HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Haziran 2023 Pazartesi Saat: 15:38

FATSA, KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Fatsa Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçenin merkez ve kırsal mahallelerinde temizlik çalışması başlattı.  Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, bayramın güzel bir şekilde yaşanması için cadde, sok
FATSA, KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Fatsa Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçenin merkez ve kırsal mahallelerinde temizlik çalışması başlattı. 

Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, bayramın güzel bir şekilde yaşanması için cadde, sokak ve camilerde çok yönlü bayram temizliği gerçekleştiriyor.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Fatsa’nın çeşitli bölgelerinde bayram hazırlıkları çerçevesinde ot temizleme, budama, atık toplama işleri ve cami bahçesi temizliği gerçekleştiriyor. Orta Refüjlerde ve parklarda çim biçme ve bitki bakımları yapılıyor.

 

Kurban Bayramı’nda park bahçelere, cadde ve sokaklara, bina önlerine, yol kenarlarına, çöp konteynerlerinin içine ve etrafına kesimi yapılan hayvanların sakatat atıklarının atılması yasaktır. Bu atıkların kanun gereği sahibi tarafından gömülerek bertarafı sağlanmalıdır. 

Belediyemizce belirlenen toplu kurban kesim yerlerinde biriken sakatat atıkları ile ilgili kesim yeri sahibi tarafından biriktirilerek ücret karşılığında belediyemiz ekipleri tarafından kazıcı yükleyici ve kamyonlarla alınarak gömme sahasına götürülüp bertarafı sağlanacaktır.

Kurban keserken kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında çevre ve görüntü kirliliğine neden olacak şekilde yol kenarları, park ve bahçe,  dere yatakları gibi yerlerde kurban kesilmesine ve atıkların buralara atılmasına müsaade edilmeyecek.  Satış ve kesim yerlerinde görüntü kirliliği oluşturulmasına izin verilmeyecektir. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler Kurban Bayramı boyunca kırsal ve merkez mahallelerde çevre kontrollerini ve denetimlerini yapacaktır.

Konteynerlerin içine ve etrafına sakatat atıklarının bırakılması halk sağlığı ve çevre sağlığı açısından tehlikeli bir durum oluşturduğu için bireysel kesim yapan vatandaşların sakatat atıklarını gömerek bertaraf etmeleri konusunda dikkatli olmaları gerekmektedir.  Belirlenen kurallara uymayanlar Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü’nce tespit edilerek haklarında Çevre Kanunu ve Kabahatle Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacaktır.

 

“KİSTLİ ORGANLAR HAYVANLARA VERİLMEMELİ”

 

Fatsa Belediyesi Kurban Bayramı'na günler kala, kurban olacak hayvanların özellikleri ve kurban atıklarının çevre sağlığına etkilerine dair önemli bilgilerin yer aldığı bir afiş hazırladı ve mahallelerde dağıtımını gerçekleştirdi. Fatsa Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kurban Bayramı öncesinde ilçemizde yaşayan vatandaşların bilgilenmesi için cami, kahvehane , mezbaha, veteriner klinikleri, kesim yerleri, dolmuş durakları ve muhtarlıklara  asılan; önemli bilgilerin yer aldığı afiş hazırlandı. Halktan büyük ilgi ve takdir gören bilgilendirme afişleri, kurban satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler, kurbanlık hayvanlarda yaş tayini, kurban atıklarının imhası ve kist hidatik hastalığı konularında bilgiler içeriyor.

 

Anahtar Kelimeler : FATSA, KURBAN, BAYRAMINA, HAZIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız