HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Temmuz 2023 Perşembe Saat: 13:03

ODÜ’DE MEZUNİYET TÖRENLERİ

ODÜ Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitülerinin mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. Morfoloji binası konferans salonunda düzenlenen törenlere Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taş
ODÜ’DE MEZUNİYET TÖRENLERİ

ODÜ Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitülerinin mezuniyet törenleri gerçekleştirildi.

Morfoloji binası konferans salonunda düzenlenen törenlere Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı, Fakülte Dekanları, Enstitü ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, mezun öğrenciler ve davetliler katıldı.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan mezuniyet törenlerinde gerçekleştirdiği konuşmasında “Enstitülerimiz akademik çalışmaların gerçekleştirildiği, geleceğin bilim insanlarının ve akademisyenlerinin yetiştirildiği, bu sayede ülkelerin uluslararası alanda tanınırlığının artırılmasına büyük katkılar sağlayan önemli bilim merkezleridir. Enstitülerimizde yapılacak olan bilimsel çalışmalarla bilime hizmet etmek, lisansüstü eğitim kapasitesini daha yukarıya taşımak ve nitelikli araştırmacılar yetiştirmek için azami gayret sarf etmekteyiz. Ordu Üniversitesi olarak göreve geldiğimiz günden beri Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alandaki gelişimini daha da ileri seviyelere taşımaya, lisans eğitiminde olduğu gibi lisansüstü eğitimimizin de kalitesini daha da artırmaya ve öğrencilerimize farklı imkanlar sunarak geleceğin bilim insanlarının en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda enstitülerimiz bünyesindeki ana bilim dallarında yüksek lisans ve doktora programlarına katılan öğrencilerimize her türlü desteği vermeyi ve yüksek lisans programlarımızın sayısını artırmayı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Ordu Üniversitesine sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Rektör Akdoğan, “Göreve geldiğimiz günden itibaren hastanemize 78 tıp doktoru arkadaşımızı kazandırdık, aynı zamanda hastanemize Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyathanesi ve Yoğun Bakım Ünitesi açtık. Ayrıca Diş Hekimliği Fakültemize Günübirlik Kliniği ve Engelli Ünitesi kliniğini kazandırdık. Bununla birlikte geçtiğimiz gün Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ile yaptığımız telefon görüşmesinde Üniversitemizin tahsis etmiş olduğu 250 dönümlük arazi üzerine inşa edilen şehir hastanesinin kaba inşaatının tamamlandığının bilgisini verdim. Sadece Ordu’ya değil çevre illere de hizmet verecek şehir hastanemizin açılışının mart ayında açılmasının planlandığı müjdesini de şimdiden vermek isterim. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımıza, ilimizin önde gelenlerine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Teknopark’ın en kısa sürede tamamlanması adına gerekli çalışmaların yapıldığını da belirten Rektör Akdoğan, “Üniversitemizin eğitim standartlarını daha da ileri seviyelere taşıyacağına inandığım Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin tüm eğitim birimlerimizde olduğu gibi bölgemizin ve ülkemizin gelişimine de önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyim. Geçtiğimiz aylarda Üniversitemizde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Perşembe Meslek Yüksekokulu kurulmasına ilişkin teklifimize de YÖK tarafından onay verildi. Üniversitemize 3 yeni eğitim birimi kazandırmanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Bu yeni birimlerimize ilişkin gerekli olan yapılandırma çalışmalarını da en kısa sürede tamamlama gayreti içerisinde olacağız.” dedi.

Rektör Akdoğan, “Bir toplumun ilerlemesinin en temel noktası yetişmiş, kalifiye elemandır. İnsana yatırım yapmadan, onu yetiştirip geliştirmeden bir toplumun gelişmesi düşünülemez. Bu da bilgi ile, çalışmayla, yatırımla olur. Bilim insanlarına, Ar-Ge’ye yatırım yaptığımızda, bilim insanlarına imkan verdiğimizde, onların şartlarını iyileştirdiğimizde bunun bu millete olumlu anlamda döneceğine inanıyorum. Bunun için öğrencilerimizi çok önemsediğimizi ve bu üniversiteyi öğrenci odaklı bir üniversite yapmak için elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı belirtmek isterim. Kıymetli öğrencilerimiz, özgürlüğünüzden, hakkaniyetin yanında olmaktan, etik değerleri savunmaktan asla vazgeçmeyin. Gücün değil, hakkın, adaletin, bilimsel gerçeklerin yanında olmaktan asla taviz vermeyin. Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimizin akademik alanda gelişimine katkı sağlayan Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitü yönetimimize, akademisyenlerimize ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Üniversitemizin lisansüstü programlarından mezun olan kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyor, akademik hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Gerçekleştirilen törenler, öğrencilere mezuniyet belgesi verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, MEZUNİYET, TÖRENLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız