HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Ağustos 2017 Çarşamba Saat: 10:36

ÇATALPINAR’DA ŞARBON ALARMI !

Ordu’nun Çatalpınar ilçesi Elmaköy mahallesinde, şarbon hastalığı nedeniyle 1 kişinin ölmesi 2 kişinin de hastanede tedavi altına alınması üzerine Ordu Valiliğince idari ve adli soruşturma başlatılmasının ardından Elmaköy mahalles
ÇATALPINAR’DA  ŞARBON ALARMI !

Ordu’nun Çatalpınar ilçesi Elmaköy mahallesinde, şarbon hastalığı nedeniyle 1 kişinin ölmesi 2 kişinin de hastanede tedavi altına alınması üzerine Ordu Valiliğince idari ve adli soruşturma başlatılmasının ardından Elmaköy mahallesi karantinaya alındı.

Olayın sebebini araştırmak üzere Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilen numunede şarbon(+) olduğunun Ordu Valiliğine bildirilmesi üzerine Valilik tarafından yapılan açıklama yapıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Olayın yaşandığı Çatalpınar’ın Elmaköy mahallesinde derhal karantina tedbirleri uygulanmaya başlanmıştır.

Oluşturulan aşılama ekipleri ile koruma bölgesi içerisinde bulunan at, eşek, koyun ve keçilerin hastalığa karşı aşılama çalışmalarına başlanmıştır. 10 km yarıçap içerisinde kalan 2500 hayvanın aşılaması yapılacaktır.

Çatalpınar İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile; hastalık çıkan işletme merkez olmak üzere 10 km’lik alana, hayvan giriş çıkışı ile hayvan kesimi 15 günlük karantina süresi boyunca yasaklanmıştır.

Ayrıca, İlçe Kaymakamı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürünün katılımı ile bir toplantı düzenlenerek, konu hakkında mahalle muhtarları bilgilendirilmiştir” denildi.

Bu arada Elmaköy mahallesinde Halk sağlığı ve hayvan sağlığının korunması amacıyla her türlü tedbir alındığı ve gerekli çalışmalar ilgili kurumlar tarafından yürütüldüğü de verilen bilgiler arasında yer aldı.

 

Anahtar Kelimeler : ÇATALPINAR’DA, ŞARBON, ALARMI, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız