HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Temmuz 2017 Perşembe Saat: 10:20

Vali Yavuz’dan, Şehit ailelerine ziyaret

Ordu Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz gecesi 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda savaş uçaklarının kalkışını engellemeye çalışırken darbeci askerler tarafından kafasından vurularak şehit edilen Emrah Sapa’nın Korgan ilçesinde yaşayan Bab
Vali Yavuz’dan, Şehit ailelerine ziyaret


Ordu Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz gecesi 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda savaş uçaklarının kalkışını engellemeye çalışırken darbeci askerler tarafından kafasından vurularak şehit edilen Emrah Sapa’nın Korgan ilçesinde yaşayan Babannesini ziyaret etti.

Vali Seddar Yavuz, ilk olarak 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Emrah Sapa’nın Korgan’ın Sarıalıç mahallesinde bulunan kabrini ziyaret ederek, dua etti.

Vali Yavuz, Emrah Sapa’nın kabrinde dua ettikten sonra,  beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya,  Ordu Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Ahmet Meydan, Korgan Kaymakamı  Faruk Doğru, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz ile birlikte şehidin  aynı mahallede ikamet eden babaannesi Emine Sapa’nın evine giderek, başsağlığı dileğinde bulundu ve taziye dileklerini iletti.

Şehit Emrah Sapa’nın babaannesi Emine Sapa ile bir süre sohbet eden Vali Seddar Yavuz, ”Şehit  ailelerimiz bizim baş tacımızdır ve her zaman  onların yanında olduğumuzun da özellikle altını çizmek isterim. Ay yıldızlı, al bayrağımızın vatanımız üzerinde halen özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. 15 Temmuz'da bu ülkenin geleceği için canını ortaya koyan genç kardeşimizi diğer şehitler gibi unutmayacağız. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

Şehit Emrah Sapa’nın babaannesi Emine Sapa, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, Vali Seddar Yavuz’a teşekkür etti.

Kalkışma hareketini işten yeni geldiği evinde, televizyon yayınından öğrenen 31 yaşındaki Emrah Sapa, savaş uçaklarının kalkışını engellemek için 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’na giderek, komutanlığın önünde darbeci askerlere karşı direndiği sırada  kafasından vurularak yaralanmış, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehitlik mertebesine ulaşmıştı.

17 Temmuz 2016 günü Korgan ilçesinde defnedilen Şehidin adı, Korgan İlçesinde evinin bulunduğu Azaplı Sokak’a, Korgan İmam Hatip Ortaokulu’na  ve Samsun’da bir Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verildi.

Öte yandan Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Altınordu ilçesinde ikamet eden 4 şehit ailesine ziyarette bulundu.

 İlk ziyaretini, 1979 yılında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan J.Ütğm.Mahmut Fazla’nın annesi Kadiriye Fazla’ya yapan Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, şehit annesinin hal ve hatırını sorarak, bir süre sohbet etti.

 Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, daha sonra sırasıyla, terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen Özel Harekat Polis Memuru Yalçın Yamaner’in, Bingöl’de bölücü terör örgütü mensuplarınca hain bir pusu sonucu şehit edilen Başkomser Hüseyin Hatipoğlu’nun,Tunceli’deki helikopter kazasında şehit düşen Hakim Onur Alan’ın ailesini ziyaret ederek, hem taziye dileklerini iletti, hem de hal ve hatırlarını sordu.

 Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, şühedanın, şehitlerin sayesinde ayakta kaldığını ifade eden Vali Seddar Yavuz, bu vatanın her evladının şehit ailelerine borcu olduğunu söyledi.

 Vatan için, bayrak için en kıymetli varlıklarını feda eden şehit ailelerinin her daim baş tacı edileceğini söyleyen Vali Yavuz, “Üzerinde yaşadığımız vatan toprağının her karışı, şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuştur. Bizlere, bu toprakları vatan yapan şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz var. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerine, sahip çıkmak ve onlara gereken değeri vermek, bu toplumdaki herkesin en başta gelen görevi ve vazifesidir. Biz de şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağız ve onları her daim baş tacı yapacağız” dedi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : Vali, Yavuz’dan, Şehit, ailelerine, ziyaret

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız