HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Temmuz 2023 Pazartesi Saat: 12:26

ORDU TARİHİNDE BİR İLK

Ünye Limanı’nda son dönemde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar sonrası Karadeniz’in en önemli limanlarından biri haline gelen Ünye Limanı’nda aynı anda 3 gemi birden ro-ro sevkiyat
ORDU TARİHİNDE BİR İLK

Ünye Limanı’nda son dönemde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar sonrası Karadeniz’in en önemli limanlarından biri haline gelen Ünye Limanı’nda aynı anda 3 gemi birden ro-ro sevkiyatı gerçekleştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, Karadeniz’in en önde gelen limanlarından biri olmasına çalıştığı Ünye Limanı her geçen gün hareketleniyor. Başkan Güler’in çalışmaları ile Ro-Ro deniz taşımacılığı, konteyner kruvaziyer ve deniz turizmiyle adından söz ettirmeye başlayan Ünye Limanı, ihracat ve ithalatın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Başlatılan çalışmalar sonrası, Karadeniz ülkelerine ve Türk Cumhuriyetlerine ihracat noktasında kolaylık sağlayacak olan liman meyvelerini vermeye başladı.

Rıhtım uzunluğu ve derinliği açısından yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişsiz olması nedeniyle bakıma alınarak büyütülen, kapasitesi arttırılarak, ulusal ve uluslararası yeterliliğe ulaşan Ünye Liman’ında yurt dışı ihracatları da hız kazandı.

  KARADENİZ’DEKİ 6 LİMANDAN DAHA BÜYÜK

Karadeniz’e sınırı olan 6 ülke limanından daha büyük ve tüm Karadeniz kıyısında lider hale gelecek bir liman ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan çalışmalar sonrası, limanda kruvaziyer seferleri arttı.

AYNI ANDA 3 GEMİ YÜKLEME BOŞALTMA YAPTI

İhracat ve ithalatın merkezi olmaya aday olan Ünye Liman’ın da Ordu tarihinde ilk kez uluslararası sevkiyat yapan 3 gemi aynı anda yükleme ve boşaltma yaptı.

Anahtar Kelimeler : ORDU, TARİHİNDE, BİR, İLK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız