HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Temmuz 2023 Cuma Saat: 14:59

BİLSEM’LE KAZANDILAR!

BİLSEM öğrencileri, deniz altına kablo döşeyen makinenin robot tasarımını üreterek 2023 dünya robot olimpiyatları Türkiye Şampiyonası’nda yıldızlar kategorisinde hem 1. hem 2. oldular. BİLSEM’Lİ gençler, Eylül ve Kasım aylarında
BİLSEM’LE KAZANDILAR!

BİLSEM öğrencileri, deniz altına kablo döşeyen makinenin robot tasarımını üreterek 2023 dünya robot olimpiyatları Türkiye Şampiyonası’nda yıldızlar kategorisinde hem 1. hem 2. oldular. BİLSEM’Lİ gençler, Eylül ve Kasım aylarında Panama ve Danimarka’da Türkiye’yi temsil edecekler.

Ordu Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, 2023 Dünya Robot Olimpiyatları Türkiye Şampiyonası’nda Yıldızlar kategorisinde Türkiye birinciliğini ve ikinciliği elde ederek Panama ve Danimarka’da yapılacak 2023 Dünya Robot Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in özel önem ve destek verdiği, üstün yetenekli bireylerin yeteneklerini hızla keşfetmek, geliştirmek ve topluma katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla kurulan Ordu Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM), ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler alamaya devam ediyor. 

DENİZ ALTINA KABLO DÖŞEYEN MAKİNENİN ROBOT PROTOTİPİNİ ÜRETTİLER

BİLSEM öğrencileri Kayra Demir, Yusuf Eren Kotan, Ali Fuat Set ve Ecesu Yıldırım, Pasifik ve Karayipler’de deniz altı kablolarının kurulması ve onarılması, deniz altı sunucu çiftliklerinin kurulması ve açık deniz güneş panellerinin etkinleştirilmesine yönelik robot tasarımı ile İzmir’de düzenlenen 2023 Dünya Robot Olimpiyatları Türkiye Şampiyonası’nda Yıldızlar kategorisinde Türkiye birinciliğini ve ikinciliğini elde etti.

DANİMARKA VE PANAMADA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER 

BİLSEM elde ettiği bu başarı ile 19-23 Eylül 2023’te Danimarka’da ve 7-9 Kasım 2023’te Panama’da düzenlenecek olan WRO International Final 2023 etkinliğinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

 

BAŞKAN GÜLER, ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI

Yarışmada büyük bir başarı elde eden öğrencileri, BİLSEM Müdür Yardımcısı Ömer Kalafatçı ve Danışman Öğretmen Murat Demir ile makamında ağırlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, BİLSEM öğrencilerinin aldıkları başarı ile çok gururlandıklarını belirtti.

Başkan Güler, “Çok gurur verici bir tablo. Çok güzel bir nesil yetişiyor. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Hocalarımızı kutluyoruz. Onlar çalışıyorlar, bizde bu çalışmalarında her zaman onlara destek olmaya çalışıyoruz. Okulumuz daha önce Kanada’da ve Macaristan’da dünya şampiyonu olmuştu, şimdi bu başarıyı da sizlerden bekliyoruz. Türkiye’ye güzel haberlerle döndüğünüz de daha da mutlu olacağız. Ama siz bizim gönlümüzde her zaman şampiyonsunuz” dedi.

DANIŞMAN ÖĞRETMEN DEMİR: “EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ DR. MEHMET HİLMİ GÜLER”

BİLSEM öğrencilerinin Danışman Öğretmeni Murat Demir ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in en büyük destekçileri olduğunu vurguladı.

Hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu aktaran Demir, “Okulumuzun ismi artık Türkiye’de herkesin kafasına kazandı. Gittiğimiz yarışmalarda kimse bizimle aynı grupta olmak istemiyor. ‘Ölüm grubu’, ‘yıkım ekibi geldi’ gibi söylemler oluşuyor. Olduğumuz her yerde birinciliğin en büyük adayı biziz. Bu başarılarda en büyük destekçimiz Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler. Her yıl maddi ve manevi her türlü desteği bize veriyor. Bizde bu başarılı çalışmaları bu şekilde yapıp kendimizi uluslararası arenada gösterme şansı yakalıyoruz. O yüzden Hilmi Bey’e sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz başarılarımıza devam edeceğiz ve bu yıl dünya şampiyonluğunu elde edeceğiz” diye konuştu.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Öte yandan başarının mimarları olan BİLSEM öğrencileri Ecesu Yıldırım, Kayra Demir ve Yusuf Eren Kotan’da 2023 Dünya Robot Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde BİLSEM’e gelen öğrenciler danışman Öğretmenleri Murat Demir eşliğinde robotlarını geliştirmeye devam ediyor.

Hem yaptıkları robotlar hem de hedefleri hakkında görüşlerini paylaşan Ecesu Yıldırım, Kayra Demir ve Yusuf Eren Kotan günlük 10 saat olmak üzere çok sıkı çalıştıklarını belirttiler. Yurt dışında yapılacak yarışmalarda da iddialı olduklarının altını çizen öğrenciler, destekleri dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerini ilettiler.

Anahtar Kelimeler : BİLSEM’LE, KAZANDILAR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız