HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Nisan 2024 Çarşamba Saat: 12:24

YILMAZ: BU GEMİNİN YÜKÜ İYİLİK

Gazze’deki çatışma mağdurlarına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan ve 3774 tonluk malzemeyle bugüne dek tek seferde en çok yardımı taşıyan 9. İyilik Gemisi, Mersin Limanı’ndan törenle uğurlan
YILMAZ: BU GEMİNİN YÜKÜ İYİLİK

Gazze’deki çatışma mağdurlarına insani yardım ulaştırmak üzere Türk Kızılay öncülüğünde hazırlanan ve 3774 tonluk malzemeyle bugüne dek tek seferde en çok yardımı taşıyan 9. İyilik Gemisi, Mersin Limanı’ndan törenle uğurlandı. Törende konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, “Bu geminin yükü iyilik, rotası Gazze ve insanlık” dedi.


Türk Kızılay ve AFAD koordinasyonunda hazırlanan 9. İyilik Gemisi, 211 tıra denk gelen insani yardım malzemesini Gazze halkına ulaştırmak üzere yola çıktı. Glütensiz gıda dahil gıda ürünleri, uyku tulumu, bebek ürünleri ve muhtelif ihtiyaçlardan oluşan 3774 tonluk yardım malzemesi taşıyan İyilik Gemisi Mersin Limanı’nda yapılan törenle Mısır’ın El-Ariş Limanı’na uğurlandı.
Törende konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden insani drama dikkat çekerek yardım kampanyasına katkı veren tüm bağışçılara teşekkür etti. Yılmaz şöyle konuştu:
“Başından beri Gazze için ne yapabiliyorsak yapalım duygusuyla kenetlenmiş durumdayız. Elbette burada yapılması gereken en önemli şey kalıcı ateşkes çağrısını her gün daha yüksek sesle yinelemek; çünkü asıl çözüm kalıcı ateşkesle sağlanacak. Ancak bir yandan da hayat devam ediyor ve Gazze’de insanlar gün geçtikçe daha farklı zorluklarla yüz yüze geliyor. Bölgede bugün 1.9 milyon insan yerinden edilmiş durumda. Bazıları çadırda, bazıları akrabalarının yanına sığınmış halde yaşam mücadelesi veriyor. Birleşmiş Milletler yerinden edilmiş 1.9 milyon insanın giderek açlık sınırına geldiğini, en temel ihtiyaçlara ulaşamadığını açıklıyor.

“Bu geminin yükü iyilik, rotası Gazze ve insanlık”
Türk halkı olarak deprem zamanında nasıl el ele verdiysek bugün de el ele verdik. Bu gemide çok kıymetli kurumsal bağışçılarımızın yanında “Ben ne yapabilirim” düşüncesiyle SMS atarak katkı sağlayan bireysel bağışçılarımız da var, çok kıymetli STK’larımız da. Biz, hepsini bir araya getirip bazen AFAD gemisi bazen Kızılay gemisi organize ediyoruz ama bu gemilere ne AFAD ne Kızılay gemisi diyoruz. Biz bu gemilere İyilik Gemisi diyoruz; çünkü bu geminin yükü iyilik, rotası Gazze ve insanlık.
 
Tek seferde en çok yardım taşıyan gemi
Türkiye’nin Gazze’ye en çok yardım ulaştıran birinci ülke olarak tescillendiği dönemde, dokuzuncu İyilik Gemimizle orada en temel ihtiyaç malzemelerine erişimde güçlük çeken insanlara el uzatmaya çalışıyoruz. 3774 ton yardım malzemesi taşıyan dokuzuncu İyilik Gemimiz aynı zamanda bugüne dek gönderilen iyilik gemileri içinde tek seferde en fazla yardım miktarı taşıyan gemi.

Glütensiz gıda da var
Gemide, 227 bin gıda kolisi, 826 ton un var. Gazze’den aldığımız geri bildirimler doğrultusunda bu kez gemimize glütensiz gıdayı dahil ettik. Yaklaşık 5600 paket, 700 kg glütensiz gıda malzememiz yüklendi. Ayrıca bebek mamaları, su ve hijyen malzemeleri var. Kısacası bu gemide her zamanki gibi iyilik, merhamet, şefkat, iyi niyet ve dua var. Ümit ediyorum Gazze’deki çatışma bir an önce son bulsun, oradaki anneler ve çocuklar daha fazla acı çekmesin.”

“Yardımlarımız ihtiyaç bitene dek sürecek”
Türk Kızılay Başkanı Yılmaz, Gazze’ye yönelik yardımların tek seferlik veya kısa süreli olmadığına işaretle “Bizim yardımlarımız Gazze’de tüm ihtiyaçlar bitene dek devam edecek sürekli yardımlar. Bu anlamda bizi destekleyen halkımıza ve bağışçılarımıza uzun süreli yardımlar konusunda desteklerini beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.  

Malzemeler El Ariş’ten Gazze’ye sevk edilecek
İyilik Gemisi, 2 günlük yolculuğun ardından Mısır’daki El Ariş Limanı’na ulaşacak. Liman sahasında geçici depo oluşturan Türk Kızılay uzman personeli, gönderilen insani yardım malzemelerini bu depoya indirdikten sonra Mısır Kızılayı’nın koordine ettiği tırlarla Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye ulaşmasını sağlayacak.

 

Anahtar Kelimeler : YILMAZ:, BU, GEMİNİN, YÜKÜ, İYİLİK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız