HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Nisan 2024 Salı Saat: 12:16

TÜRKİYE, GAZZE’NİN YANINDA

Gazze’deki çatışma mağdurlarına insani yardım ulaştırmak üzere faaliyetlerini yoğunlaştıran Türkiye, yüzde 26’lık oranla bölgeye en çok insani yardım ulaştıran ülke oldu.   İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı Bölgelerdeki
TÜRKİYE, GAZZE’NİN YANINDA

Gazze’deki çatışma mağdurlarına insani yardım ulaştırmak üzere faaliyetlerini yoğunlaştıran Türkiye, yüzde 26’lık oranla bölgeye en çok insani yardım ulaştıran ülke oldu.

 
İsrail Savunma Bakanlığı’na bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğü verilerine göre, 7 Nisan itibarıyla Gazze’ye yapılan insani yardım miktarı yüzde 26’yı bulan Türkiye, birinciliği Birleşik Arap Emirlikleri’yle (BAE) paylaştı.
 
Gazze’ye girmesine izin verilen toplam 74 ambulansın 7’si Türkiye tarafından bağışlanırken, Türkiye, Mısır ve BAE'nin koordinasyonunda 3204 hasta ve yaralı, yanlarında 725 refakatçiyle ülke dışında tedavi edilmek üzere bölgeden tahliye edildi.
 
Dokuzuncu Gemi 16 Nisan’da Yola Çıkıyor
 
Türkiye’nin Türk Kızılay ve AFAD iş birliğinde, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle yürüttüğü insani yardım operasyonları sayesinde bugüne kadar 13 uçak ve 8 gemi ile yaklaşık 40 bin ton insani yardım malzemesi Gazze’ye ulaştırıldı. Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan ve başta gıda malzemeleri olmak üzere acil ihtiyaçlardan oluşan 3774 ton malzemenin yüklendiği dokuzuncu İyilik Gemisi ise Ramazan Bayramı’nın hemen ardından 16 Nisan’da Mersin Limanı’nda yola çıkacak.

 

Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE, GAZZE’NİN, YANINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız