HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Şubat 2017 Salı Saat: 08:48

MADDE BAĞIMLILARI SPORA YÖNLENDİRİLECEK

Madde bağımlısı gençleri sporla hayata kazandırmak için harekete geçme çağrısı yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Futbol Kulübü’nden madde bağımlısı gençlerle ilgili takım çalışması yürütmelerini istedi.
MADDE BAĞIMLILARI SPORA YÖNLENDİRİLECEK

 

Madde bağımlısı gençleri sporla hayata kazandırmak için harekete geçme çağrısı yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Futbol Kulübü’nden madde bağımlısı gençlerle ilgili takım çalışması yürütmelerini istedi. 
           Güney, “Madde bağımlılarına bir futbol takımı kurarsanız her türlü desteği vereceğim ve sizden bu konuda bir çalışma bekliyorum. Bu madde bağımlıları ile ilçe protokolü olarak maç yapacağız. Bunu başarırsak size Kaymakamlık Cumhuriyet ödülüne vereceğim” dedi. 

       - “Gençler için spor” -

Gençlerin yetişmesinde sporun önemine dikkat çeken Güney, “Bundan 20 yıl önce çocuklar mahalle aralarında top koşturduklarında, çocuklara iyi gözle bakılmazdı. Evinde ders çalışmayan, haşere çocuklar nazarı ile bakılıyordu. Ama bugün geldiğimiz aşamada, sokaktaki çocuk sesine hasret kaldık. Bilgisayar başında psikolojisi bozulmuş, fizik sağlığı bozulmuş, asosyal çocuklarla karşı karşıyayız. Bunun bize neye mal olacağını da bilmiyoruz. Böyle bir risk bekliyor ve hazırlıksızız. Bundan kurtulmak için kestirme yol spor. Sporla çocuğu buluşturabilmek için de sizler gibi kulüpler ve velilerin çalışmaları önemli. Sizin gibi kamu hizmeti yapan ve sporun tabana yayılması, lisanslı olarak spor yapan gençlerin yetişmesi gerekli. Spor bir takım ruhu içerisinde, bir takım yetisidir, diyalogdur, bir disiplin içerisinde antrenman yapması, kurallara riayet etmesi, paylaşmasıdır. Bu anlamda önemli bir fonksiyon icra ediyorsunuz. Keşke Ünye ölçeğinde 1 tane değil 3 tane daha futbol sahamız, tenis kortlarımız, kapalı spor salonlarımız olsaydı” dedi.

- “Süper ligde oynayabilecek bir takım çıkartabiliriz” -

Ünye’de kulüplerin bir futbol okulu ve spor okulu şeklinde olmasını arzuladığını ifade eden Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Ben Ünye’deki kulüplerin bir futbol okulu, bir spor okulu hüviyetinde olmasını istiyorum. Bu şekilde olduğunda da kalıcı olacağına inanıyorum. Çaybaşı, İkizce, Akkuş, Fatsa ve Ünye hinterlandı yaklaşık 300 bin nüfus ediyor. Ben iddia ediyorum burada iyi bir çalışmayla süper ligde oynayabilecek bir takım çıkartabilirsiniz” diye konuştu.

- “Sizlerin antrenmanınıza geleceğim” -

“Ben Ünye 1957 Spor’un maçına giderim ama sizin antrenmanınıza geleceğim” diyerek alt yapıya verdiği önemi vurgulayan Kaymakam Güney, “Elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım. Siz zor olanı seçip, kendi oyuncularını yetiştiren bir kulüp olarak yol alıyorsunuz. Halbuki siz de dışarıdan oyuncu alarak liglere katılabilirdiniz. Kendi yetiştirdiğiniz çocuklarla gelecekte daha da başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi.

- Kaymakamdan madde bağımlısı gençler için talep -

Madde bağımlısı gençleri kötü alışkanlıktan kurtarmak ve topluma kazandırmak amacıyla bir futbol takımı kurulmasını hedeflediğini ifade eden Kaymakam Güney, bu konuyla ilgili Ünye Futbol Kulübü’ne sosyal sorumluluk vererek şu açıklamayı yaptı:

“Madde bağımlılarına bir futbol takımı kurarsanız, her türlü desteği vereceğim ve sizden bu konuda bir çalışma bekliyorum. Bu madde bağımlıları ile ilçe protokolü olarak maç yapacağız. Bunu başarırsak size Kaymakamlık Cumhuriyet ödülüne vereceğim.” 

Ünye Futbol Kulübü Başkanı Metin Tamtürk, ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bir başka mutluğum da kendi duygu ve düşüncelerimizi yani sporun çocukların gelişimi üzerine etkilerini en doğru yaklaşımla Kaymakamımızdan duymak oldu. Deyim yerineyse bizlere söz bırakmadı. Sporu seven ve göreve kısa süre önce başlamasına rağmen tespitleri ile Ümit Hüseyin Güney’in bu anlamda Ünye için çok  önemli bir şans olduğunu düşünüyorum” dedi.(Ünye Kent)

 

 

Anahtar Kelimeler : MADDE, BAĞIMLILARI, SPORA, YÖNLENDİRİLECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız