HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Haziran 2017 Perşembe Saat: 10:27

“BORÇLU DEĞİL ALACAKLI KONUMUNA GELDİK”

Ünye Belediyesi eski pazaryeri alanında yapılması planlanan Kültür Merkezi alanını Milli Emlak’a devrettikten sonra karşılığında hem vergi hem de SGK borcunun silinmesine yönelik çalışma başlatmıştı. Geçtiğimiz aylarda bu çalış
“BORÇLU DEĞİL ALACAKLI KONUMUNA GELDİK”

 

Ünye Belediyesi eski pazaryeri alanında yapılması planlanan Kültür Merkezi alanını Milli Emlak’a devrettikten sonra karşılığında hem vergi hem de SGK borcunun silinmesine yönelik çalışma başlatmıştı. Geçtiğimiz aylarda bu çalışmanın ilk meyvesini gören Ünye Belediyesi 18 milyon liralık vergi borcunu sildirmişti.

Ünye Belediyesi Haziran ayı olağan Meclis toplantısında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, vergi borcu ile ilgili ödemenin peşin olduğu için indirime gidildiğini ve Ünye Belediyesinin şu an vergi dairesinden 4 milyon lira alacaklı konuma geldiğini söyledi.

KÜLTÜR MERKEZİ’NE İLK KAZMA BU YIL VURULACAK

Eski pazaryerinin bir kısmına yapılacak olan Kültür Merkezi ile ilgili bilgi veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Kültür merkezi 2017 yılı yatırım programı içerisinde yer alıyor. Proje ihalesi yapıldı ve 2 ay içerisinde projesi bitirilecek ve bakanlığa teslim edilecek. Bakanlık proje kabul sürecini tamamladıktan sonra bu yıl içerisinde mutlak suretle yapım ihalesine çıkacak ve kazma vurulmuş olacak” dedi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “SGK BORCU İÇİN DE ÖNEMLİ AŞAMA KAYDETTİK”

Kültür Merkezinin yapılacağı alanın Milli Emlak’a devrinden sonra SGK Borcunun silinmesine yönelik çalışma hakkında da açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Kültür merkezinin yeri ile ilgili Ünye Belediyesi olarak ciddi bir çalışma yürüttük. Burayı devretmemiz neticesinde Ünye Belediyesinin kamuya ait olan borçlarıyla ilgili olarak vergi borcu konusunu bitirmiştik. SGK borcu ile ilgili de kurum, en önemli aşama olan yönetim kurulu kararını aldı. Şu anda Milli Emlak Genel Müdürlüğü Türkiye’nin herhangi bir tarafından gayrimenkul araştırmasına devam ediyor” diye konuştu.

Bu çalışmalar neticesinde Ünye Belediyesi olarak vergi borcu anlamında alacaklı konumuna geçtiklerini söyleyen Başkan Çamyar, “Bizim Ünye Belediyesi olarak vergi dairesine toplam 18 milyon lira vergi borcumuz vardı. Bu borçtan kurtulmuş olduk. Peşin ödediğimiz için de indirim gerçekleşince borç 14 milyon liraya düştü. Böylece vergi dairesinden 4 milyon lira alacaklı konuma geçtik. Biz de bu miktarı bize ödeyin diye talepte bulunmuştuk. Bununla ilgili bakanlık tarafından 4 milyon lira alacaklı olduğumuz ve bu miktarın ileriye dönük vergi borçlarında düşülmesi ile ilgili yazı elimize ulaştı. Yani Ünye Belediyesi yaklaşık 10 yıl kadar vergi dairesinin borç anlamında kapısını unutacak” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “BORÇLU, DEĞİL, ALACAKLI, KONUMUNA, GELDİK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız