HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Haziran 2017 Cuma Saat: 11:36

“EVET İÇİN 37 MİLYON LİRA”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Maliye Bakanlığı bütçesindeki “Belediyelere Yardım Ödeneği”nin Referandum sürecinde kullanılış biçimini TBMM gündemine taşıdı.
“EVET İÇİN 37 MİLYON LİRA”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Maliye Bakanlığı bütçesindeki “Belediyelere Yardım Ödeneği”nin Referandum sürecinde kullanılış biçimini TBMM  gündemine taşıdı.

 

“Evet” için Maliye Bakanlığının bütçesinden AKP’li Belediyelere 37 milyon lira aktarıldığını söyleyen CHP’li Torun Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

Torun, önergesinin gerekçesinde; 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 1’inci maddesinin kamu yönetiminin hesap verilebilir ve saydam olması gerektiğini vurguladığını, 7. maddesinde mali saydamlığın tanımlandığını, son fıkrasında ise gerekli düzenlemelerin yapılması ve önlemlerin alınması konusunda kamu idarelerinin sorumlu tutulduğunu ve bu hususları izleme görevinin Maliye Bakanlığına verildiğini  belirtti.

Bu konuda Maliye Bakanlığının diğer kamu idarelerine örnek olması gerektiğinin altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “5779 sayılı Kanunla mahalli idarelere yardım amacıyla, bakanlıklar ile bağlı ve ilgili kurum ve kuruluşların bütçelerine pay, fon veya özel hesap gibi adlarla başka bir ödenek konulamayacağı hükümlerine yer verildiğini, Kanunla yerel yönetimlere yapılan transferlerin disiplin altına alınmasını, bir kaynaktan ve önceden belirlenen ölçütlere göre yapılarak transferlerin paylaştırılmasında adaletin  sağlanmasının amaçlandığını, ancak iktidarın buna kesinlikle uymadığını ” söyledi. 

 

“VATANDAŞIN  PARASI KİMİN TALİMATIYLA AKP’Lİ BELEDİYELERE DAĞITILIYOR”

 

Anayasa Mahkemesinin iptal kararına rağmen, Maliye Bakanlığı bütçesinin ilgili tertibine her yıl “Belediyelere yardım ödeneği” adında ödenek konulduğunu ve bu ödeneğin 5779 sayılı Kanunun 6’ncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan sınırlamaya tabi olmaksızın zorunlu hallerde belediyelere yardım amacıyla kullandırmaya Maliye Bakanının yetkili kılındığını belirten Torun, kullanılan bu ödeneğin nasıl ve hangi belediyelere hangi zorunluluktan dolayı kullandırıldığı konusunda Bakanın kamuoyuna ve TBMM’ne herhangi bir bilgi vermeyerek denetimden kaçırdığını  vurguladı.

 

Genel Başkan Yardımcısı Torun, “açıklanan raporlara göre, Maliye Bakanı’nın 2017 yılı ödeneğini referandumdan önce dağıtmış olduğu görülüyor. Sayın Bakan 37 milyon lirayı keyfi biçimde ve bu şekilde transfer yapılmasını yasaklayan bir yasal düzenleme olmasına rağmen, vatandaşın parası “Evet” için  AKP li belediyelere dağıtılmıştır” dedi.

 

“SAYIN MALİYE BAKANI AÇIKLASIN”

 

CHP’li Torun, kanun hükümlerinin yok sayılarak bütçe kanunlarının ihlal edilmesi doğru mudur? 2011-2017 yılları arasında ve Bakanlık bütçenizin 12.01.31.00-01.1.2.76-1-05.2 tertibindeki ödenekten hangi belediyelere, hangi zorunluluktan dolayı ne miktarda yardım yapılmıştır? Bütçe kanunlarına konulan ödenekten hangi belediyelere, hangi zorunluluktan dolayı, kaç Türk Lirası yardım yapıldığını bundan sonra saydamlık ve hesap verilebilirlik anlayışı kapsamında kamuoyuna açıklamayı ve TBMM denetimine sunmayı düşünüyor musunuz? sorularına Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan cevap istedi.

Anahtar Kelimeler : “EVET, İÇİN, 37, MİLYON, LİRA”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız