HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ekim 2017 Pazartesi Saat: 10:47

“Yeni trend, şehirlerin yarışması”

Son yıllarda t
“Yeni trend, şehirlerin yarışması”

Son yıllarda tarih turizmine yönelik yapılan yatırımlarla ön plana çıkan Ünye’de önümüzdeki yıl da birbirinden önemli tarihi projeler hayata geçecek. 
Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye gerçekten adına yakışan kent kimliğine ve niteliğine kavuşmuş olacak. Çünkü yeni trend, şehirlerin yarışması. Artık şehirlerin birbirleriyle yarıştığı bir dünyada yaşıyoruz. Onun için Ünye’yi biz bir adım öne çıkarma noktasında bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Ordu’da tarih denilince ilk akla gelen ilçelerin başında gelen Ünye, yaptığı projelerle hem tarihi canlandırıyor hem de tarih yazıyor. Son yıllarda yaptığı tarihi projelerle Türkiye’de ve dünyada adını duyuran Kadılar Şehri, 2018 yılında hayata geçireceği projelere hazırlanıyor.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ÇEKÜL Vakfı ile bir araya gelerek projeleri masaya yatırdı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Çamyar, Ünyelilere yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

-“Yalı Kilisesi Kitap Kafe olacak”-

Bu zamana kadar ilçede yapılan tarihi eser restorasyonlarının bilimsel bir veri tabanına oturtarak yaptıklarını kaydeden Çamyar, “Metin Sözen başkanlığındaki ÇEKÜL Vakfımızla hem tarihi eserlere fonksiyon yükleme, hem yapılacak olan restorasyonlar noktasındaki yol haritamızı belirlemeyi beraberce yürütüyoruz. 3,5 yıllık zaman içerisinde de çok ciddi mesafe yol aldık. Özellikle Kültür Yolu projemizle ilgili başta Yalı Kilisesini tamamladık. Yalı Kilisesi’ni bu zamana kadar sergi salonu olarak kullanıyorduk, ancak bakanlığımızın izni doğrultusunda bundan sonra kitap cafe olarak kullanacağız” diye konuştu.

-“Kale Bozuğu eski siluetine kavuşacak”-

Yüzüncü yıl mevkiindeki Kale Bozuğu olarak bilinen yerin eski siluetine kavuşturulması ile çalışma başlattıklarını belirten Çamyar, şunları söyledi:

“Bakırcılar Arastası’nın bir cephesi bitti. Oraya şimdi yine Çekül Vakfımızla tartışıyoruz bir çömlek fırını koymakla ilgili projemiz var. Kefeli Han’ın restorasyonu kapsamında kamulaştırma çalışması olacak. Meydandaki hamamın kamulaştırılması, Hacı Yusuf Bahri Efendi’nin evinin kamulaştırılması ve müze yapılması ve Çiğli Hamamın kamulaştırılması ve müzeye dönüştürülmesi ile ilgili projelerimiz var. Bunların içerisinde belki de en önemlisi Ünyeli hemşerilerimizin ‘Galabuzu’ diye ifade ettiği aslında Kale Bozuğu olarak bilinen 100’üncü yıldaki eski siluetin yeniden kazandırılıp, kazandırılmayacağı. Bununla ilgili ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Ayrıca, Hasan Baba Mevkiindeki evlerin dış cephe çalışması ve Ayanikola Kilisesi’nin restorasyonu ile ilgili bir takım projelerde var.”

 -“Yeni trend, şehirlerin yarışması”-

Çamyar açıklamasında Ünye’de tarihi projelere devam edeceklerini de kaydederek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Ünye Osmanlı döneminde sancaklık yapmış olan bir yer. Bunun için biz tarihimizi ve kültürümüzü gün yüzüne çıkartmak noktasında gayret sarf ediyoruz. Bunu yaparken Ünye zaten isim olarak çokça bilinen bir şehir. Ancak vatandaşlarımız buraya geldiğinde; Ünye’de ne yapacaklar, niye Ünye’ye gelsinler sorularının cevabını çeşitlendiriyoruz.

Bu anlamda turizm faaliyeti noktasında bu eserleri ortaya çıkardık. Bundan sonra da çıkarmaya devam edeceğiz. Ünye gerçekten adına yakışan kent kimliğine ve niteliğine kavuşmuş olacak. Çünkü yeni trend, şehirlerin yarışması. Artık şehirlerin birbirleriyle yarıştığı bir dünyada yaşıyoruz. Onun için Ünye’yi biz bir adım öne çıkarma noktasında bu çalışmaları yapıyoruz.” 

 

 

Anahtar Kelimeler : “Yeni, trend, şehirlerin, yarışması”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız