HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 15:22

OBBKT, KARADENİZ TURUNDA

Kurulduğu günden bu yana perdelerini hiç kapatmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) şehrin tiyatrosu olmakla birlikte, bölge tiyatrosu olma niteliğini de devam ettiriyor.
OBBKT, KARADENİZ TURUNDA

Kurulduğu günden bu yana perdelerini hiç kapatmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) şehrin tiyatrosu olmakla birlikte, bölge tiyatrosu olma niteliğini de devam ettiriyor.

59 yıldır kentin kültür ve sanat hayatına ışık tutmaya, Ordulu sanatseverleri bir birinden güzel oyunlarla buluşturmaya devam eden OBBKT, Ordu’nun yanı sıra başka illerde de sahne alıyor. Bu kapsamda OBBKT 2-3 Temmuz tarihlerinde Giresun ve Trabzon’da sahne alacak.

OBBKT 2-3 TEMMUZ’DA AKÇAABAT VE GİRESUN’DA SAHNE ALACAK

1964 yılında Türk tiyatrosunun kurucusu Muhsin Ertuğrul tarafından Karadeniz’de bir bölge tiyatrosu niteliği ile kurulan ve 59 yıldır perdelerini hiç kapatmayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Radyo-yu Hümayun, adlı müzikal komedi ile 2 Temmuz Pazar günü Trabzon’un Akçaabat ilçesinde 3 Temmuz Pazartesi günü ise Giresun seyirci ile buluşacak.

İZLEYİCİ İLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

1. Dünya Savaşı arifesinde paşa babalarından kalan konaklarında kalfaları Efser ile birlikte yaşayan Hayri ve Hayrünnisa kardeşlerin hayatlarına dahil olan Mehmet ve Kenan kardeşlerle birlikte radyo icat etme çabası içerisinde yaşadıkları içinden çıkılmaz olayları konu edinen “Radyo-yu Hümayun'' OBBKT’nin belirlediği takvim doğrultusunda izleyici ile buluşmaya devam edecek.

OBBKT’DE SEZON DEVAM EDİYOR

Bu sezon sahnelenen, Radyo-yu Hümayun, Sınır, Bahar Noktası, Rapunzel ve Otobüs Durağında Üç Bencil adlı oyunları ve deprem bölgesi Adıyaman’da depremden etkilenen çocuklar için yaptığı çalışmalarla takdir toplayan OBBKT, yaz sezonuna dolu dolu hazırlandı. Yaz sezonu boyunca kent genelinde gerçekleştireceği, doğaçlama gösteriler ve çocuk oyunları ile sezonu kapatmadan devam eden OBBKT, yeni sezonun hazırlıklarına ise ara vermeden devam ediyor.

 

 

Anahtar Kelimeler : OBBKT, KARADENİZ, TURUNDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız