HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Temmuz 2023 Salı Saat: 13:16

KONTROLLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Altınordu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından halk sağlığının korunması ve tüketicilerin güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla resmi kontroller aralıksız devam etmektedir.
KONTROLLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Altınordu İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından halk sağlığının korunması ve tüketicilerin güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla resmi kontroller aralıksız devam etmektedir.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz;  “Bakanlığımızın asli görevleri arasında yer alan gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici sağlığının ve menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri İlimizde hassasiyetle yürütülmektedir." dedi

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına göre sahada çalışmalar gerçekleştirdiğinin altını çizen Yılmaz; “İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından 2023 yılının ilk yarısında 6.465 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirilmiştir. Yine ekiplerimiz tarafından yurtiçi denetimlerinde toplam 342 adet numune alınarak, gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 30 gıda işletmesine idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca gıda ihracat ve ithalat işlemleri için 571 resmi kontrol gerçekleştirilmiş olup 552 adet numune alınmıştır." dedi.

Etkili bir denetim sisteminde gerek tüketicinin gerekse tüketici örgütlerinin denetimlere katılmaları ve katkı sağlamaları çok önemlidir diyerek sözlerine devam eden Yılmaz; “Tüketicilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle gıda zehirlenmesine maruz kalan veya satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan tüketicilerimiz gıda güvenilirliği ile alakalı ihbar ve şikâyetleri için, 7/24 Alo 174 Gıda hattını arayabilir ya da diğer erişim kanallarımız olan Web Chat, Mobil Uygulama, e-Devlet, 0501 174 0 174 WhatsApp ihbar hattı ve e-posta ([email protected]) üzerinden ihbarda bulunabilmektedirler." dedi.

Gıda sektöründe yer alan işyerlerine de büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Yılmaz; “İşletmelerin gıda mevzuatıyla belirlenen genel ve özel hijyen kurallarını doğru ve eksiksiz biçimde uygulayarak, gıdaların hastalık etmenleri ile bulaşmasını önlemek ve tüketici sağlığını korumaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Müdür Yılmaz; Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için İl/İlçe Müdürlüklerimizce yapılan çalışmalarımız aynı kararlılık ve hassasiyet ile kesintisiz olarak devam edecektir." diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Anahtar Kelimeler : KONTROLLER, ARALIKSIZ, DEVAM, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız