HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mayıs 2017 Cumartesi Saat: 04:47

ORDU, RAMAZANA HAZIR

DİN HİZMETLERİ BİLANÇOSU BELLİ OLDU
ORDU, RAMAZANA HAZIR

6 Şubat 2017’de Karabük Müftülüğünden Ordu İl Müftülüğüne atanan Mürsel Öztürk, göreve başladığından bu yana ilk özel röportajını Şafak Deliçakar’a yaptı.

Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, gazetemiz editörü Şafak Deliçakar’a verdiği Ramazan Özel röportajda Ordu’da 2 bin 085 cami mevcudu olduğunu ve Bin 941 cami görevlisi ile eksiksiz bir şekilde Ramazan’a hazır olduklarını söyledi.

Müftü Öztürk, röportajında ayrıca, Camilerin yanı sıra Kur’an Kursları ve diğer yapılmakta olan hizmetler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Müftüm bize vakit ayırıp haftanın röportajı sayfamıza konuk olduğunuz için teşekkür ediyorum. Öncelikle Ordu il genelinde toplam cami sayımız nedir? Bunun yanında ilimizin en büyük ilçesi olan Altınordu ilçemizde cami sayısı kaçtır? Diye sorarak başlamak istiyorum.

Mürsel ÖZTÜRK: Ordu il genelinde şu an itibariyle toplam 2.085 Camimiz bulunmaktadır. Sizin de sorunuzda belirttiğiniz gibi ilimizin en büyük ve nüfusu en kalabalık ilçesi olan Altınordu ilçemizde ise 215 Cami mevcut olup bu sayının 59’u ilçe merkezinde bulunmaktadır.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Müftüm; İl genelinde toplam görevli sayınız kaçtır, görevli sayınızın hizmetlere göre dağılımı nedir?

Mürsel ÖZTÜRK: Öncelikle şunu belirtmeliyim ki teşkilatımızda görevli sayısı deyince akla ilk gelen cami görevlileridir. İl genelinde 1.780 İmam-Hatip, 161 Müezzin-kayyım olmak üzere 1.941 cami görevlimiz halen görev yapmaktadır.

Ayrıca güzel bir gelişme yaşadık. Bu hususta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ramazan ayı öncesinde ilimizde görevlisi bulunmayan camilerde görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığımızca 4/B sözleşmeli kapsamında atanan 19, yine geçici cami görevlisi istihdamı kapsamında 100 olmak üzere 119 yeni İmam-Hatibi göreve başlatarak camilerimizde bulunan görevli açığımızı kapatmış olduk. Bu son görevli alımı cami hizmetlerimiz açısından ilimizi rahatlatmıştır.

Yine il genelinde vaaz ve irşat hizmetleri yürüten 49 Vaizimiz mevcuttur. Bildiğiniz gibi Diyanet İşleri Başkanlığımızın birde eğitim hizmetleri var. Eğitim hizmetleri deyince Kur’an kurslarımız anlaşılmaktadır. Kuran kurslarımızda Kur’an eğitimini yürütmekte olan 269 Kur’an kursu öğreticimiz il genelinde görev yapmaktadır. 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Müftüm, Ordu il genelinde Kız ve erkek Kur’an kursu sayımız nedir?

Mürsel ÖZTÜRK: Şafak bey il genelinde Kur’an kursu sayımızın toplamı 265’dir. Bunlardan 25 adedi yatılı öğrenci alan yani pansiyonu olan Kuran kursudur. Bu kurslarda görev yapan Kur’an Kursu öğreticisi sayısı ise 262’dir. Bu arada çok önemsediğimiz bir hususu da aracılığınız ile duyurmak isterim. Bu sene yaz Kur’an kurslarımız 12 Haziran 2017 Pazartesi günü başlayacaktır.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Müftüm; bu gün idrak ettiğimiz Ramazan-ı Şerif için yapılan hazırlıklar nelerdir?

Mürsel ÖZTÜRK: Öncelikle Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. “Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır.

Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve mânevî bir terbiye ayıdır.Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır.

Ramazan, kulun imsaktan iftara kadar kesintisiz ibadet halinde bulunduğu en müstesna bir aydır. Ramazan, haccın dışında müminlerin ibadetin her çeşidi ile buluştuğu ve kucaklaştığı bir aydır. Ramazan, Kur’an ayıdır, oruç ayıdır.

Ramazan ayına girerken, görevlisi olmayan cami bırakmamaya çalıştık. Camilerimizi belediyelerimizin de katkısı ile genel temizlikleri yapılarak ramazana hazırladık. Camilerimizde Ramazan ayı boyunca her gün Kur’an-ı kerimden bir cüz okunup anlamı cemaatimizle paylaşılacak. Ramazan ayı sonuna kadar Kur’an-ı Kerimin tamamı böylelikle okunmuş ve anlamı cemaatimize anlatılmış olacak. Aynı zamanda bu mukabele geleneğimizi de devam ettirecek. Bunun yanı sıra görevlilerimizce yoğun bir irşat faaliyeti yürütülecek.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın her Ramazan da olduğu gibi bu sene de bir ana teması var. “ÜZERİNDE HER CANIN HAKKI VAR BU RAMAZAN VE HER ZAMAN” sloganı ile Başkanlığımız gönül coğrafyamızda, İslam diyarlarında ve dünyanın dört bir tarafında mağdur ve mazlum olan kardeşlerimize milletimizin yardım elini ulaştırmaya gayret edecek. Bizlerde bu manada ilimizde üzerimize düşeni yapacağız. Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Bu vesile ile kardeşlerimiz ile sofralarımızı paylaşacağız.

Camilerimizde vatandaşlarımızın bu manevi atmosferden gereği gibi istifade edebilmeleri için müftülüklerimiz tarafından her türlü tedbir alınmıştır. Sizin aracılığınız ile bir kez daha Bin aydan daha hayırlı bir geceyi de içinde barındıran ramazan ayında ibadetlerimizi ve ahlakımızı daha da güzelleştirerek arınmış bir şekilde bayrama ulaşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Müftüm son olarak 2017 yılı içerisinde süren veya sürdürülecek olan faaliyetler nelerdir?

Mürsel ÖZTÜRK: Şafak bey öncelikle belirtmek isterim ki bizim asli işimiz Din hizmetidir. Bu manada görevlilerimize yönelik olarak hizmet içi eğitim faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir. Bizler minber, mihrap ve kürsü hizmetleri sunan insanlarız. Kendimizi sürekli geliştirmek bilgilerimizi taze ve güncel tutmak durumundayız.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bize kanun milletimizi dinin sahih kaynaklarından doğru bilgi ile bilgilendirme ve ibadet yerlerini yönetme görevi vermiştir. Biz bu görevimizi asla boşluk bırakmadan yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bu manada hem cami hizmetlerimiz, hem de Kur’an eğitimi hizmetlerimiz kesintisiz bir şekilde devam edecektir.

Toplumun her kesimine Din hizmeti ulaştırmak için gereken her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. 4-6 yaş grubu Kur’an kursu hizmetlerimiz, aile ve kadınlara yönelik faaliyetlerimiz ayrıca gençlere yönelik olarak yürüteceğimiz din hizmetleri çalışmalarımız devam edecek. Bunun yanında toplumun dezavantajlı grubu diye nitelendirilen engellilere, yaşlılara ve hastalara yönelik olarak ta manevi destek hizmetlerimizi sürdüreceğiz. 

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Müftüm bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Son olarak söylemek istediklerinizi almak istiyorum

Mürsel ÖZTÜRK: Şafak bey bana bu imkânı verdiğiniz için bende size ve gazetenize teşekkür ediyorum. Aracılığınız ile bütün Ordulu kardeşlerime selam ve sevgilerimi sunuyorum. Tekrar hayırlı ramazanlar diliyorum.

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, RAMAZANA, HAZIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız