HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Temmuz 2023 Salı Saat: 14:03

SAHİLLER NEFES ALDI

Beton bloklarla kapatılmak istenen Altınordu Kirazlimanı sahili bugün halkın nefes alabildiği yaşam alanına dönüştü. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “sahiller halkındır” ilkesinden yola çıkarak mahkem
SAHİLLER NEFES ALDI

Beton bloklarla kapatılmak istenen Altınordu Kirazlimanı sahili bugün halkın nefes alabildiği yaşam alanına dönüştü. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “sahiller halkındır” ilkesinden yola çıkarak mahkeme kararıyla yıkımını sağladığı gökdelenin yerinde ortaya çıkan ve halka açılan alan vatandaşlarla dolup taşıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in kıyıları halka açarak, vatandaşları denizle buluşturmak adına gösterdiği kararlı duruşun ardından kıyılar bugün nefes alan, halkın uzun süre vakit geçirebildiği sosyal yaşam alanlarına dönüştü.

Başkan Güler’in “Sahiller halkındır” kararlılığı ile Altınordu’nun Kirazlimanı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan kumsal alanda 17 katlı 3 blok yüksek ölçekli binaların yıkımının ardından ortaya çıkan alan yapılan peyzaj çalışmaları ile bambaşka bir görünüme kavuştu. Yapılan çalışmalar sonucunda yeniden düzenlenen bölge halkın kullanımına açıldı. Kumsalında denize giren, gölgesinde çay bahçesinde dinlenen, park alanını ailece kullanan vatandaşlar, deniz ve doğanın tadını çıkarıyor.

“GÖRÜNTÜ BİZİ RAHATSIZ EDİYORDU, ARTIK BETONLAR İÇİNDEN BAKMIYORUZ”

Yeni yaşam alanını ziyaret eden vatandaşlar sahil bandında oluşan görüntü kirliliğinin giderilmesinden dolayı son derece memnun olduklarını söyledi.

Ordulu vatandaşlar şu şekilde konuştu: “Burada önceden gökdelenler vardı. Bizim evimizin manzarasını, havasını her şeyini duvar gibi kapatıyordu. Burada şu an bir park ve tesislerin oluşturulması çok güzel oldu. Denizin kenarını betonlaştırmaya son derece karşıyız. Bir duvar gibi tıpkı hapishane gibi olmuştu. Karşı mahallerde oturmaya gerek yok, yoldan geçerken bile görüntü bizi rahatsız ediyordu. Artık şehri görüyorsun, açık hava, insanların oturabileceği bir alan oldu. Halka açık bir plaj kazandırıldı şehrimize. Önceden evlerden denize giremiyorduk. Bina yerine burada yapılan çalışma Ordu için turizm açısından daha iyi oldu. Artık betonlar içinden bakmıyoruz.”

Anahtar Kelimeler : SAHİLLER, NEFES, ALDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız