HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Mayıs 2017 Salı Saat: 10:02

TÜRK OKÇULUĞU, UNESCO LİSTESİ'NE GİRİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: "İnşallah 2018 yılında Türk okçuluğu, Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmiş olacak"
TÜRK OKÇULUĞU, UNESCO LİSTESİ'NE GİRİYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: "İnşallah 2018 yılında Türk okçuluğu, Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmiş olacak"

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Erdoğan: "Vakıf olarak geleneksel Türk okçuluğuna sahip çıktığımız kadar geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek de en büyük arzumuz. Geleneksel okçuluğu yurdumuz sınırları dışında da birçok yere ulaştırmayı hedefliyoruz"

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "İnşallah 2018 yılında Türk okçuluğu, Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmiş olacak." dedi.


Geleneksel Türk okçuluğunun dünya kültürel mirasının temsil listesine kaydettirilmesi ile ilgili olarak Okçular Vakfı'nda düzenlenen toplantıya katılan Avcı, Türkiye'nin 2003'te ilan edilen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi'ne 2006'da taraf olduğunu anlattı.

Somut Olmayan Kültürel Mirasın karşılığının aslında dünya manevi mirası olduğunu kaydeden Avcı, Türkiye'nin 14 manevi mirasının dünya miras listesinde olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün itibarıyla 172 ülkenin taraf olduğu bu sözleşmede dünya çapında 366 unsur kayıtlı. Türkiye de bunların arasında 14 unsurla somut olmayan kültürel miras listesine en fazla unsur kaydettiren ülkelerden biri halinde. 14 unsurla iyi bir durumdayız, inşallah daha da artacak. Türk okçuluğunun UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmesi aynı zamanda Okçuluk Vakfının faaliyetlerinin de beynelmilel bir tanınırlık, bilinirlik ve iş birliği zemini bulması manasına geliyor. O bakımdan güzel bir başlangıç olacak inşallah. 2018 yılında bu süreci tamamlamayı ön görüyoruz. Çünkü bu Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girecek her bir unsurun asgari birtakım kriterleri karşılaması gerekiyor. İnşallah 2018 yılında Türk okçuluğu, Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne dahil edilmiş olacak.


Anahtar Kelimeler : TÜRK, OKÇULUĞU, UNESCO, LİSTESİ'NE, GİRİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız