HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ekim 2017 Çarşamba Saat: 09:47

“CAMİLER BİRLİĞİN SEMBOLÜDÜR”

Ordu Din Görevlileri Dernek başkanı Ahmet Gündoğdu “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle bir açıklama yaptı.
“CAMİLER BİRLİĞİN SEMBOLÜDÜR”

Ordu Din Görevlileri Dernek başkanı Ahmet Gündoğdu “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle bir açıklama yaptı.

Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan camiler ve din görevlileri haftasının başladığına dikkat çeken başkan Gündoğdu “her sene Diyanet İşleri Başkanlığımızca ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan Camiler ve din Görevlileri Haftamız başlamıştır.

Bilindiği üzere diyanet İşleri Başkanlığımız Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile diğer benzer haftalarda yapılacak etkinlikler için bir ana tema belirlemektedir. Bu çerçevede bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftası ana teması “Cami Şehir ve Medeniyet” olarak belirlenmiştir.

Cami deyince, elbette yüce kitabımız Kur’an-ı kerimde rabbimizin “Şüphesiz, âlemlere bereket ve hidayet kaynağı olarak insanlar için vazedilen ilk ev, Mekke’deki (Kâbe)dir. Orada apaçık nişaneler, makam-ı İbrahim vardır. Oraya giren emniyette olur.” (Âl-i İmran, 3/96-97.) buyurduğu yeryüzündeki ilk mabet olan kıblemiz Kâbe aklımıza gelmektedir. Mekke’yi mükerrem kılan husus, yeryüzünün ilk mabedi olan Kâbe’nin orada bulunmasıdır. Her sene milyonlarca Müslüman Kâbe’yi ziyaret ederek orada Peygamberimizin ve geçmiş peygamberlerin hatıralarını bir kez daha yaşar ve diri tutarlar. Müslüman için cami ya da mescit deyince Kâbe’yi, Medine’de bulunan Mescidi Nebeviyi, Kudüs’te bulunan İslam’ın ilk kıblesi Mescidi Aksa’yı yâd etmez isek eksik kalırız.” Dedi.

Camilerin birleştirici ve bir araya getirici özeliğine vurgu yapan Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü: “Camiler, cem eden, toplayan, bir araya getiren, aynı safta yan yana, omuz omuza, kardeşçe durduran, secdelerde kulluğun zirvesine varılan yeryüzündeki Allah’ın evi Kâbe’nin birer şubesidir. 

Camiler İslam beldelerinin tapusu ve sembolüdür. Üstat Necip Fazıl’ın dizelerinde dile getirdiği gibi;

“Denildi mi bir yerin adına Türk beldesi..

Gözüm Albayrak arar, kulağım ezan sesi.”

İnananları kurtuluşa davet eden kutlu çağrı ezanın minarelerinden yankılandığı camilerimiz, 15 Temmuz gecesi yine aynı minarelerinden diriliş çağrısı yapan salaları ile ülkemizin işgal ve terör hareketine direnişinin sembolü olmuştur. Cami,  şehirlerimizin kalbi, kimliği ve medeniyetimizin beşiğidir.”

Din görevlilerinin mesailerinin sabah namazı ile başlayıp gece yarısına kadar kesintisiz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Ahmet Gündoğdu “bu hafta vesilesi ile mesaileri sabah namazı ile başlayıp gece yarısına kadar kesintisiz devam eden kıymetli din gönüllüsü meslektaşlarımızı hayırla ve dua ile yâd etmeliyiz. İnsanımız doğduğunda kulağına okuduğu ezan ile başlayan din gönüllüsünün vazifesi ölünceye kadar iyi yada kötü her anında toplumun yanında yer alarak devam etmektedir.”

 

Din görevlilerinin zaman zaman muhtarlar ve dernek başkanlarınca emir altına alınmak istendiğine dikkat çeken başkan Gündoğdu, “muhtarlar ve dernek yöneticileri din görevlilerinin amiri değildir” diyerek şunları ifade etti:

“Zaman zaman bu kutsal vazifeyi ifa eden meslektaşlarımız, muhtarlarımız yada dernek yöneticilerimiz tarafından çeşitli baskılara maruz kalmaktadır. Meslektaşlarımızın vakar ve saygınlığına yakışmayan davranışlar onlara karşı sergilenmektedir. Buradan bir kez daha hatırlatmak isterim ki din görevlisi aynı zamanda Devlet memurudur ve onun silsile yoluyla amirleri kanunda yazılmıştır. Minberde, mihrapta giydiği cübbe va sarıkla görev yapan Din Görevlisi şadırvan ve tuvalet temizlikçisi değildir, asla böyle görülmemeli ve buna göre davranılmalıdır.

Kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının, Diyanet camiasına, meslektaşlarıma, milletimize, devletimize ve İslam âlemine yapılacak hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Görevleri başında olan bütün meslektaşlarımı saygı ile selamlıyor, sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu vesile ile Din-ü devlet, vatan, millet, ezan ve bayrak uğrunda canlarını feda eylemiş aziz şehitlerimiz başta olmak üzere, Ahirete irtihal etmiş meslektaşlarımıza Rabbimizden rahmet niyaz ediyorum.

 

 

Anahtar Kelimeler : “CAMİLER, BİRLİĞİN, SEMBOLÜDÜR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız