HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Mart 2017 Pazartesi Saat: 09:25

MALİ MÜŞAVİR VE MUHASEBECİLERİN MESLEKİ SORUNLARI

ÖZEL HABER
MALİ MÜŞAVİR VE MUHASEBECİLERİN MESLEKİ SORUNLARI

OMMMO Başkanı Bahadır Baş, Mali Müşavirler ve Muhasebecilerin mesleki sorunlarına dikkat çekti. Baş, meslektaşlarının talepleri ile beyannamelerin süre uzatımı ve KOSGEB teşvik ve destekleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Baş; “Dünyadaki ekonomik gelişmeler ve yasaların günümüz koşullarına revize edilmesi gerekliliği ile uygulamalarda birçok sorunlarla karşılaşmaktayız ve her platformda bunları dile getirmekteyiz.

Aslında sorunlarımız olarak bahsettiğimiz hususların çoğu mükellefleri direkt ilgilendirmekte olup mükelleflerin, ilgili ticaret ve esnaf odalarının da ilgili mercilerle değerlendirmelerde ve taleplerde bulunması gerektiği kanaatindeyiz” dedi. 

Birkaç önemli sorunlarının olduğuna dikkat çeken Baş; “Artan iş yoğunluğu nedeniyle meslektaşlarımızın talepleri ile beyannamelerin süre uzatımı zaman zaman olmakta fakat bu uzatımlar son saatlerde gerçekleşmekte olup amacına hizmet etmemektedir.

Bir süre uzatımı olacak ise birkaç gün önce idare tarafından ilan edilmeli ya da artık beyanname gönderme sürelerinde kalıcı çözümler getirilmelidir. Beyanname gönderme sorumluluğu yalnızca meslek mensuplarına verilmelidir. Hiçbir mali ve cezai sorumluluğu bulunmayan meslek ve esnaf odalarının beyanda bulunmaları yerinde değildir” diye konuştu.

KOSGEB teşvik ve destek konularına da değinen Baş; “KOSGEB teşviklerinden mükelleflerin faydalanması için veri tabanına işverenlerin ilk kayıtları, kayıtların güncellenmesi, müracaatların yapılması, gerekli evrakların tanzim edilmesi biz mali müşavirler tarafından gerçekleştirilmekte fakat bizler bu desteklerden faydalanamamaktayız.

KOSGEB destek kapsamına Mali Müşavirlerin de alınmasını talep ediyoruz. Kurumlar arası bilgi paylaşımının yetersizliği ile ilgili sorunların çözümü için, kurumlar arasında ortak bilgi havuzu oluşturulmalıdır. Meslek mensuplarına yüklenilen müteselsil sorumluluk hükümlerinin yeniden gözden geçirilmelidir. Mücbir sebep hallerine meslek mensupları ile ilgili düzenleme yapılmalıdır. Denetimde, genç meslektaşların önünde engel taşıyan 15 yıl ayrımına son verilmelidir” şeklinde konuştu. (Haber Şafak DELİÇAKAR)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız