HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 12:36

GÜVENLİ PLAJLARDA DENİZE GİRİN

Ordu Valisi Tuncay Sonel, suda boğulma vakalarını önlemek için cankurtaran hizmeti verilen 18 plajın haricinde denize girilmemesi için uyarılarda bulundu.
GÜVENLİ PLAJLARDA DENİZE GİRİN

Ordu Valisi Tuncay Sonel, suda boğulma vakalarını önlemek için cankurtaran hizmeti verilen 18 plajın haricinde denize girilmemesi için uyarılarda bulundu.

Kurban Bayramı tatili ve havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların serinlemek için denize girdiğini belirten Vali Sonel, üzücü olaylar yaşanmaması için her türlü güvenlik tedbirinin alındığı plajların haricinde denize girilmemesini istedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte serinlemek, balık tutmak veya piknik yapmak amacıyla kontrolsüz alanlarda denize, iç sulardaki derelere, ırmaklara, göllere, göletlere girilmesine bağlı olarak suda boğulma vakaları yaşandığına dikkat çeken Vali Sonel, bu durumun önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi. 

GÜVENLİ PLAJLARI KULLANIN

Vali Sonel, “İlimizin 118 km’lik sahili var. Buranın da 68 km’lik kısmı kumsallardan oluşuyor. Bu kumsalların olduğu yerlerde Ordu Büyükşehir Belediyemizce belirlenen ve cankurtaran hizmeti verilen 18 adet plaj mevcut. Bu plajlarımız son derece güvenli. Vatandaşlarımızın can güvenlikleri için denize girmek için bu plajları kullanmalarını istiyoruz. Ayrıca, denize girmenin tehlikeli olduğu yerlere uyarıcı levhalar koyduk. Bu uyarıcı levhalarda güvenli plajların yerlerini gösterecek karekod okuyucular var. Bu kodlar sayesinde vatandaşlarımız cankurtaran bulunan güvenli plajlara yönlendirilmekte” dedi.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLECEK

Ordu Büyükşehir Belediyesinin cankurtaran hizmeti verdiği 18 plaj ve özel işletmelerin hizmet verdiği plajlar haricinde denize girilmesine izin verilmeyeceğini kaydeden Vali Sonel, “Özel işletmeler de hizmet verdikleri plajlarda her türlü tedbiri alacaklar. Bu konuda emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerimiz sürekli kontrol ve denetimler yapacaklar. Suda boğulma olaylarının önlenmesi için vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerimize de ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

GÜNEVLİ 18 HALK PLAJI VAR

Vatandaşlarımız, 18 Haziran-18 Eylül tarihleri arasında haftanın her günü 10.30 ile 19.00 saatleri arasında can kurtaran hizmeti verilen Altınordu ilçesinde Mavi bayraklı Cumhuriyet plajı, Akyazı 2 Halk plajı, Akyazı 1 Halk plajı, Mavi bayraklı Kumbaşı plajı; Perşembe ilçesinde Efirli Engelsizler Plajı, Çaka Beyaz Kum Plajı, Aktaşlar Halk Plajı, Efirli Halk Plajı; Fatsa ilçesinde Dolunay Çamlık Halk Plajı, Demas Halk Plajı; Ünye ilçesinde Kırkevler Halk Plajı, Çınarsuyu Halk Plajı, Fevzi Çakmak Halk Plajı, Nuriye Mahallesi Halk Plajı, Eski Kızılcakese Halk Plajı; Gülyalı ilçesinde Tepealtı Halk Plajı, Çikolata Park Halk Plajında güvenli bir şekilde denize girebilecekler. 

UZMAN CANKUTARANLAR HİZMER VERECEK

Bu plajlarda Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKEM ekipleri tedbirleri üst düzeyde tutacak. Plajlara yerleştirilecek uyarı ve bilgilendirme tabelaları, can simitleri ve gözetleme kulelerinin yanı sıra sıkı eğitimlerden geçen, alanında uzman cankurtaranlar hizmet verilecek.

 

Anahtar Kelimeler : GÜVENLİ, PLAJLARDA, DENİZE, GİRİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız