HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Nisan 2016 Perşembe Saat: 10:07

OTOGARA HAVALİMANI DARBESİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde sefer sayılarının azalması nedeniyle otogar esnafı adeta can çekişiyor.
OTOGARA HAVALİMANI DARBESİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminalinde sefer sayılarının azalması nedeniyle otogar esnafı adeta can çekişiyor. 17 yazıhane ve 100’ü aşkın firma ile hizmet veren Ordu otogarına Ordu-Giresun Havalimanı resmen darbe vurmuş durumda. Firma sahiplerinin yıllık zararları ise 70-80 Bin Lira civarlarında olduğu belirtildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı giren çıkan otobüs ve giren çıkan yolcu sayılarını vermemekte ısrar etse de, Ordu otogarında işlerin hiçde yolunda olmadığı ortaya çıktı.

ORDULULAR KARA ULAŞIMINA İLGİ GÖSTERMİYOR

Ordu-Giresun Havalimanının düzenli bir şekilde hizmete girmesiyle birlikte uçak bilet fiyatlarında ki düşüş ve firmalar arasında ki rekabet ile öncelikli tercihini hava ulaşımına çeviren Ordulular, kara ulaşımına eskisi gibi ilgi göstermiyorlar.

2015 yılında çok kötü bir sezon yaşadıklarını belirten bazı firma sahipleri sefer sayılarını neredeyse yarıya indirdiklerini ve bu olumsuzluğun 2016 yılında da sürdüğünü kaydettiler. Firma sahipleri ayrıca uçakların yakıtlarından da ÖTV alınmadığına dikkat çekerek otobüs firmalarının ve otobüs sahiplerinin çok zararda ve zor durumda olduklarını ifade ettiler.

“SEFER SAYILARIMIZ GİT GİDE AZALIYOR”

Firma sahiplerinden Osman Akçay ise gazetemize yaptığı açıklamada; “Ordu otogarında toplam 17 yazıhane ve yüzü aşkın firma ile yıllardır hizmet vermeye çalışıyoruz. Son iki yılda oldukça büyük zararlarımız var. Havalimanı bizlere çok kötü darbe vurdu. Sefer sayılarımız git gide azalıyor. Uçak bilet fiyatları bizimle boy ölçüşüyor.

Aslında hükümetin bu duruma müdahale etmesi gerekir. Bize göre uçak biletlerinde taban fiyatın 150 TL’nin altına inmemesi gerekiyor. Bunda bir yaptırım olursa otobüs firma ve sahipleri de biraz nefes alır. Taban fiyatın fix bir fiyat olarak belirlenmesi ve bu fiyatında altına inilmemesi gerekir.

Aksi takdirde otobüs firmaları bir bir kapanmanın eşiğine kadar gelir. Zaten uçaklarda yakıt alımlarında ÖTV’de ödemiyorlar. Onlara göre bir şey yok. Bizlerin mağduriyetini çözecek olan da yine hükümetimiz olmalıdır diye düşünüyoruz” dedi.

“YARI YARIYA ZARAR ETTİK”

Yine bu olumsuzluktan otogar esnafınında etkilendiğini sözlerine ekleyen Osman Akçay; “Önceden yazıhanelerimizde 3’er, 5’er kişi çalışıyordu. Şimdi birer ikişer kişi ile hizmet vermeye çalışıyoruz. 2013-2014 yılları cirolarımıza baktığımızda 2015 yılında yarı yarıya zarar ettiğimizi görmek mümkün. Burada ki her bir yazıhanenin nereden bakarsanız bakın 70-80 Bin TL arasında zararı var. Bunun için hükümetten yardım ve destek bekliyoruz.

“BİZLERİ GÖRMEZDEN GELMESİNLER”

Bizleri görmezden gelmesinler, sorunumuza sahip çıksınlar. Hava ulaşımına bizlerde karşı değiliz. Evet ilimiz için gerekli bir yatırımdı. Zira uçak firmalarında ki bu keyfiyet ve rehavet bizim belimizin bükülmesine neden oluyor. Bizlerde önemli bir istihdam kapısıyız. Bu kapıyı kapatmaya çalışmak ilinde, ülkeninde menfatine uygun düşmez. Onun için gerek milletvekillerimizden gerekse yetkililerden bu konuda acil bir destek bekliyoruz” diye konuştu. (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

 

Anahtar Kelimeler : OTOGARA, HAVALİMANI, DARBESİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız