HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Haziran 2017 Cumartesi Saat: 11:03

“ORDU-GİRESUN HAVALİMANI GÜLYALI’NIN ŞANSI”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının 13. gününde iftar sofrasını Gülyalı ilçesinde kurdu. 8 bin 273 nüfuslu ilçede 2 bin 500 vatandaşla aynı sofrada buluşan Başkan Enver Yılmaz, yatırımlarla ilgili müjdeler verdiği Gülyalı
“ORDU-GİRESUN HAVALİMANI GÜLYALI’NIN ŞANSI”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının 13. gününde iftar sofrasını Gülyalı ilçesinde kurdu. 8 bin 273 nüfuslu ilçede 2 bin 500 vatandaşla aynı sofrada buluşan Başkan Enver Yılmaz, yatırımlarla ilgili müjdeler verdiği Gülyalı’nın cazibesinin daha da artması için Büyükşehir Belediyesinin gayretlerini sürdüreceğini söyledi.

Gülyalı Belediyesinin önünde düzenlenen iftar programına Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, Ak Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, MHP Gülyalı İlçe Başkanı Nazım Şen, Daire Başkanları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN ŞEN, “İNŞALLAH İLÇEMİZDE GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

İftar programının açılış konuşmasını yapan Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla istişarelerde bulunduk. İnşallah ilçemizde güzel gelişmeler olacak. Biz kendilerinden hem memnunuz hem de razıyız. Allah bu mübarek ayda yaptığımız ibadetleri kabul eylesin”dedi.

BAŞKAN YILMAZ, “İFTAR SOFRALARI BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN TESCİLLENDİĞİ YERLERDİR”

Gülyalı ilçesindeki iftar programı kapsamında, 2 bin 500 kişinin aynı sofrada bir araya geldiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “2 bin 500 kişi aynı sofrada bir araya gelir denilmiş olsa kimse inanmazdı. Buluşmamızda maksat, karnımızı doyurmak değil birlik ve beraberlik duygumuzu pekiştirmektir. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz, 19 ilçemizde ve 8 eski beldemizde ve bir de İstanbul’da olmak üzere 27 yerde iftar programı düzenliyor. Cumartesi günü İstanbul’da hemşehrilerimizin yoğunkatılımıyla bir araya geleceğiz. İftar sofralarımız, bizim birlik ve beraberliğimizin tescillendiği yerlerdir” şeklinde konuştu.

Avrupa’da ilk kez deniz üzeri doldurularak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanının Gülyalı ilçesi için bir şans olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, “20 sene önce, dünyada deniz üzerine havalimanı yapılacak ve bunlardan biri de Gülyalı ilçesinde olacak denilmiş olsaydı buna bir Allah’ın kulu inanmazdı. Şimdi ise havalimanımızdan günde 44 uçuş yapılıyor. 3 yıl önce havalimanı açılışının yapıldığı yıl ilçemizde verdiğimiz iftarda bize bu havalimanı bozuk, çalışmaz denildi ancak kurulduğu günden bu yana yolcu kapasitesi 1.5 milyonu aştı. Almanya’ya önümüzdeki aydan itibaren haftada 3 seferyapılacak. Bunun yanı sıra Arabistan’a, Antalya ve Ankara’ya, İzmir ve İstanbul’a uçuşlarımız var uçaklarımızda yer yok. Dolayısıyla önemli bir ihtiyaca cevap veren havalimanımızı yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tekrar teşekkür ediyor, gönül dolusu sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz” diye konuştu.

“GÜLYALI TURİZM OTELCİLİK FAKÜLTESİ ÖNÜMÜZDEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE FAALİYETE BAŞLAYACAK”

Gülyalı’nın yaşanabilir en güzel ilçelerden biri olduğunu ancak yatırımcıların yer fiyatlarının yüksek olmasından dolayı yakındığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “İlçemize havalimanı yapıldı diye 1 liralık yere 10 lira istemeyelim. Yerinde bir değeri var. Yapımına başlanılan Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulumuz artık fakülte oldu. İş Adamımız Veliddin Küçük tarafından yapılan ve ilçemiz için ciddi bir yatırım olan fakültemizde çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde faaliyete girecek olanGülyalı Turizm Otelcilik Fakültemizin Gülyalı ilçemize ciddi katkısı olacak” şeklinde konuştu.

 “ÇİKOLATA PARK PROJESİ, ÜZERİNDE YAPILACAK DEĞİŞİKLİKLE YENİDEN İHALE EDİLECEK”

Türkiye’nin en tatlı projesi olarak nitelenen Çikolata Park’la ilgili sürece de değinen Başkan Yılmaz, “Çikolata Parkımızın ihalesini yaptık, projesini onayladık ve bütçesini hazırladık ancak işe başlayan müteahhit firma iflas etti. Şimdi sözleşmeyi iptal edip yeni bir ikmal proje hazırlayarak yeniden ihaleye çıkacağız. Bunun yanında proje üzerinde birtakım tadilat ve değişiklikler yapacağız. Çünkü günün şartları yeni ihtiyaçları da ortaya çıkarıyor. Çikolata Park,yaklaşık 60 dönümlük alan üzerinde çok önemli bir yer. Burası sadece Gülyalı açısından değil, Ordu ve Giresun açısından da çok ciddi cazibe merkezi. Gerekli talimatları ekiplerimize verdik. Allah izin verirse yeniden ihaleye çıkmak suretiyle Çikolata Park Projemize ilişkin taahhüdümüzü yerine getirmiş olacağız” dedi.

MİLLETVEKİLİ GÜNDOĞDU, “5 YIL İÇERİSİNDE ÇEHRESİ DEĞİŞMİŞ BİR GÜLYALI GÖRECEĞİZ”

İftar programına katılan Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ise, “Gülyalı ilçemiz,Avrupa’nın birinci ve dünyanın deniz üzerine dolgu 3. havalimanı olma özelliğiyle dünyada adını duyurmaya başladı. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde çehresi değişmiş ve çok daha güzel bir Gülyalı’yı hep birlikte göreceğiz. Bunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz başta olmak üzere herkesin ciddi katkısı var. Ordumuz her yönüyle çehresini değiştiren, yatırım alan ve katlanarak büyüyen bir il. Bir ve beraber olarak bu büyümeye olan katkımız sürecek” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız