yoğunluğunun fazla olduğu bilinmektedir. Yeni proje  otopark sorununu  karşılamadığı gibi, şehrin trafik sorununu da büyüteceğini görüyoruz.

Biz ordu müteahhitleri olarak şehrimizin gelişimini, markasının büyümesini her zaman istiyoruz. Ama yapılacak olan projelerin doğru olması gerekmektedir. Büyükşehir belediyemizin otogar alanında yapacağı proje tüm bölgenin içine girdiği bir kentsel dönüşüm projesi olması gerekmektedir. Bu sebeple şuan için bu projeye başlanılmamalı, durdurulmalı ve proje revize edilmelidir.

Büyükşehir belediyemizin şirketlerinden Orkent amacı doğrultusunda projeler yapmalı, ticari projeler düşünmemelidir. Melet Park, ve Civil Park projelerinin otogar bölgesindeki 55 dönümlük kentsel dönüşümün rezerv alanları olarak kullanmalıdır. Bu bölgede yıkılacak bina ve işyerlerini o projelere aktarmalıdır” ifadelerine yer verildi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : OMDER’DEN, ESKİ, OTOGAR, PROJESİNE, ÖNERİLER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız