HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Temmuz 2017 Cumartesi Saat: 10:35

VALİ YAVUZ İADE-İ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Valiliği görevine başlaması dolayısıyla bir taraftan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, meslek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından yapılan ziyaretleri makamında kabul ederken, diğer
VALİ YAVUZ İADE-İ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Valiliği görevine başlaması dolayısıyla bir taraftan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, meslek ve  sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tarafından yapılan ziyaretleri  makamında kabul ederken, diğer taraftan da iade-i ziyaretlerini sürdürüyor.

Bugün ilk ziyaretini Ordu Baro Başkanlığına gerçekleştiren Vali Seddar Yavuz, burada Baro Başkanı Av.Murat Poyraz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Baro'ların hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak amacıyla, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları olduğunu söyleyen Vali Yavuz, Avukatların bir araya gelerek istişarede bulundukları, bir çatı altında toplandıkları bu kuruluşta önemli görevler üstlendiğini ifade etti ve  Ordu Baro Başkanı Av. Murat Poyraz ve yönetim kurulu üyelerine, çalışmalarında başarılar diledi.

Ordu Baro Başkanı Av. Murat Poyraz, Ordu Barosu'nun yaptıkları çalışmalar  ve faaliyetlerle ilgili Vali Seddar Yavuz’a detaylı bilgiler verdi ve ziyaretinden dolayı Baro yönetimi adına teşekkürlerini sundu.

Vali Seddar Yavuz’un  iade-i ziyaretler kapsamında ikinci durağı ise Ordu Tabipler Odası ile Ordu Kent Konseyi oldu.

Aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı da olan Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr.Özgür Enginyurt ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Yavuz’u Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’taki Kent Konseyi'nin hizmetinde olan tarihi binada karşıladı.

Oda Başkanı Doç.Dr.Özgür Enginyurt, hem Ordu Tabipler Odası’nın çalışmaları hem de Kent Konseyi'nin faaliyetleri  ile ilgili Vali Yavuz’u bilgilendirdi.

Enginyurt, "Kent Konseyi olarak Boztepe Gözlem Evi, Boztepe’ye Merdivenle Çıkmalı, El Emeği Göz Nuru Çarşısı, Avrupa Ordu Günleri, Kumbaşı Liman Projesi, Doğa Kamp Alanı, Akıllı Bisiklet Projesi, Sokak Hayvanları Farkındalık Projesi ve Minik Eller Kortta adlı projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söylerken, Ordu Tabipler Odası olarak ta sağlıkta şiddet konusuna değindi ve bu konuda Vali Seddar Yavuz'dan desteklerini istedi.

"Sağlık hizmeti, toplumun olmazsa olmazıdır" diyen Vali Seddar Yavuz, "Sağlık personellerimiz insan hayatı gibi önemli ve kutsal bir gaye uğruna büyük meşakkatle çalışmalarını yürütüyor. Valilik olarak her zaman yanınızdayız" şeklinde konuştu.

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir Engin ve yönetim kurulu üyelerine de iade-i ziyarette bulunan Vali Yavuz, Ordusiad yönetim kurulu üyelerinin ticari faaliyetleri hakkında bilgiler aldı ve Ordu ekonomisine istihdam sağlayan işadamlarıyla bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Vali Yavuz, "İşadamlarımızın özellikle ilimizin kalkınması, istihdamı noktasında önemli bir fonksiyonunuz ve işleviniz var. Dolayısıyla şehirleri, ülkeleri, milletleri kalkındıran cesur, risk alabilen iş adamlarıdır. O yüzden sizlerin kıymetini biliyoruz. Toplum olarak, devlet olarak, sizlerin yanındayız. Yeni iş alanları, yeni istihdam alanları açmanız noktasında da elimizden gelen gayreti sarf edeceğimizi sizlerle paylaşmak isterim" diye konuştu.

Ordu'nun geleceğini çok parlak gördüğünü belirten Vali Yavuz, "Ordu ile ilgili ilk intibam, öngörüm, bu güzel şehrin birkaç yıl sonra kimsenin tanıyamayacağı noktaya geleceği yöndedir. Bunu daha önce Gaziosmanpaşa Kaymakamı olarak görev yaparken  Gaziosmanpaşa için söylemiştim. Birçok insan da  bunun biraz methiyeden ibaret olduğunu düşünmüştü. Sonuçta ben haklı çıktım. İnanıyorum ki, Ordu'da  4-5 yıl sonra çok daha farklı bir noktaya gelecektir. Çünkü, ivme o yönde, hareket o yönde ve bu hale gelmesinde de sizlerin lokomotif olacağınızı biliyoruz" dedi. 

Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir Engin, Vali Seddar Yavuz’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Vali Yavuz'a Orsiad'ın rozetini taktı.

 Vali Seddar Yavuz’un iade-i ziyaret kapsamında son durağı ise Ordu Ticaret Borsası oldu. 

Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, Borsa Başkanı Kahraman ile bir süre sohbet etti ve Borsa'nın faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı. 

Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ticaret Borsalarının, borsaya dâhil maddelerin alıcı ve satıcılarını buluşturmak, alım satımlarını tanzim etmek ve borsada oluşan fiyatların tespit, tescil ve ilânı işleriyle meşgul olmak üzere kurulan kurumlar olduğunu söyleyerek, ziyaretlerinden dolayı Vali Seddar Yavuz'a teşekkür etti.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız