HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Mayıs 2017 Pazar Saat: 12:48

“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN İLK HALKASI”

Ünye Belediyesi tarafından ilçenin Orta Yılmaz Mahallesi’ne yaptırılan Muhtar Evi ve el ürünlerinin satılacağı hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.
“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN İLK HALKASI”

Ünye Belediyesi tarafından ilçenin Orta Yılmaz Mahallesi’ne yaptırılan Muhtar Evi ve el ürünlerinin satılacağı hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ünye’de muhtarların çalışma alanlarını düzeltmek ve daha iyi şartlarda hizmet vermelerini sağlamak amacıyla Muhtar Evleri projesini başlatan Ünye Belediyesi, muhtar evlerinin sayısını her geçen gün artırıyor. Proje kapsamında daha önce Kaledere, Çınarlık ve Saraçlı mahallelerine kazandırılan muhtar evlerinin ardından Orta Yılmazlar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Muhtar Evi ve el ürünlerinin satılacağı hizmet binası da düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, STK başkan ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Orta Yılmazlar Mahallesi’ne inşa edilen muhtar evinin konum itibari ile ayrı bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Çamyar, “ Bulunduğumuz nokta Kültür Yolu projemizin başlangıç noktası aynı zamanda hemen bitişiğinde sergi salonu olarak kullandığımız Yalı Kilisesi var. O yüzden hem muhtar evini hem de çevredeki binaları bu hassasiyeti göz önüne alarak şekillendirdik” dedi.

“Tarihi Değerlere Sahip Çıkmalıyız”

Konuşmasının devamında tarihi değerlere sahip çıkılması gerektiği vurgusunu yapan Başkan Çamyar, “Geçmişimize sahip çıkmalıyız ki; geleceğimizi ona göre inşa etmeliyiz. Onun için burası bir dönem 1938 yılında çatısı vb. yerleri kırılarak, içerisine jenaratör koyulup kente elektrik verilen mekân olarak kullanılmıştır, o tarihte santralmiş. Yani bugünkü bakış açısı bambaşka. Bizim tarihi eserlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Onları yeniden hayata kazandırmamız gerekiyor. Bir program çerçeve içerisinde, Kültür Yolu’nun başlangıç noktasında Ortayılmazlar Muhtarlığını da açmış olduk. Bu çalışmalarda bizi hiç yalnız bırakmayan Kültür Bakanlığı’na, diğer çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmamızda desteği olan Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş’a, milletvekillerimize, kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Her bir muhtarımıza Ünye evi tarzında bir muhtar evi inşa ediyoruz.”

Törende konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Güney ise muhtarların üstlendikleri görevin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Muhtarlarımız devletimizle, milletimizin, halkımızın buluştuğu, demokrasimizin ilk halkası, devletimizin eti kemiğe büründüğü ilk adımdır. Bu noktada kent meydanına, mahalle anlayışına uygun, kültür yolunun halkasının zincirinde önemli bir başlangıç noktası olacak muhtarlığımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mahalleye kazandırılan muhtar evi nedeni ile memnuniyetini dile getiren Ortayılmazlar Mahallesi Muhtarı Seyhan İhtiyar, muhtarlığın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Muhtarlığı mahallemizin evi olarak size takdim ediyorum. Güzel günler görmek üzere herkese kapımız açık” dedi.

Yalı Kilisesi’nin hemen yanına inşa edilen ve 2 katlı tarihi Ünye evleri görünümünde olan muhtar evinde, el ürünlerinin satılabileceği 3 dükkân, bahçesinde ise vatandaşların oturup sohbet edebileceği oturma grupları yer alıyor.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız