HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Temmuz 2023 Pazartesi Saat: 14:17

CHP’Lİ TORUN: MAĞDURİYETİN HESABINI KİM VERECEK?

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’daki sel felaketinde taşan Bülbül Deresi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2020’de uyarı yaptığını ancak 3 yıldır dikkate alınmadığını açıkladı. Torun, “Bu ihmal yüzünden, vatandaş
CHP’Lİ TORUN: MAĞDURİYETİN HESABINI KİM VERECEK?

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu’daki sel felaketinde taşan Bülbül Deresi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2020’de uyarı yaptığını ancak 3 yıldır dikkate alınmadığını açıkladı. Torun, “Bu ihmal yüzünden, vatandaşın yaşadığı mağduriyetin hesabını kim verecek? ” diye sordu.

Torun, Ordu’da selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu, vatandaşlarla görüştü. Burada açıklamalarda bulunan Torun, şunları söyledi:

2020 YILINDA UYARI YAPILMIŞ

“Tarım ve Orman Bakanlığı uzmanları 2020 yılında bir rapor hazırlamış. Doğu Karadeniz Havzası Taşkın Yönetim Planı. Toplamda 94 sayfadan oluşuyor. Bu raporda uzmanlar, 8 Temmuz’da taşkın yaşanan Bülbül Deresi için risk uyarısı yapmış. Belirli koordinatlar verilerek şöyle denilmiş: ‘Dere yatağı 500 yıllık taşkın tekerrür debisini geçecek şekilde yeniden düzenlenmelidir.’ Sorumlu kurumlar ise Devlet Su İşleri ve Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak belirlenmiş. Uygulama periyodu, yani yapılması gereken tarihler de 2020-2024 yılları olarak ifade edilmiş.

BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDEDİ

Raporun üzerinden 3 yıl geçti. Bülbül Deresi ile ilgili yatak düzenleme çalışması yapılmadı. Dere taştı, vatandaşlarımız perişan oldu. Yani ihmalin faturasını vatandaş ödedi. Şimdi soruyorum: 2020 yılında uyarı yapılmış olmasına rağmen neden bu çalışma yapılmadı? Bu ihmal yüzünden, vatandaşın yaşadığı mağduriyetin hesabını şimdi kim verecek?  Sadece bu değil, diğer derelerimiz için de uyarılar var. Ancak bırakın uyarıları dikkate almayı, dere yataklarında yapılaşmaya engel olunmuyor. Bu anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. Bütün sorumluların takipçisi olacağız.”

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Torun, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi de hazırladı. Torun önergesinde, “2020 yılından bugüne kadar Bülbül Deresi’nde hangi çalışmalar yürütülmüştür? Doğu Karadeniz Havzası Taşkın Yönetim Planı’nda yer alan öneriler hayata geçirilmiş midir, geçirilmediyse gerekçesi nedir?” diye sordu.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız