HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Temmuz 2023 Salı Saat: 12:33

“MUHASEBE ÜCRETLERİ ARTIRILMALIDIR”

Ordu Mali Müşavirler Oda Başkanı M.Ender Sönmez, “Ücretlerin yetersiz kaldığını ifade ederek muhasebe ücretleri en az yüzde 35 artırılması gerekiyor” dedi. Başkan Sönmez yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“MUHASEBE ÜCRETLERİ ARTIRILMALIDIR”

Ordu Mali Müşavirler Oda Başkanı M.Ender Sönmez, “Ücretlerin yetersiz kaldığını ifade ederek muhasebe ücretleri en az yüzde 35 artırılması gerekiyor” dedi.

Başkan Sönmez yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:  Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ücret tarifesinde yer alan ücretlerin, ekonomik koşullar, artan giderler dikkate alındığında yetersiz kalmaktadır.

Mali Müşavirler hizmetlerini ifa ederken iş dünyasında gerçekleşen ticari işlemlerin kamu açısından gerekli olan verilerinin aktarımı için özverili çalışmaktadır. Ülkemizde ve dünyada son yıllarda yaşanan olağanüstü ortamlarda bir gün dahi görevini ihmal etmemiştir. Mali müşavirler iş dünyasına, kamuya sağladığı değerin bilinci ile çalışmaktadır.

Muhasebe ofis giderleri içinde en önemli pay personel giderlerinden oluşmaktadır. Asgari ücretin 11,402,00 TL olarak belirlenmesi neticesinde gelen artış ve bu doğrultuda diğer hizmet üretim giderlerimizdeki artış ile ocak ayında belirlenen muhasebe ücretleri geçerliliğini yitirmiştir. Keza 2022 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 122 iken asgari ücret tarifemize yüzde 85 artış uygulanarak beklentimizin altında kalmıştır. Türmob Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerleme oranının tarifeye yansıtılarak uygulanmasına karar verilmiş olup, enflasyondan kaynaklı kayıpların telafi edecek şekilde tarifedeki ücretlere yeniden değerleme oranı kadar (yüzde 122) farkın yansıtılarak uygulanması tavsiye edilmiştir. Gelinen durumda da temmuz ayından itibaren yüzde 35 artış uygulanması tavsiye edilmektedir.

Ekonomik gelişimlere göre ücretler revize edilemez ise vergi mükelleflerine, işverenlere sunduğumuz hizmetler, kamuya aktarımını sağladığımız ticari işlemlerin sürdürülebilirliğinden, hizmet kalitesinden bahsedilemez.

Teknolojik dönüşümle süregelen ticari yaşamda değişiklikler, yeni uygulamalara mükelleflerin uyumunu sağlayarak iş dünyasının sorunsuz ve en verimli seviyede geçişi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. E-Dönüşüm süreci teknoloji yatırımlarımızı, kırtasiye giderlerimizi artırdığı gibi nitelikli ve daha fazla sayıda personel çalıştırma ihtiyacı doğurmuştur. Böylelikle her geçen gün ofislerimizin hizmet üretim giderleri katlanmaktadır.

Mali müşavirler mükellef ve devlet arasında mali işlemler akışında ekonominin en büyük paydaşıdır. Hizmet kalitemizin, yasalardan kaynaklanan sorumluluklarımızın sürdürülebilirliği ile muhasebenin iyi yönetiminde gerek mükellefler gerek devletimiz fayda sağlayacaktır.

Mali müşavirler mükelleflerin beyan ve yükümlülüklerin bildirimi yanı sıra geçmişte yaşanan finansal, vergisel olayları değerlendirerek geleceğe yönelik öngörüleri ile iş dünyasına fayda sağlayıcı bilgileri sunmaktadır.

Mükellef veya işverenlerimizin muhasebe ücretlerini değerlendirirken gider kalemlerindeki artışları, mali müşavirlerden aldığı hizmetin kalitesini, mali danışman olarak sağladığı faydaları dikkate alması önem arz etmektedir.

Mali müşavirlerin hizmet üretim giderlerindeki artışlar neticesinde muhasebe ücretlerinin en az Yüzde 35 oranında artırılması halinde hizmet kalitesi ve sürdürülebilirlikten bahsedilecektir. “

Anahtar Kelimeler : “MUHASEBE, ÜCRETLERİ, ARTIRILMALIDIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız