HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Aralık 2017 Salı Saat: 08:16

“KADINLAR TOPLUMDA DAHA ETKİN ROL ALMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83.yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı
“KADINLAR TOPLUMDA DAHA ETKİN ROL ALMALI”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83.yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. Torun açıklamasında, dünyanın ileri sayılan birçok devletinden önce Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının veren yasaların çıkarılıp uygulamaya koyulmasının, Atatürk devrimlerinin Türk Kadını açısından olduğu kadar, Türk Kadınının Atatürk devrimleri açısından da öneminin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

 

Türk Kadınının Ulusal Mücadeledeki asalet ve kahramanlığı ile kendisine tanınan bütün haklara layık olduğunu kanıtladığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, sosyal ve siyasal haklarına kavuştuktan sonra da bilimde, tıpta, edebiyatta, sanatta, basında, siyasette ve daha birçok alandaki başarılarıyla isimlerini tarihe yazdırdıklarını belirtti.

 

 Bugün ise Türk Kadınının 5 Aralık 1934’ de elde ettiği hakların çok daha gerisine itilmek istenildiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Atatürk devrimleri ve Cumhuriyetin kazanımlarıyla kavgalı bu zihniyet kadınlarımızın erdem ve değerini hala anlayamamıştır. Söylemleri neredeyse kadına yapılan şiddeti mazur gösterecek niteliktedir. Kadınımız toplumsal hayattan soyutlanmaya çalışılmakta, ikinci sınıf vatandaş muamelesine maruz bırakılmaktadır.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Şüphem yoktur ki, Cumhuriyet’le birlikte sosyal ve siyasi haklarına kavuşan hiçbir Türk kadını kendisini siyasal, ekonomik ve sosyal hayatın dışına savurmaya çalışan bu düşünceye asla prim vermeyecektir. Kendi kaderini de ülkesinin kaderini de bu zihniyete teslim etmeyecektir.” değerlendirmesinde bulundu.  

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Kadınların toplum hayatının her aşamasında özellikle siyasi hayatta daha etkin yer almaları hem siyasette, hem de toplumsal yaşamda kaliteyi de beraberinde getirecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmaya, kadın haklarının iyileştirilmesi ve kadınlarımızın toplumsal hayatın her alanında yerlerini alması noktasında siyasette ve toplum yaşamında kadınlarımızla omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla anıyor, diliyor, tüm kadınlarımızı en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum." dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : “KADINLAR, TOPLUMDA, DAHA, ETKİN, ROL, ALMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız