HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Şubat 2017 Salı Saat: 09:48

ÇELENK; “YATIRIM HAMLELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, Ordu’nun kalkınma hamlelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Çelenk, yatırım hamlelerinin devam ettiğini ve vatandaşların sabırlı olmaları gerektiğini belirterek, Ordu’nun tek başına kalk
ÇELENK; “YATIRIM HAMLELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, Ordu’nun kalkınma hamlelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Çelenk, yatırım hamlelerinin devam ettiğini ve vatandaşların sabırlı olmaları gerektiğini belirterek, Ordu’nun tek başına kalkınan bir olmadığına dikkat çekti. Başkan Çelenk, öncelikli hedeflerinin de göç veren bir il değil, göç alan bir il olmak istediklerini söyledi.

Başkan Çelenk, gazetemize verdiği bilgilerde; “Ordu’da bir üniversite, bir havalimanı, bir Karadeniz-Akdeniz Yolu, ulaşım ağının tamamlanması, özellikle değişik bağlantı yollarının tamamlanması ciddi manada önem arz ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımızın aday olduğu süreçten bu yana kendilerine göre ortaya koydukları projeler yatırım hamleleri içerisinde hala devam ediyor. Bu projelerin kimisinin yapımına başlandı, kiminin proje ihale tamamlanması aşamasında ve kimisi de tamamlandı. Çalışmalar devam ediyor” dedi.

“SABIRLI OLMAK DURUMUNDAYIZ”

2014 yılından bu yana Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da 5 mega projesi bulunduğunu da anımsatan Başkan Çelenk, şöyle devam etti; “Yatırım ve kalkınmaya yönelik projelerde öncelikle sabırlı olmak durumundayız. Bakınız bunlar öyle 1 yılda, 2 yılda, 5 yılda hemen bitecek yatırımlar ve yapılacak işlerde değil. Örneğin bu Karadeniz-Akdeniz yolunda bir Raylı Sistem düşüncesi vardı. Bunun yapılabilmesi için öncelikle bizim bu bölgede Karayolu ulaşımını tamamlamamız lazım.

“YATIRIMLARIMIZ, AKŞAMDAN SABAHA BİTECEK İŞLER DEĞİL”

Yani karayolu ulaşımını tamamlamadan bizim raylı sistem çalışmalarına geçmemizin çok büyük manası da olmaz. Bunun yanı sıra Ünye’de bir Konteynır Limanı düşüncesi vardı. Yine Ünye’de bir organize sanayi bölgesi kurulup, burada 6 bin civarında bir istihdam yaratılacak ki bundan sonraki o organize sanayi işte Altınordu ve Fatsa’da ki organize sanayi bölgeleri de tamamlanacak ki, o zaman orada bir konteynır limanı ihtiyacı zaten kendiliğinden de doğmuş olacaktır. Dediğimiz gibi bu ve bunlar gibi yatırımlar öyle akşamdan sabaha bitecek işler değil. Bunlar aynı zamanda ciddi manada alt yapısı olan işlerdir” diye konuştu.

“GELİŞMİŞLİK DÜZEYİ ÇOK ÖNEMLİ”

Yatırım hamleleri konusunda büyük bir sabır ve ülke dinamiklerinin süratle yükselmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Çelenk; “Biz il olarak dönüşümümüzü, gelişimimizi hem sosyal anlamda hem ekonomik anlamda sağladıktan sonra bu hizmetler zaten kendiliğinden bir zaruri ihtiyaç olarak kendiliğinden gelecektir diye düşünüyorum. Yıl olarak bunlar 5-10-15 yılda sürebilecek yatırımlardır. Burada gelişmişlik düzeyi de elbette çok önemlidir. Bu sadece Ordu’nun dinamikleri ile olacak bir şey değil. Yani ülkenin de hızlı bir sanayi hamlesi, hızlı bir büyüme gerçekleştirmesi gerekir ki, Ordu’da bunlardan nasibini alan bir il durumuna gelebilsin” şeklinde konuştu.

“TURİZME HER KESİMİN DESTEK VERMESİ GEREKİYOR”

Ordu Turizminin gelişmesi yönünde ki çalışmaları da değerlendiren Başkan Çelenk; “Başta sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun, Çorum’lu olmasına rağmen Ordu aşığı olan bir insan olduğunu söylemek istiyorum. Ordu’yu da ciddi manada benimsediği kanaatindeyim. Sayın valimizin çalışmaları kapsamında yıllık 200 bin olan turist sayısı bugünlerde 600 binlere kadar ulaştı. Tabi bunun içinde sadece sayın valimizin çabaları da yeterli olmaya bilir. Bizlerinde hem Ordu halkı olarak hem siyasetçiler olarak bu manada kendisine destek vermemiz gerekiyor. Örneğin Trabzon ilimiz, Arap menşe ili turistleri tamamen geçim kapısı olarak görmüşler. İşte yerel halka 100 lira olan fiyat, turiste 200 lira olmuş. Bu da Arap dünyasından gelen turistlerin biraz oradan çekilmelerine sebep olmuş.

“TUR SAHİPLERİ ORDU’YU YETERİNCE BİLEMEMİŞLER”

Özellikle bu Carter uçuşlarına verilen destek sebebiyle de mutlaka Ordu’da 6.000 Bin Dolar seviyesinde buraya da seferler düzenlenecektir. Bununda ilimize bir artı olarak dönüşeceğine inanıyorum. Burada turizm firmalarına da özellikle önemli görevler düşüyor. Ordu’da sayın Bakanımız ve sayın valimizin katkılarıyla bir TURSAB toplantısı yapılmıştı. O zaman da gördük ki, Türkiye’de faaliyet gösteren turizm firmaları bu zamana kadar Ordu’yu yeterince bilememişler.

“BÜTÜN DOĞAL GÜZELLİKLERİ TANITACAĞIZ”

Önemli tur sahipleri, gerçekten Ordu’nun doğal güzellikleri adına tur düzenlemeleri yapılabileceğini ifade ederek, bırakın Karadeniz turunu, yalnız Ordu için tur dahi düzenlenebileceğine dikkat çektiler. Biz bu doğal güzellikleri tanıtacağız. Sosyal medya, yazılı ve görsel, yerel ve ulusal medya aracılığı ile ayrıca TURSAB gibi toplantıları burada yapmak suretiyle tanıtmaya devam edeceğiz. Artık havaalanımız geniş manada faaliyette, özellikle turizm konusunda elimizden gelen bütün imkanları hep birlikte seferber etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (HABER ŞAFAK DELİÇAKAR) 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız