HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Temmuz 2017 Pazartesi Saat: 09:23

ÇELEBİ; “ANAP’A MÜTHİŞ BİR ÖZLEM VAR”

Anavatan Partisi (ANAP) Ordu İl ve Altınordu İlçe Başkanlıkları, ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi’nin katılımıyla açıldı. Merhum eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından kurduğu ANAP,
ÇELEBİ; “ANAP’A MÜTHİŞ BİR ÖZLEM VAR”

Anavatan Partisi (ANAP) Ordu İl ve Altınordu İlçe Başkanlıkları, ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi’nin katılımıyla açıldı. Merhum eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal’ın, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından kurduğu ANAP, o dönemde iki dönem iktidarda kalarak ülkenin yeniden toparlanmasına vesile olmuştu.

Türk Siyasetinde yeniden varım diyen Anavatan Partisi, Ordu’da dahil olmak üzere Türkiye genelinde 51 ilde teşkilatlarını kurarak hızla parlamentonun yolunu tutmayı hedefliyor.

Partisinin İl ve İlçe Başkanlıklarının açılışına katılmak üzere Ordu’ya gelen Genel Başkan İbrahim Çelebi ise burada basın mensuplarıyla bir araya gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“FERASETLE BUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ”

Çelebi; “Özellikle basın mensuplarına bugün 15 Temmuz’unda sene-i devriyesi olması münasebeti ile Ordu iline yaptığımız ziyarete gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Tam bir yıl önce bugün silahlı kuvvetlerinin içerisine yuvalanmış derin bir çetenin infiali neticesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusuna, devletine, devletin bekasına yoğun bir saldırı oldu. Ama Türk milletinin Türk Ordusunun kahraman mensupları emniyet teşkilatımız ve aziz milletimizin sağduyusu ile bu büyük oyunu garabeti ortadan kaldırdık. Yani 15 Temmuzda millet olarak büyük bir reaksiyon gösterdik. Bu mücadelenin içinde iki yüz kırk dokuz tane şehidimiz oldu.

Sizlerin huzurunda onlara bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Milletimize böyle acıları yüce Mevla bir daha göstermesin ama Anadolu coğrafyasında yaşıyorsak Anadolu coğrafyası dünyanın merkezi bu vatanda da özgür bağımsız Müslüman Türk milletini istenmiyorlar. Dün bizim üzerimize çok büyük oyunlar oynandı bugünde oynanıyor yarında oynanacak bizde büyük bir ferasetle bunların üstünde geleceğiz” dedi.

“15 TEMMUZ’DAN DERS ALMAMIZ LAZIM”

15 Temmuz isyanını lanetlediklerini de dile getiren Çelebi; “Tekrar sene-i devriyesinde bu yaşanan akıl tutulmasını garabeti isyanı Türk ordusuna yapılan büyük isyanı sizlerin huzurunda lanetliyoruz. Bu tür korkusu İslam’ın son büyük ordusudur. Bu ordunun üzerine Ergenekon balyoz gibi ne olduğu belli olmayan uydurma dışarıların uluslararası emperyal güçlerin oyuncağı olan bir tasarı ile Ergenekon balyoz ile başlayan ve 15 Temmuzda büyük bir darbe ile Türk ordusu sindirilmek istendi ama sağduyu galip geldi.

Ordumuz, milletimiz hep birlikte el ele bu darbenin üstesinden geldik. Bunlardan ders almamız lazım. Yani kıblemiz bir istikametimiz bir diye devlete bazı kesimlerin liyakattan yoksun kesimlerin sokulmaması lazım. Bu yaşananlardan ders alıp bu ülkeyi bu konumlara,  bu rezalete bu kepazeliğe düşürülmemesi lazım. İnşallah ben toplumun bütün kesimlerinin bundan bir ders aldığı kanaatindeyim” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE, ANAP’A YENİDEN İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR”

Türkiye’de yeniden ANAP’a ihtiyaç duyulduğunun da altını çizen Çelebi; “Türkiye’de yeniden ANAP’a ihtiyaç duyulmuştur. Çünkü Anavatan Partisinin, Türkiye’ye çok büyük katkıları olmuştur. Türkiye’yi aynı 12 Eylül’de bir nevi 15 Temmuzun benzeri bir askeri cuntanın darbesi sonucu çatışan ayrışan içine kapanmış dünya ile bağını kesmiş umudunu kaybetmiş, Türk milleti bu askeri yönetimin sonunda rahmetli hepinizin bildiği, tonton, sevimli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın liderliğinde ki Anavatan partisinin iktidara gelmesi ile birlikte Türkiye hızla normalleşti.  

Çatışan, ayrışan Türkiye barıştı, kucaklaştı. Barışan, kucaklaşan Türkiye de üretime, bilime, teknolojiyi kendine hedefledi ve tabiri caizse Türkiye adeta çağ atladı. İki dönem çok güzel bir iktidarımız oldu. Türkiye’ye çok büyük hizmetler kattık.

Karadeniz sahil otoyolu o zamanki genel başkanımızın da yüce divana gitmesine sebep olan Karadeniz otoyolunun hemen hemen tamamına yakınını Anavatan Partisi bitirdi. Allah razı olsun bizden sonraki süreçteki bitirmeyi Ak Parti iktidarına nasip oldu. Onlara da çok teşekkür ediyoruz bizden sonra hizmetlerimizi devam ettirdikleri için. Biz öyle bir partiyiz ki bizim genel başkanımız yüce divana gönderiliyor.

Gönderilmesinin üç nedeni var. Birincisi Karadeniz sahil otoyolu, ikincisi ford otosan arazisinin o bataklık sivri sinekli arazinin bedelsiz olarak Ford Otosan’a tahsis edilmesi ve on beş tane insanımız orada iş imkanı buldu. Ve üçüncüsü İstanbul’daki Sabiha Gökçen limanının üçünün totalinde genel başkanımız yüce divana gitti. Çok şükür ki gitti hesabını verdi ve aklanarak da geri tekrar normal yaşamına döndü, siyasi yaşamını da noktaladı” şeklinde konuştu.

“ANAP’A MÜTHİŞ BİR ÖZLEM VAR”

Anavatan Partisinin üzerinde o dönemlerde çok algı operasyonu yapıldı ama bugün gelinen noktada Anavatan partisine müthiş bir özlem var diyen Çelebi, şöyle devam etti; “Anavatan patisinin o kucaklayıcı, herkesi kapsayıcı kimseyi ötekileştirmeyi siyaset felsefesine tekrar Türkiye’nin aynı 1983de rahmetli Turgut Özal ile Anavatan Partisi’nin kurulduğu dönemden daha çok ihtiyacı var. Dikkat edin akşama kadar oruç tutuyoruz iftar yemekleri veriyoruz, iftar yemeklerinin sonunda siyasetçilerimiz kürsüye çıktıklarında hakaret dili bağırma, çağırma, birilerine ayar çekme milletimiz bunlardan bıktı. Milletimiz zaten ekonomik anlamda çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Toplum olarak o kadar zor bir süreçten geçiyoruz ki, biz milli değerlerimizle, Türklük kültürümüzle de, İslamiyet kültürümüzle de kadına el kalkmadığı bir dönemde kadın tacizleri, cinayetleri had safhada.

Bir hamile hanımefendinin park probleminden dolayı darp edildiği günü yaşıyoruz. Bir minibüste kucağındaki çocuğa saldırılacak derecede toplum psikolojini kaybetmiş biz nerelere gidiyoruz. Toplumun geldiği bu noktada biz siyasetçilerinde hataları var. Biz kullandığımız dil ayrıştırıcı, ötekileştirici dil sokağa yansıdığı zaman önünü alamadığımız tehlikeler addediyor. Onun içindir ki özellikle siyasetçiler ve toplumu yöneten kesimin özellikle diline dikkat etmesi gerekiyor. Siyasetçi dilinden ziyade devlet adamı dilinde konuşulması lazım. Onun içindir ki Anavatan Partisi’nin bu devlet adamı aklına Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERE HAZIR 10 PARTİDEN BİRİYİZ”

2019 yılı seçimlerine hazır olduklarına da ayrıca dikkat çeken Çelebi; “Anavatan Partisi şu an seçimlere katılabilen on partiden birisidir. Marjinal partileri de bu işin dışına çıkarırsak Türkiye’de yarışacak beş altı partiden birisidir. Önümüzde dönem Anavatan Partisinin görevi parlamentoya girebilmek. İnşallah yapılacak seçimde Anavatan Partisini tekrar parlamento ile buluşturacağız.

Anavatan Partisi’nin parlamento ile buluşması demek çözüm odaklı çözümün içerisinde olmak. Biz sorunu parçası değil çözümün parçası olmak istiyoruz. İnşallah süreç Anavatan Partisinin lehine her ne kadar ülkenin aleyhine de olsa da tekrar Anavatan partisinin o eski günleri özlendiği için biz Anadolu’yu geziyoruz.

Her tarafta da bunu görüyoruz. Anavatan Partisi’ne ciddi anlamda özlem var beklenti var Anavatan Partisi’ne insanlar susamışlar. Şu an OHAL dönemi Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Kanun hükmünde kararnameler ile yönetilen bir ülkede insanlar bazı yerlerde suskun kalıyorlarsa biz bunları anlayışla karşılıyoruz” diye de konuştu.

Gündem değerlendirmelerinin ardından partisinin Altınordu İlçe Merkez Bahçelievler mahallesindeki binasına geçen Çelebi, partililerle birlikte İl ve İlçe teşkilatlarının kurdela kesimini gerçekleştirerek, Ordu’ya ve Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Yeni hizmet binasında partilileri ile istişare toplantısı gerçekleştiren Çelebi, Ordu Valisi Seddar Yavuz’u da makamında ziyaret ettikten sonra Ordu’dan ayrıldı. (Haber ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : ÇELEBİ;, “ANAP’A, MÜTHİŞ, BİR, ÖZLEM, VAR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız