HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Haziran 2023 Pazar Saat: 14:20

VALİ SONEL, YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARI UNUTMADI

  Görev yaptığı her yerde yetim ve öksüz çocuklarımıza ayrı bir önem veren, devletin şefkatini ve merhameti
VALİ SONEL, YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARI UNUTMADI

 

Görev yaptığı her yerde yetim ve öksüz çocuklarımıza ayrı bir önem veren, devletin şefkatini ve merhametini onlara her daim gösteren Vali Tuncay Sonel, bu Kurban Bayramı’nda da yetim ve öksüz çocukları unutmadı.

 

Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da yetim ve öksüz çocuklara bayram sevincini yaşatmak isteyen Vali Tuncay Sonel, hayırseverlerin desteği ile alınan kurbanlık koçları, yetim ve öksüz çocuklara gönderilmek üzere kendi elleri ile hazırladı.

 

Beraberinde, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile birlikte kurbanlık koçların bulunduğu ağıla giden Vali Sonel, yetim ve öksüz çocuklarımıza verilecek kurbanlık koçları seçti.

 

Kınalı ve kurdele ile süslenen kurbanlık koçları, yetim ve öksüz çocuklarımıza göndermek üzere hazırlayan Vali Tuncay Sonel, yapmış olduğu açıklamada, ”Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı'nda hayırsever dostlarımızın katkılarıyla yetim ve öksüz evlatlarımız için kına yakılmış ve kurdele ile süslenmiş koçlarımızı hazırladık. Allah hayırsever dostlarımızın hayrını kabul etsin” dedi.

 

Yetim ve öksüz çocukların Kurban Bayramı’nı daha güzel ve mutlu yaşamaları için bu uygulamanın her Kurban Bayramı’nda yapıldığına dikkat çeken Vali Sonel, “Ordu genelinde bizim göreve başladığımızda 2112 yetim öküz evladımız vardı. Hayırseverlerimizin katkılarıyla alınan bu kınalı koçlar, yetim ve öksüz evlatlarımızın Kurban Bayramı'nı daha güzel yaşaması için evlerine bırakılacak. Müftülüğümüz koordinesinde dini vecibelere uygun olarak gereken yapılacak” diye konuştu.

 

Koçların bakıldığı işletme sahibine de teşekkür eden Vali Sonel, “3 yıldır Ordu’da bu uygulamayı sürdürüyoruz. Kınalı koçları üçüncü yılımızda da yine aynı işletmeden aldık. İşletme sahibimiz de bizlere çok yardımcı oldu. Allah razı olsun kendisinden. Çok da güzel bakmış koçlara. Yine çok başarılı ve çalışkan İl Tarım ve Orman Müdürümüz var. Kemal Müdürüm ve ekibinden de Allah razı olsun. Ordu'muzun yaylalarında beslenmiş koyunları, koçları güzel bir şekilde seçtiler. Bu kınalı koçlar, Kurban Bayramı öncesinde yetim ve öksüz evlatlarımızdan bakabilecek olanlar yani bahçesi, evi müsait olanlara bir iki gün öncesinden göndereceğiz. İstiyoruz ki kınalı koçlarına sarılsın, bir bayram heyecanı yaşasınlar.Daha sonra kurbanın tüm vecibelerini yerine getirilecek. Allah kabul etsin” şeklinde konuştu. 

 

6 Şubat depremi nedeniyle Kurban Bayramı’nın biraz buruk kutlanacağını ifade eden Vali Sonel, “Rabbim, bu Kurban Bayramı vesilesiyle ülkemizi, milletimizi, bütün afetlerden korusun. 6 Şubat'ta asrın felaketini yaşamıştık. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle biraz buruk bir bayram geçireceğiz. Kalbimiz, tüm depremzede kardeşlerimizle birlikte. Bu bayram dolayısıyla hem canlarını bu topraklara feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Kurban Bayramımız mübarek olsun. Allah dostlarımızın da hayrını kabul etsin” dedi.

 

Vali Tuncay Sonel, 3 yıl önce Ordu’da görev başladığında, Ordu genelinde tespit ettirdiği 2 Bin 112 yetim ve öksüz çocuğa birer mektup göndererek, ‘eğer, annen ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin, annenden veya babandan isteyeceğin şey ne olurdu? Bunu da bana yazarsan çok memnun olacağım’ diye yazarak, çocuklardan isteklerini öğrenmiş ve kendisine iletilen tüm talepleri yerine getirmişti.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL, YETİM, VE, ÖKSÜZ, ÇOCUKLARI, UNUTMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız