HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ekim 2017 Cumartesi Saat: 10:49

"Muhtarlarımızı Devletimizin Eli, Ayağı"

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kutlanması dolayısı
"Muhtarlarımızı Devletimizin Eli, Ayağı"

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile her yıl 19 Ekim tarihinin ''Muhtarlar Günü'' olarak kutlanması dolayısıyla bu yılda bir dizi etkinlik yapıldı.

 

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa  Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Bayram Gale, Adem Öztürk, Ahmet Arık,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, daire müdürleri ve il genelinde görev yapan muhtarlar katıldı.

 

“Muhtarlarımızı Devletimizin Eli, Ayağı, Gözü ve Kulağı Olarak Görüyoruz”

 

Vali Seddar Yavuz, 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla düzenlenen program yaptığı konuşmada, ”Muhtarlık kurumunu fevkalade önemsiyor ve muhtarlarımızı devletimizin eli, ayağı, gözü ve kulağı olarak görüyoruz. Nitekim muhtarlarımız, devleti temsil etme görevini de icra ediyorlar. Dolayısıyla sizlerle aynı zamanda biz meslektaşız. Sizlerin güvenlikle de ilgili yetki, görev ve sorumluluklarınız  bulunuyor.  İşte bu yönüyle de önemli bir görevi icra ettiğinizi hatırlatmak isterim” dedi.

 

“Muhtarlarımıza Pozitif Ayrımcılık Yapılacak”

 

Ordu Valiliği görevine  başladıktan sonra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, Kaymakamlara talimat verdiğini söyleyen Vali Yavuz, ”Siz muhtarlarımızı sevgiyle, saygıyla, hürmetle karşılayacaklar. Şikayetlerinizi, sorunlarınızı dinleyecekler. Bu şikayet ve sorunların çözümü noktasında sizlere yardımcı olacaklar. Bu konuda herhangi bir şekilde taviz vermemiz söz konusu olamaz. Size pozitif ayrımcılık yapılacak. Sizler, zamanınızı en değerli şekilde kullanacaksınız. Hepiniz köylerinizden, mahallerinizden kalkıp ilçe ve il merkezine geliyorsunuz. Bütün kamu kurum ve kuruluşları sizleri dikkatli dinlemek, taleplerinizi en kısa zamanda gerçekleştirmek konusunda daha fazla gayret ve çaba sarfedecekler. Meslektaşlarımız her ay sizlerle bir araya gelecekler” diye konuştu. 

 

"İçişleri Bakanlığımızca Altyapı Hizmetleri İçin 16 Milyon TL Kaynak Aktarıldı"

 

Vali Yavuz, ”Hepinizin bildiği gibi Büyükşehir yasasından sonra kırsal alt yapısı hizmetleri Büyükşehir Belediyesine geçmiş durumda Fakat, Ordu gibi yol ağı fazla olan şehirlerde İçişleri Bakanlığımız yeni bir program başlattı. Bu program kapsamında da ilimize şu ana kadar 16 milyon TL civarında kaynak tahsisi yapıldı. Bu kaynağın bir kısmını Büyükşehir Belediyesi ile bir kısmını da İlçe Belediyeleriyle protokol yapmak suretiyle altyapı hizmetlerini yapmaya başladık. İlçe belediye başkanlarımızdan ricamız, bizim verdiğimiz kaynakları en kısa sürede vatandaşımızın hizmetine sunmalarıdır. Standartı düşük hiçbir yol, benim açımdan makbul ve kabul edilebilir değildir. 4 metre genişliği olan yolu ben kabul etmem. Standartı düşük yol yapma devri kapanmıştır. O yüzden bize teklif ettiğiniz yerlerdeki yol genişliğini, mutlak suretle iki aracın geçebileceği genişlikte düşünmeniz ve planlamanız gerekiyor" şeklinde konuştu.  

 

“Kaçak Yapılara Taviz Verilmeyecek, Hepsi Yıkılacak”

 

"Mera alanları ve yaylalar sürekli işgal ediliyor" diyen Vali Yavuz, "Bizim buna göz yummamız mümkün değil. Eğer biz turizm şehri olacaksak, çevreyi korumak durumundayız” diyerek, kaçak yapılara asla taviz verilemeyeceğini, etkin mücadele yürütüleceğini, hepsinin yıkılacağının altını çizdi. 

 

Muhtarlardan da kaçak yapılaşma konusunda vatandaşları uyarmalarını, kamu kaynaklarının boşa gitmemesi konusunda hassasiyet göstermelerini isteyen Vali Yavuz, belediye başkanlarına da  bazı tavsiyelerde bulunarak, “Belediye başkanlarımızı buradan ikaz ediyorum. Araç talepleri olduğunda şu veya bu bahaneye sığınarak asla geri çevrilmeyecektir. Araç taleplerini geri çeviren belediye başkanları hakkında yasal işlem yapacağımın özellikle bilinmesini rica ediyorum. Kaçak yapılarla mücadele Hükümetimizin net bir politikasıdır” şeklinde konuştu.

 

“Bütün İmkanlarımızı Eğitime Ayırmaya Devam edeceğiz”

 

“Muhtarlarımızın eğitimle çok yakından ilgilendiğini biliyorum ve hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğitim, milletlerin uluslararası rekabet sıralamasını belirler. O yüzden bütün imkanlarımızı eğitime ve fiziki koşullara ayırmaya devam edeceğiz” diyen Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 ”Ekonomik yoksunluk sebebi ile sorun yaşayan hiçbir çocuk bu şehirde istemiyorum. Sosyal Yarduımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda yeterince kaynağımız bulunuyor.  Ayakkabısı yırtık, montu olmayan hiçbir çocuk bu şehirde olmamalıdır. O yüzden siz mahalle muhtarlarımızın çevresindeki İhtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç aileler başta olmak üzere öğrencilerimizi tespit ederek, hepsini Kaymakamlarımıza bildirin, SYDV kanalıyla bu sorunları çözelim. Bugün, evde bakım hizmetlerinden, eğitim yardımlarına kadar her alanda devletimiz vatandaşın yanındadır. Dolayısıyla artan refah seviyesi bu tür sosyal yardımlar aracılığıyla gelir eşitsizliğini engelleyen bir faktör olarak kullanılmaktadır. O yüzden siz mahalle muhtarlarımızın özellikle çevrenizdeki ihtiyaç sahibi insanları vakıflarımıza, Aile Sosyal Politikalar  Müdürlüğümüze yönlendirmek suretiyle sahipsiz hiçbir kimse kalmamasına özen gösterelim. Çünkü , biz inanıyoruz ki, ulaşmadığımız her insan bizim için kayıptır. Bu nedenle devletin ve hükümetin politikalarının ilde uygulanmasının yegane sorumlusu bu ilde  bulunan Validir. Vali, devletin ve hükümetin politikalarını etkin ve verimli bir şekilde götürmesi noktasında Hükümete ve  her Bakana karşı ayrı ayrı sorumludur. Her Bakanın buradaki idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır. Bu sıfatımla da söylüyorum, bu şehirde ulaşılmayan hiç kimseyi bırakmamalıyız. Biz vatandaşımızı daha çok kucaklayarak, onu daha çok severek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Sevgiyi, saygıyı, nezaketi hakim kılacak, birbirimize daha çok değer verecek, birbirimizi yücelteceğiz. İşte bu anlayış, bu şehirde hakim olduğunda göreceksiniz ki, daha iyi bir Türkiye'de, daha iyi bir ilde yaşamak fırsatını hepimiz bulmuş olacağız.”

 

“Büyükşehir Belediyemizin, İlçe Belediyelerimizin Yükünü Biraz Daha Hafifletmek İstiyoruz”

 

Vali Seddar Yavuz, ”2018 yılında da Büyükşehir ve İlçe belediyelerimizle kırsal altyapı yatırımlarını yapmaya devam edeceğiz. Belediyelerimiz  bu konuda başarılı olursa, belediyelerimizle devam edeceğiz. Ama bizim standartlarımızın altında ya da geç devam ederse, YİKOB kanalıyla bu ihaleleri Valilik olarak biz yapacağız. O yüzden protokol imzaladığımız, birlikte iş yaptığımız Büyükşehir ve ilçe Belediyelerimiz verdiğimiz kaynakları en kısa zamanda hizmete döndürerek bizi memnun ve mutlu ederse, böylelikle sizlerin de kırsaldaki sorunları aza inmiş olur” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı da programda yaptığı konuşmasında, ”Muhtarlarımızın tarihine baktığımız zaman 1829’lu yıllardan bugünlere kadar demokrasimizin beşiğini oluşturarak mahallemizdeki, köyümüzdeki vatandaşımızın sorunlarını devlete taşıyan en temel dinamiklerden birisi. Dolayısıyla bu ağır yükü; bu sorumluluğu yıllardır büyük gayret ve çaba ile taşıyan siz değerli muhtarlarımızın böyle bir günde organizasyonda anılması devletimizin büyüklüğü sayesindedir” diyerek, muhtarların  gününü kutladı.

 

Muhtarlar adına söz alan Kumbaşı Mahalle Muhtarı Nevin Gül ise, "Muhtarlık müessesesi, Osmanlıdan buyana yaklaşık 200 yıldır kamu görevi ifa etmektedir. Bizler, devletimizin en ücra köşesindeki temsilcileriyiz. Aynı zamanda vatandaşımız ile devletimiz arasında köprü görevi görmekteyiz. Görevimizi ifa ederken bizlere mesai mefhumu gözetmeksizin yardım ve destekte bulunan Sayın Valimiz Seddar Yavuz başta olmak üzere diğer protokol üyelerimize teşekkülerimizi sunuyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Vali Seddar Yavuz, programa katılan muhtarların sorunlarını, sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

 

Anahtar Kelimeler : "Muhtarlarımızı, Devletimizin, Eli, Ayağı"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız