HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Nisan 2024 Salı Saat: 12:58

“TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER OLMADAN TURİZM OLMAZ”

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, turizmin tarihi ve kültürel değerleri olmadan bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi. 15-22 Nisan ‘Turizm Haftası nedeniyle açıklamalard
“TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLER OLMADAN TURİZM OLMAZ”

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, turizmin tarihi ve kültürel değerleri olmadan bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi.

15-22 Nisan ‘Turizm Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Kıranlı, turizmin ulusal ekonomilere katkısının yanı sıra, uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayıcı ve bütünleştirici rolünün tüm dünyada egemen olmasını diledi.

Türkiye’nin güçlenmesi için vazgeçilmez kaynaklardan yaklaşık 60 farklı sektöre destek veren turizmin ekonomiye sağladığı katkılar nedeniyle de adeta olmazsa olmaz sektörlerden birisi olduğunu ifade eden Kıranlı, “Yerel yönetimler olarak şehirlerimizi kimliğini ve tarihsel doğal dokularını korumalı, saklı olanları açığa çıkarmalıyız. Turizmin doğal sermayesi olan doğa ve kültürel miraslarımızı korumalı ve yaşatmalı, doğal ve kültürel güzellikleri yıpratmadan, onları gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi.

Ordu’muzda Kibele, Fatsa’mızda Hekimoğlu ve Kadılar Şehri, Sancak Beyliği, Yunus Emre İstirahatgahı vs. çok eski tarihi yaşam kalıntıları ile inanç turizm değerleriyle birlikte Ünye’mizde özellikle kültürel değerlerimizi öne çıkarmak suretiyle doğa ve inanç turizmini, yayla turizmini farklı uygulama noktasında uygulamak suretiyle turizme bir başka boyut kazandırmalıyız” diyen Kıranlı, Ordu’muzda Kibele, Fatsa’mızda Hekimoğlu ve kadılar şehri, sancak beyliği, yunus emre istirahatgahı vs. çok eski tarihi yaşam kalıntıları olan Ünye’mizde özellikle kültürel değerlerimizi öne çıkarmak suretiyle doğa ve inanç turizmini, yayla turizmini farklı uygulama noktasında uygulamak suretiyle turizme bir başka boyut kazandırmalıyız.

Doğal güzellikleri, iklimi ve zengin bitki örtüsüyle her zaman ilgi duyulan bir bölge Ordu’muz turizm zenginliği bakımından oldukça ilgi çeken, gezilecek görülecek yerleri olan bir turizm kentidir” diye konuştu.

Kıranlı şunları söyledi: “Ordu’muz Havaalanı, Çevre yolu ve İç Anadolu Bağlantı yolu ile tarihe ışık tutan kurul kalesi yerleşkesi ile turizmde farklı ve herkesin gözünün olduğu bir turizm destinasyonudur. Ordu ilimiz her mevsimde doğa ve kültür turizmi, kumsalları, dağları, yaylaları, kaleleri, köprüleri, dereleri ile flora ve fauna bakımından zengin kent ormanları ile Karadeniz’in en büyük şelalesi Ohtamış Şelalesi, Ünye’de Şeyh Yunus türbesi v.b. birçok tarihi ve inanç turizm değerleriyle, yeşilin ve mavinin, hele hele Gölköy Ulugöl tabiat parkında güz mevsiminde yaprakların sararması ile oluşan renk armonisiyle ziyaretçileri büyüyecek güzelliklere sahiptir.

Turizmin doğal sermayesi olan doğa ve kültürel miraslarımızı korumalı ve yaşatmalı, doğal ve kültürel güzellikleri yıpratmadan, onları gelecek nesillere aktarmalıyız. Ve diyoruz ki; Kentler yaşayan organizmalardır. Kentleşip geliştikçe bireyler de değişiyor, sorunlar artıyor, beklentiler karmaşıklaşıyor. Bu beklentilere cevap verecek yönetimler ile sorunsuz kentler yaratılmalı.”

Türkiye’nin her alanda güçlenmesi için çalıştıklarını vurgulayan Kıranlı daha sonra şunları söyledi: “Üniversite yüksek teknik eğitim almış olan toplumun her kesimini yakından ilgilendiren İnşaat, harita, elektrik, makine, sağlık, ziraat, turizm v.b. farklı teknik branşta eğitim almış olan, üretici iş gücü teknikerler birliği olarak Edirne’den Kars’a doğduğumuz memleketimizin kalkınması ve toplumun yaşam seviyesinin yükselmesi için projeler üretmekte, çalışmaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle turizm sayesinde kazanılanların, yerelden küresele sosyo-ekonomik refahı ve barışı zenginleştirmesi dileğiyle doğal kaynakların korunması ve toplumsal gelişme için önemli bir gelir olan turizme gönül veren tüm sektör ve paydaşların Turizm Haftasını kutluyor, T.C Kültür bakanlığınca organize ettiği 13 Nisan 10 Kasım tarihlerinde Kültür yolu festivalleri etkinlikleri içerisinde bu yıl olmazsa da önümüzdeki yılarda Ünye’mizde var olan bir proje  “Ünye Kültür Yolunun”  kültür yolu festivallerinde etkinlikte yer alması için Ordu Valiliğimiz ve Ordu büyükşehir belediye başkanı sayın bakanımızdan bu yönde çalışmalarının yapılmasını bekliyoruz.” 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız