HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Mart 2017 Perşembe Saat: 10:47

GÖZPINAR; “KADIN MESELELERİNDE CİDDİ MESAFELER KAT EDİLDİ”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Gözpınar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle parti binasında kadın kolları teşkilat üyeleri ile birlikte bir araya geldi.
GÖZPINAR; “KADIN MESELELERİNDE CİDDİ MESAFELER KAT EDİLDİ”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Gözpınar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle parti binasında kadın kolları teşkilat üyeleri ile birlikte bir araya geldi. AK Parti iktidarı döneminde kadın haklarına yönelik çıkarılan haklar ve bu hakların Anayasa’da güvence altına alınmasına dikkat çeken Gözpınar, gerçekleştirdiği basın toplantısında; “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü senede bir güne sığdırılmakta ise de esasında yılın her günü kadınlarımız için özel ve anlamlı, mücadele dolu.  Gerçekten de, Dünya, kadınların eli ile değişmektedir. En önemli gelişmelerde kadınların verdiği mücadele ve sonunda elde ettiği başarı ortadadır. Hayatın her alanında etkin olan kadın emeğinin kalkınmadaki rolünü yok sayamayız.

8 Mart, kadın ve erkeğin fırsatlara ulaşmasında yaşanan eşitsizlikler, şiddet, çalışma hayatı ve siyasette kadın oranı gibi meselelerin ele alınması bakımından önemlidir. Elbette ki, sadece demeçler verilerek kadınların mutluluğu sağlanamayacaktır. 

Çok şükür ki AK Parti iktidarı döneminde, anne-çocuk sağlığından, kız çocuklarının okullaşmasına, kadına yönelik şiddetle mücadeleden, iş hayatında ayrımcılığı önlemeye yönelik düzenlemelere, kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin Anayasa ile güvence altına alınmasından, kadının en temel haklarını kullanmasında önünü tıkayan özel-kamu alanı ayrımının sonlandırılmasına kadar pek çok düzenleme yürürlüğe konulmuş, kadın meselelerinde ciddi mesafe kat edilmiştir.  Ülkemizin daha aydınlık bir geleceğe ulaşması için en etkin rollerin kadınlarımıza düştüğünün bilincindeyiz” dedi.   

Karar mekanizmalarında kadın katılımı konusunda çalışmalarımız devam etmektedir diyen Gözpınar, şöyle devam etti;

“Ak Parti Kadın Kolları olarak bizler de, bir yandan yerelden başlayarak siyasette ve karar alma mekanizmalarında kadın katılımını arttırma yönünde çalışmalar yürütürken, diğer yandan da teşkilatımıza bir okul gibi eğitimler vermekte, ortaklaşa hareket etme bilinci ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çalışmalarımızda şu husus son derece önemlidir; kadın olmak, sadece kadın meseleleriyle ilgilenmek demek değildir. Kadın, hassasiyeti ve duyarlılığı ile toplumsal tüm konularla yakından ilgilenir.

“8 MART, KADIN MESELELERİNİ ELE ALMAK KADAR, ÜLKE MESELELERİNİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN DE İYİ BİR FIRSATTIR”

8 Mart, bir araya gelmek, tartışmak, düşünmek ve aynı zamanda her alanda sağlanan gelişmelerin paylaşılması için fırsat sunan bir gün olması nedeniyle de anlamlıdır. 8 Mart, kadın meselelerini ele almak kadar, ülke meselelerini değerlendirmek için de iyi bir fırsattır. Zira, kadını ne ekonomiden, ne sosyal hayattan, ne dış politikadan ne eğitimden, ne de sağlık politikalarından ayrı düşünemeyiz. Kadınlar olarak, bizi ve çocuklarımızın yaşamlarını etkileyecek süreçlere kayıtsız kalamayız, kalmayız” diye konuştu.

15 Temmuz gecesi, tankların ve kendisine yöneltilmiş namluların önünde bir an bile tereddüt etmeden duran kadınların da olduğuna dikkat çeken Gözpınar; “Önümüzde, milletimizin ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir halkoylaması süreci bulunmaktadır. Bizler, bu topraklar için, devletinin bekası, çocuklarının aşı için kanını canını ortaya koymaktan çekinmeyen Anadolu kadının evlatlarıyız. Ezelden beri koca bir mirasın taşıyıcısı olan kadınlar… Nitekim 15 Temmuz gecesi, tankların ve kendisine yöneltilmiş namluların önünde bir an bile tereddüt etmeden duran kadınımız, Nene Hatun’ların, Kara Fatma’nın, Şerife Bacı’nın, Gördesli Makbule’nin torunları olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Aydın’lı Emir Ayşe’nin, ‘Mademki burası bizim vatanımız; biz de bu vatanın olmalıyız.” sözleri gibi hayat bulmuştur o gece. On bir kadınımız şehit olmuştur.

“SAVAŞLARDAN, İSTİKRARSIZLIKLARDAN, YOKSULLUKLARDAN EN ÇOK KADINLAR ETKİLENMEKTEDİR. BİZLER İSTİKLAL, İSTİKBAL VE İSTİKRAR İÇİN YOL ALMAK DURUMUNDAYIZ”

Bu bilinçle ve duyarlılıkla çocuklarımıza güzel bir geleceği,  daha güçlü bir ülkeyi miras bırakmak en büyük temennimizdir. Dünyanın giderek pek çok kargaşa ve bilinmeyen bir sürece doğru gittiği, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere pek çok kuruluş ve devletin acziyet içinde yaşanan krizleri seyrettiği, yaygın ve derin insanlık krizlerinin olduğu bir atmosfer ile çevriliyken, Türkiye’nin statik konumda durması beklenemez. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hayata geçmesi ülkemiz için kazanç olacaktır. Mevcut sistemin ülkenin refah, kalkınma yolunda mesafe almasını engeller taşıdığı bilinen bir gerçektir. Yeni sistem ise terörle daha etkin mücadeleyi beraberinde getirecek, yönetimde ve ekonomide istikrarın ve hızın garantisi olacaktır. Bizler, savaşlardan, istikrarsızlıklardan, yoksulluklardan en çok kadınların etkilendiği gerçeğini unutmadan istiklal, istikbal ve istikrar için yol almak durumundayız” şeklinde konuştu.

Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet’ ülküsüne inananlar olarak yılmadan yola devam edeceklerini ısrarla vurgulayan Gözpınar; “Anadolu’yla birlikte, Suriye’de, Halep’te, Filistin’de, Mymmar ve tüm mazlum coğrafyalarındaki kadınlar için de inandığımız yolda yürümeye devam etmeliyiz. Bu doğrultuda, ülkemizin kalkınmasına değer katmak, hayatı ve dünyayı güzelleştirmek isteyen kadınlar olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. ‘Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet’ ülküsüne inananlar olarak yılmadan yola devam edeceğiz. 

Cumhuriyet`imizin 100. yılında kadınlarla birlikte hedefimiz temel hak ve özgürlüklerde ve her alanda birinci sıraya oturmaktır. Bu nedenle de, kadınımızın bireysel güçlenmesini toplumsal açıdan önemli görmekteyiz. Bu inançla, ‘Güçlü Türkiye’nin, Güçlü Kadınları’ olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü en içten duygularımızla bir kez daha kutluyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı. (Ordu Yeni Haber)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız