HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Ağustos 2017 Cumartesi Saat: 08:47

BİK’DE YENİ YAPILANMA HAZIRLIKLARI

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Kurumun, bugün itibariyle 41 ilde şubeleri aracılığıyla hizmet verdiğini belirterek, ülkenin genelinde hizmet verecek yeni bir yapılanmanın hazırlıklarına başlandığın
BİK’DE YENİ YAPILANMA HAZIRLIKLARI

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Kurumun, bugün itibariyle 41 ilde şubeleri aracılığıyla hizmet verdiğini belirterek, ülkenin genelinde hizmet verecek yeni bir yapılanmanın hazırlıklarına başlandığını söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, Karedeniz programı kapsamında geldiği Ordu’da, Ordu Gazeteciler Cemiyetinde yerel gazete temsilcileri ile buluştu.

Beraberinde Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Murat Yürekli ile OGC’ye gelen Canbey’i burada OGC Başkanı Recep Aydın, yerel gazete temsilcileri ve basın mensupları karşıladı.

OGC Başkanı Recep Aydın’ın açılış konuşmasının ardından Basın İlan Kurumu’nun çalışmaları hakkında bilgi vererek söze başlayan Canbey, “Kurum olarak 1961 yılından beri hizmet veriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları ile süreli yayınlar arasında aracılık yapıyoruz. O tarihten bugüne kadar çok stratejik bir görevi yerine getirdik, getiriyoruz.

56 yıl boyunca hem yerel hem de yaygın basına ciddi anlamda kaynak aktardık. Bunu sağlarken aynı zamanda resmi ilan ve reklamların duyurulması noktasında önemli bir görevin icrasını da yerine getirmiş oluyoruz. Kuruluşunda 3 şubede hizmet vermeye başlayan Kurum, bugün 41 şubesi üzerinden bin 300’ü aşkın gazete ve dergiye ulaşıyor” dedi.

Kurumun en önemli hedeflerinden birinin ülkenin bütününde hizmet vermek olduğunu anlatan Canbey, valiliklerin görev alanında bulunan gazeteleri de Kurum görev alanına alacak bir çalışmanın yürütüldüğünü söyledi. Bunun gerçekleşebilmesi için mevzuat değişikliğine ve zamana ihtiyaç duyulduğunu belirten Canbey, “Hukuki ve teknik altyapı çalışmalarına başladık. Kurum personeli de bu işe odaklandı ve sonuca yönelik ciddi gayret gösteriyor. Sahada yaşanan bazı sorunların çözümü noktasında yine hakem olarak Kurumumuz müdahil olmak zorunda kalıyor. Bu nedenle ülke genelinde işin tamamını üstlenmemiz herkes için en doğru olanı” değerlendirmesinde bulundu.

Kurumun son dönemde bilinirliğini artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü de kaydeden Canbey, BİK yayınlarından çıkan prestij eserlerin büyük ses getiren çalışmalar olduğunu vurgulayarak, “Cemil Meriç” ve “15 Temmuz ve Manşetler” adlı prestij eserlerin sadece bugün değil, gelecekte de bir başvuru kitabı olacağına değindi.
BİK’in sektörün sorunlarının çözümü noktasında projeler geliştirdiğine dikkat çeken Canbey, özellikle medyanın nitelikli personel ihtiyacını karşılamak üzere Samsun’un da aralarında yer aldığı 5 ilde düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik programının büyük ses getirdiğini belirti. Canbey, önümüzdeki dönemde bu eğitim programını farklı şehirlerde sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

Kalkınma Ajansları, İŞKUR ve KOSGEB gibi kurumlarla işbirliğine gidilerek sektöre yönelik çözüm odaklı çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Canbey, “Erasmus +” programı çerçevesinde ülkemizdeki 7 coğrafi bölgeyi temsilen 7 ilde düzenlenen “Gençlerin Katılımı İle Yerel Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü ve İnternet Yasası Çalıştayları”nı, Kurumun yeni medyaya ve geleceğe yönelik bakışı göstermesi açısından önemli bulduğunu ifade etti.

Canbey, çalıştayların kapanış programı olan Ana Yapısal Diyalog Forumu’nun 21-22 Ağustos tarihlerinde Kocaeli’nin Darıca ilçesinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Canbey, Ordu basının talep ve sorunlarını dinleyerek sorulan sorulara ayrı ayrı cevap verdi. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : BİK’DE, YENİ, YAPILANMA, HAZIRLIKLARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız