HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Haziran 2017 Çarşamba Saat: 10:51

“ÇEVRE BİLİNCİ KONUSUNDA ZAYIFIZ”

Altınordu Belediyesi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama programı, Çavuşlar Mahallesinde gerçekleştirildi.
“ÇEVRE BİLİNCİ KONUSUNDA ZAYIFIZ”

 

Altınordu Belediyesi, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama programı, Çavuşlar Mahallesinde gerçekleştirildi.

Altınordu İlçesi Çavuşlar Mahallesinde bulunan şelalede kutlanan programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Bayram Gale, Ekrem Ballı, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kutlanıyor. Her yıl 5 Haziran tarihinde kutlanan Dünya Çevre Günü kutlama programı Ordu’da bu yıl Altınordu İlçesi Çavuşlar Mahallesi şelalesinde yapıldı. Burada bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu’nun bu güzelliği, bozulmamış doğal güzelliklerini halen muhafaza edilmiş olmasından kaynaklanıyor. Ama birçok yerde bu yeşilliği,  bu güzelliği, akan suları görmek mümkün değil. Çavuşlar şelalesindeyiz.  Tertemiz berrak gibi su akıyor yüzülebilir ama birçok yerde maalesef buna sahip değiliz” şeklinde konuştu.

“ Çevreyi bilinçsizce tahrip ettik. Her yeri kestik, yıktık, yaktık gelecek nesillere güzel bir ülke, güzel bir dünya bırakmak konusunda maalesef zayıf durumdayız” diyen Vali Balkanlıoğlu, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için herkese çevre bilincinin aşılanması gerektiğini ifade etti.

 Vali Balkanlıoğlu, ”Para kazanmak için insanlar her tarafı fabrikalarla donatıp çevreyi tahrip ettiler şimdi çevreyi yeniden kazanmak için kazandığımız bütün paraları harcasak geri getiremiyoruz. Çevreyi bozduk. Çevre bilinci ve duyarlılığının genç nesillere aktarılması lazım. Temiz bir çevre için özellikle çocuklarımız üzerinde duralım” diyerek, dünya çevre günü dolayısıyla gerçekleştirilen kutlama programında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş konuşmasında, ”5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama programımızda çevreye duyarlılığı hassasiyetimizi ortaya koyacak şekilde aktarmaya çalıştık. Çevre duyarlılığımızı mutlaka artırmamız gerekiyor. Yaşadığımız dünyada bu özel ve güzel mekanların bize bir emanet olduğunu unutmamalıyız. Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm protokol buradayız. Ordu’nun tanıtılması şelalelerden yola çıkarak doğal dengelerin, doğal güzelliklerin en iyi şekilde dış dünyaya tanıtılabilmesi için gayret ediyoruz. Bu güzel günü kutlarken çevreye sahip çıkmak doğayı korumak, doğal dengeleri bozmamak özellikle çevre kirliliğine sebep olabilecek her türlü atıkların geri dönüşüme kazandırılabilmek ve çevre günündeki hassasiyetimizi bundan sonraki 364 günde de sürdürmeyi sağlayabilmemiz çok önemli” diye konuştu.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk ise yaptığı konuşmada, ”Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olarak bu programın her yıl ilimizin değişik yerlerinde gerçekleştirerek, değişik konulara dikkat çekmek ve Sayın Valimizin himayelerinde ilimizin tanıtım faaliyetlerine katkıda bulunmayı amaçladık. Acımasız rekabet, hızlı sanayileşme,  sağlıksız kentleşme, nükleer silahlanma, savaşlar, bilinçsiz kullanılan tarım ilaçları ve çevreyi korumak için gerekli yatırımları gerçekleştirmeyen sanayi kuruluşları çevre kirliliğini önemli derece artırmaktadır. Bizlerde günlük ürettiğimiz her türlü atıkların toplanıp bertaraf edilmesi noktasında gerekli hassasiyet göstermediğimiz için bu çevre kirliliği sürecine küçükte olsa katkı yapmış bulunmaktayız. Sürdürülebilir kalkınma ile insan ve doğa arasında dengenin kurulmasını, doğal kaynakları kullanırken korunmasını da sağlayarak gelecek kuşaklara daha yaşanabilir dünya bırakabiliriz. Amacımız çevreyi koruyarak yatırım hamlelerimizi sürdürmektir. Bu amaca ulaşmak için devlet kurumlarımızdan sanayicilerimize vatandaşlarımızdan tüm paydaşlara önemli görevler düşmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından folklor gösterisi, çevreyle ilgili şiirler ve çevre andı okundu. Daha sonra, Çavuşlar Şelalesine kadar yürüyüş yapıldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlama etkinliği iftar programı ile sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : “ÇEVRE, BİLİNCİ, KONUSUNDA, ZAYIFIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız