HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Temmuz 2023 Pazar Saat: 12:50

KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programlarına katıldı. Ünye ve Fatsa ilçelerinde düzenlenen etkinliklerde konuşan Başkan Güler, Ordu’nun denizi ile bir bütün haline geldi
KABOTAJ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programlarına katıldı. Ünye ve Fatsa ilçelerinde düzenlenen etkinliklerde konuşan Başkan Güler, Ordu’nun denizi ile bir bütün haline geldiğini söyledi.

YAĞLI DİREK VE YÜZME YARIŞLARI RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Ordu’da coşkuyla kutlandı. Ünye ilçesinde deniz şehitleri adına denize çelenk bırakılması ile başlayan kutlamalar çeşitli etkinliklerle devam etti. Fatsa ilçesindeki etkinliklerde ise en çok ilgiyi yağlı direk ve yüzme yarışları gördü. Birçok yarışmacı yağlı direğin ucunda bulunan bayrağı kapabilmek için kıyasıya mücadele verdi. Ünye ve Fatsa ilçelerinde gerçekleştirilen etkinlikler renkli görüntüler oluşturdu.

BAŞKAN GÜLER: “DENİZLERİMİZ ÇOK ZENGİN”

Ünye ve Fatsa ilçesindeki programlara katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, burada yaptığı konuşmada Ordu’da denizi daha etkin kullanmak amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Denizlerin çok zengin kaynaklara sahip olduğunun altını çizen Başkan Güler, “Ordu’da geleneksel olarak kutladığımız Kabotaj Bayramımız kapsamında şehitlerimiz adına denize çelenk bıraktık. Hem bu özel ve anlamlı günü etkinliklerle kutluyoruz hem de şehit ve gazilerimizi anıyoruz.

Bu yıl 97. kutladığımız Kabotaj Bayramı sadece denizlerdeki ticaret faaliyetleri değil, aynı zamanda doğalgaz ve petrolün kaynağı, balıkçılığın merkezi, mavi vatanın bir parçası. Ordu’muz yaklaşık 6001 kilometrekare, alan olarak İstanbul’dan daha büyük.

Bunun yarısı kadar da denizimiz var. Bu deniz sadece Kabotaj Bayramında değil, her zaman teknelerle dolu olsun istiyoruz. Bir yandan tekne imalatı yapıyoruz, bir yandan sahilimizi canlandırıyoruz. Fatsa’ya bir ada yapıyoruz. Oraya tekneler yanaşacak ve turizm için çok önemli bir merkez haline gelecek. Ben bu vesile ile şehitlerimizi anıyor, Kabotaj Bayramımızı kutluyorum” dedi.

AĞALIK YARIŞI NEFES KESTİ

Festival kapsamında ağılık yarışı da yapıldı. Fatsa da düzenlenen festivalin ağası 1 milyon 310 bin TL ile Hicabi Yıldız oldu. Yıldız’a tesbih ve kepini Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler takdim etti. Başkan Güler ayrıca dereceye giren yarışmacıları da ödüllendirdi.

 

Anahtar Kelimeler : KABOTAJ, BAYRAMI, COŞKUYLA, KUTLANDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız