HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Mart 2017 Salı Saat: 09:49

“DEMOKRASİ Mİ, TEK ADAM REJİMİ Mİ?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’ya geldi. Havayolu ile Ordu’ya gelen Kılıçdaroğlu’nun Ordu programı ise TESK Otelde iş dünyası ile toplantı akabinde Organize Sanayi de işyeri ziyaretleri, Ordu Tic
“DEMOKRASİ Mİ, TEK ADAM REJİMİ Mİ?”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ordu’ya geldi. Havayolu ile Ordu’ya gelen Kılıçdaroğlu’nun Ordu programı ise TESK Otelde iş dünyası ile toplantı akabinde Organize Sanayi de işyeri ziyaretleri, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)’da muhtarlarla bir araya geldikten sonra şehit ailesi ve parti ziyareti olarak gerçekleşti

TESK Otelde iş dünyasına seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu referandum bir seçim değil. A partisi mi iktidara gelecek, B partisi mi iktidara gelecek? Bununla bir ilgisi yoktur. Yani bunun partilerle bir ilgisi yoktur. Referandum bir anayasa değişikliği oylamasıdır. ’Evet’ veya ’Hayır’ diyeceğiz.

Neden anayasa değişikliği hiçbir partiyi değil de hepimizi ilgilendirir? Çünkü anayasa hepimizin anayasasıdır. İktidarlar değişecek anayasa kalacak. Adı üstünde anayasa diğer yasalar gibi kolay değişmiyor” dedi.

DEMOKRASİ Mİ, TEK ADAM REJİMİ Mİ?

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Birinci kuralımız şu, biz demokrasiyi mi istiyoruz, tek adam rejimini mi istiyoruz? Demokrasiyi istiyorsak gideceğiz “Hayır” oyunu vereceğiz. Hayır demokrasiye gerek yok, tek adam rejimi bize yeter, tek adam düşünsün başka kimsenin düşünmesine gerek yoktur deniyorsa gidilecek “Evet” oyu kullanılacak. Bu kadar basit, bu kadar kolay bir tercih, “Evet” in “Hayır” ın birinci ilkesi budur. Demokrasi mi, tek adam rejimi mi buna karar vereceğiz. Demokrasi diyorsak benim gibi düşünmeyen insanlarında düşünme hakkı vardır, onlarında görüşlerini açıklama hakkı vardır deniyorsa bu demokrasidir. Ben de konuşurum başkası da konuşur, ben de derdimi anlatırım başkası da derdini anlatır. A siyasi partisi de olur, B siyasi partisi de olur. Kimsenin üzerinde baskı olmaz, herkes rahatlıkla düşüncelerini açıklamış olur. Tercih bu. Ana tercih, demokrasi tercihi. Bunu yapacak mıyız, yapmayacak mıyız?

Oyumuzu buna göre kullanmamız lazım, deniyorsa ki kıdem tazminatı-aramızda işçi sendikaları var mı bilmiyorum-kıdem tazminatı hiç önemli değil, bir kişinin yetkiyi veriyoruz istiyorsa kıdem tazminatını bir kararnameyle kaldırabilir deniyorsa, yetkisi olsun varsın kıdem tazminatını da kaldırsın deniyorsa gidilecek “Evet” oyu kullanılacak. Ya olur mu, memurun emeklilik hakkı var, işçinin de bari bir ikramiyesi olsun, kıdem tazminatı olsun deniyorsa, bunun güvencesi olsun deniyorsa gidecek oraya “Hayır” oyu kullanacak bu kadar basit.

Devlette liyakat sistemi olsun mu olmasın mı ve liyakat sistemini kim belirlesin? Bugün mevcut yapıya göre devlette liyakat sistemini TBMM belirler. Devlet memurları kanunu, kanun var. Kim müsteşar olacak nitelikleri ne, kim genel müdür nitelikleri ne, hakim nitelikleri ne, savcı onların ayrı kanunu var nitelikleri ne? Bütün bunların hepsi var. Şef, şube müdürü neyse…

TBMM genel kuralları belirler hükümette o kurallara uygun olarak atama yapar. Diyorsanız ki bu sistem doğrudur TBMM devletteki liyakat esasını belirlemeli, ortak akıl olmalı orada diyorsanız, gideceksiniz “Hayır” oyu kullanacaksınız. Hayır, hiç buna gerek yok bir kişiye yetki verdik, kim müsteşar olacak, kim genel müdür olacak, kim şube müdürü olacak, eğitim durumu ne olacak hiç bizim düşünmemize gerek yok. Bir kişi tek adam hepsine yetkili olsun diyorsanız gideceksiniz “Evet” oyu kullanacaksınız bu kadar basit. Tercih tamamen size ait” diye konuştu.

CAMİYE, ADLİYEYE, KIŞLAYA, OKULA SİYASET GİRMESİN
Kılıçdaroğlu, "Biz niye ısrarla diyoruz ki; camiye, adliyeye, kışlaya, okula siyaset girmesin. Camiye her görüşten insanımız gidiyor. Siyaset girerse camiler bölünmez mi? Kışlaya hepimiz çocuklarımızı askere gönderiyoruz. Oraya da siyaset girerse ne olur; ordu darmadağın olur. Adliyeye siyaset girmesin diyoruz. Niçin? Hakim şöyle bakacak; ’Bu bizim partiden onun lehine çalışayım. Öbür kişi bizim partiden değil diyecek’. Bunları düşünerek sandığa gideceğiz ve bunları düşünerek oyumuzu kullanacağız" ifadesini kullandı.

“3 MİLYON SURİYELİYE VATANDAŞLIK VERECEKLER”

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandum una ilişkin "'Hayır'ın bu memleket için hayırlı tarafı vardır. 'Evet'in de vebali var. Emin olun. 'Evet' oyu çıktıktan sonra ilk yapacakları iş, 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek. 'Hayır' çıkarsa veremeyecekler diyerek şöyle devam etti;Halk oylamasından 'Evet' oyu çıkması halinde 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık verileceğini biliyoruz. Hayır'ın bu memleket için hayırlı tarafı vardır. 'Evet'in de vebali var.

Demokrasiyi askıya alacağız. İstediği zaman Meclis feshedilecek. 'Efendim, fesih değil; yeniden seçim'. Yeniden seçime gitmek için önce feshedeceksiniz değil mi? Yetkiniz bitti, diyeceksiniz. Hiçbir gerekçe yok. Bunlar doğru değil. Emin olun. 'Evet' oyu çıktıktan sonra ilk yapacakları iş, 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermek. Söylediler bunu. 'Hayır' çıkarsa veremeyecekler" diye konuştu.

“187 MİLYONU FINDIK ÜRETİCİSİNE VERİN”

Mecliste ki milletvekili konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, mevcut 550 vekil sayısının fazla olduğunu ve 450’ye indirilmesi gerektiğini savunarak 600 vekil sayısının çok olduğunu ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu, ek milletvekillerine ödenecek olan 187 Milyonun fındık üreticisine verilmesinden yana olduğunu savunarak; “550 milletvekili bize yetmiyor. 600 milletvekili olsun diyorsanız, gidecek evet oyu kullanacaksınız. Olur mu efendim 600 milletvekili 187 Milyon para ödeyeceğiz, gerek var mı buna diyecekseniz gideceksiniz Hayır oyu kullanacaksınız. Bana sorarsanız niye 600? Niye 187 Milyon Lira? Eğer bu parayı bir kere vereceksen, götür fındık üreticisine ver kardeşim. Fındık üreticisi burada ekiyor, biçiyor, gübreliyor, topluyor, alın terini döküyor.

Bu yıl fındığın fiyatına bakın. 187 Milyonu götüreceksin ek milletvekillerine vereceksin, fındık üreticisi yine perişan vaziyette. Fındık üreticisi olarak zaten biz perişanlığa alıştık, açlığa da iyi alıştık, dolayısıyla biz gidelim evet oyu verelim diyorsanız, kaderinizi kendiniz çizmiş olacaksınız.

Hayır 187 Milyon bizim cebimizden çıkmamalı, bu ülkede açlık var, yokluk var, sefalet var, ürün üretiyoruz, dünyada bir numarayız, bu para bize verilmeli diyorsanız gideceksiniz hayır oyu kullanacaksınız. Bu kadar basit. Hepimizin düşünme zamanı dedim ya bunun A partisiyle, B partisiyle bir işi yok. Bakınız fındığın rengi kahverengi, toprağın rengi kahverengi, Hayırın rengi de kahverengi. O zaman üretici ne yapacak, gidecek oyunu kahverengi Hayır oyuna verecek ” şeklinde konuştu.         

Kılıçdaroğlu, burada ki programının ardından Organize sanayi bölgesine geçerek Doğuş Çay ve Aysan Fındık fabrikalarına ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerin ardından OTSO’ya geçen Kılıçdaroğlu, burada da muhtarlara neden Hayırı anlattı. OTSO programının ardından şehit ailesi ve parti ziyaretlerini gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, geceyi ise Ordu’da geçirdi. Kılıçdaroğlu, bugün ise karayolu ile sabah saatlerinde Samsun’a geçerek referandum çalışmalarına devam edecek.

Kılıçdaroğlu’nun, Ordu’da ki programlarına ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Parti Meclis Üyesi Çetin Soysal, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, İl Başkanı Atilla Şahin, Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal’in yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile çok sayıda partili eşlik etti. (Haber Şafak DELİÇAKAR) 

Anahtar Kelimeler : “DEMOKRASİ, , TEK, ADAM, REJİMİ, Mİ?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız