HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 14:55

SAĞLIKLI GELECEK İÇİN YARIŞTILAR

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde 12. düzenlenen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yarışması” dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi. Her yıl ilkokul, ortaokul ve lise ö
SAĞLIKLI GELECEK İÇİN YARIŞTILAR

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde 12. düzenlenen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yarışması” dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi.

Her yıl ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını ve Türkiye Yeşilay Cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Bu yıl 12. kez düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışmasının Ordu il birincileri  de belli oldu. Genç nesilleri bağımlılıktan korumak ve toplumda bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla 19 ilçenin katılımıyla düzenlenen yarışmaya öğrenciler; afiş, resim ve karikatür ile görsel kategoride ve kompozisyon, şiir, öykü, deneme ve anıların dahil olduğu edebi kategoride toplam 531 eser gönderdi.

Ödül Törenine Vali Muammer Erol, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Yeşilay Ordu Yönetim Kurulu Üyeleri, yönetici, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Türkiye Yeşilay Cemiyeti, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlılığı gibi bağımlılıklar ile mücadele eden ve zararlı alışkanlıklardan toplumun korunması için çalışan sivil toplum kuruluşudur. Yeşilay, ülkemizin dört bir yanında verdiği hizmetlerle, her yaştan pek çok vatandaşımızın hayatın renklerini yeniden kazanmalarına katkıda bulunmaktadır. Ailelere, yetişkinlere, çocuk ve gençlere yönelik farklı programlarla yürütülen çalışmalar, Yeşilay'ın bir asrı aşan misyonuna ne derece sıkı sıkıya bağlı olduğuna da işaret etmektedir. Bizler, çocuklarımızı iyi ve sağlıklı yaşamın birer elçisi olarak görebilmek için Yeşilay ailesi olarak, bir asrı aşkın süredir bağımlılıklara karşı verdiğimiz mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Geleceğimizi şekillendirecek nesillerimizin hayata iyi hazırlanması için bilimin ışığında, çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.

Öğrencilerin bağımlılık konularına duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışması düzenlediğimizi belirten Vargeloğlu, "Edebi ve görsel kategori olarak 2 ana dalda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz arasında düzenlenen yarışmaya 19 ilçemizden toplam 531 eser ile katılım sağladık. Bugün burada yarışma neticesinde dereceye girerek eserleriyle Türkiye Finalleri'nde ilimizi temsil edecek öğrencilerimize ödüllerini takdim etmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor, Türkiye Finalleri'nde kendilerine şimdiden başarılar diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin her tür zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla herkesi Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Bağımlılık sorunlarının çözümü yolunda gayret gösteren Yeşilay'ımızın tüm yönetimine, uzman kadrolarına ve gönüllülerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarışmada ilkokullarda edebî eserde birinci olan Fatsa Atatürk İlkokulu öğrencisi Deniz Karabacak ve görsel kategoride birinci olan Fatsa Bilim Sanat Merkezi öğrencisi Ravza Tanrıseven'e ödülünü Vali Muammer Erol; ortaokullarda edebî eserde birinci olan Kumru Şehit Neşe Eryetim İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Çiğdem Dizen ve görsel kategoride birinci olan Işıktepe Şehit Ayhan Akkuş Ortaokulu öğrencisi Elanur Şahin'e ödülünü Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan; liselerde edebî eserde birinci olan Fatsa Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Turda ve görsel kategoride birinci Altınordu Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Habibe Taştemel'e ise ödülünü İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu verdi.

 

Anahtar Kelimeler : SAĞLIKLI, GELECEK, İÇİN, YARIŞTILAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız