HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Nisan 2017 Çarşamba Saat: 09:32

ODÜ’DE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

 
ODÜ’DE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

 

ODÜ kampüsünde yeşil alanların daha etkin, verimli kullanımına yönelik çalışmalar ve çevre düzenleme faaliyetleri devam ediyor.

ODÜ Çevre Düzenleme Müdürlüğü yerleşke alanlarının gelişimi ve ihtiyaçları doğrultusunda yapısal ve bitkisel peyzaj projeleri geliştirmek, bölgenin ekolojik koşullarına göre çevre düzenleme çalışmalarında kullanılacak olan bitkileri belirlemek, temiz, düzenli, bakımlı ve doğayla iç içe bir kampüs alanı içerisinde estetik ve fonksiyonel dış mekan ortamları oluşturmak, bitki flora ve faunası açısından zengin ağaçlandırma ve çiçeklendirme faaliyetlerinin gerçekleştiği yeşil alanlarda Ordu Üniversitesi öğrencilerinin keyifli vakit geçirebilmelerini sağlamak için kampüs alanında farklı türde görsel değeri yüksek ağaç, ağaççık, çalı, sarılıcı bitki ve mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdi.

Çevre Düzenleme Müdürlüğü faaliyetleri kapsamında kampüs alanında oluşturulan yeşil alanların sürdürülebilirliğini sağlamak adına yıl boyunca mevsime göre budama, gübreleme, sulama ve yabancı ot temizliği gibi bakım işlemleri de aralıksız devam etmektedir. 2017 yılı içerisinde inşaat çalışmaları bitecek olan birimlerin çevre düzenleme çalışmaları yapılarak kampüs alanına estetik değer katacak yerler haline gelmesi sağlanacaktır. Ayrıca bitki dikimi yapılamayan beton zeminler, bitki kasaları içerisinde mevsimsel değişimlere dayanıklı estetik bitkiler ile donatılacaktır.

Kampüs alanındaki peyzaj çalışmaları ile ilgili incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bilimsel araştırmaların yapılacağı kapalı alanlar dışında öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin sosyal yaşam standartlarını da yükselterek gelişimimizi sürdürme gayretindeyiz. Öğrencilere modern ve çağa uygun doğa ile iç içe yaşayabilecekleri alanları oluşturarak yenilikçi projeler, programlar ve araştırmalar yürüten dinamik bir eğitim-öğretim kurumu olmak için büyük bir emek harcıyoruz. Mevcut yeşil alanların estetik anlamda değer kazanması ve mevsimsel değişimlerin hesaplanarak buna uygun bitki türlerinin kampüs alanlarında hayat bulması hem Üniversitemiz hem de şehrimiz için nezih bir ortamın oluşmasını sağlayacak. Yıl içerisinde çalışmaları tamamlanacak olan birimlerin çevre düzenleme faaliyetleri de kısa sürede bitirilerek Üniversitemize görsel anlamda da zenginlik kazandırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DE, ÇEVRE, DÜZENLEMESİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız