HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 09:14

HEM SAĞLIKLI HEM EĞLENCELİ GIDA

ODÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Tarakçı ve beraberindeki öğretim elemanları ile öğrenciler, protei
HEM SAĞLIKLI HEM EĞLENCELİ GIDA

ODÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Tarakçı ve beraberindeki öğretim elemanları ile öğrenciler, protein kaynağı peyniri çocuklar açısından ilgi çekici bir ürün olan çikolata ile bir araya getirerek hem sağlıklı hem de eğlenceli bir ürün ortaya koydu.

Peynir, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de kahvaltının vazgeçilmezleri arasında yer almakta olup salata, börek, pide ve tatlı çeşitlerinde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Peynir başta kalsiyum olmak üzere A ve B vitaminleri açısından da oldukça zengin bir gıda ürünü olarak dikkat çekmektedir. Özellikle çocukların gelişiminde büyük öneme sahip olan peynir esansiyel aminoasitleri ve önemli bir yağ asidi olan konjuge linoleik asiti de bünyesinde barındırmaktadır.

Tüm bu faydalı özelliklerine rağmen özellikle çocuklar tarafından tüketimi düşük olan peyniri sevdirmek ve tüketimini eğlenceli hale getirmek amacıyla yola çıktıklarını belirten ve elde ettikleri sonuçlar itibariyle sadece çocukların gelişiminde değil yetişkinlerin protein ve antioksidan ihtiyacı açısından da önemli bir ürün ortaya koyduklarını belirten Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekai Tarakçı, “ Bu çalışmayı gerçekleştirirken temel hedefimiz geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla onlara peyniri sevdirmektir.

Hâlihazırda bu peynirlerin piyasada üretimi mevcut olsa da bunun sağlık açısından çocuklara oldukça faydalı olduğunu ortaya koymuş olmamız, Gıda Mühendisliği laboratuvarımızda bu peyniri üretmiş olmamız ve İzmir’de gerçekleşen ‘Fikrini Geleceğe Taşı’ isimli 5. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde 400 fikir arasından seçilerek 50 buluş arasına girmesi önemlidir” dedi.

ODÜ Hayatın Her Alanında Çalışmalar Gerçekleştirmeye Devam Ediyor

Üniversitemizin kurulduğu yıldan itibaren alanında öncü ve inovatif çalışmalar gerçekleştirdiğini, bu çalışmaların da sadece bilimsel alanda kalmadığını toplumsal hayata nüfuz ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bilimsel, ekonomik, siyasi ve sosyal bakımdan topluma yön verme görevi üstlenmiş olan üniversiteler; küreselleşme sürecinde uluslararası etkileşimin artması, bilimsel ve teknolojik değişimlerin hızlanması sonucunda yürüttüğü çalışmalarla toplumsal hayata dünyanın her yerinde her yönden katkı sağlamaktadır.

Bunun yanı sıra üniversiteler nitelikli bilginin üretilmesi ve paylaşılması sürecinde önemli roller üstlenmektedir. Bizler de Ordu Üniversitesi olarak laboratuvarlarımızda gerçekleştirdiğimiz bilimsel çalışmalar ile toplum sağlığını korumak ve ülkemizin yarınları olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini sağlamak için geleceğin şekillenmesinde yer almaktayız.

Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen bu çalışma ile yerel ekonomimize ve endüstrimize yeni hamleler kazandıracak projeye imza atmış bulunmaktayız. Bu vesile ile Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümünü yapmış olduğu çalışmalarından ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” şeklinde konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : HEM, SAĞLIKLI, EĞLENCELİ, GIDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız