HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Aralık 2017 Salı Saat: 07:43

NÜFUSTA YENİ DÜZENLEMELER

Ordu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Cevat Şahin 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun yapılan değişiklikle ilgili açıklamada bulundu.

 

Ordu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Cevat Şahin 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun yapılan değişiklikle ilgili açıklamada bulundu.

Müdür, Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun bazı maddelerinde değişiklik yapılmış olup, bu değişikliklerden birisi isim ve soy isim değişikliğidir.

           İsminde imla hatası veya yazım hatası olanlar 2 yıl içerisinde Yerleşim yerinin bulunduğu İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaatta bulunmak şartıyla ismindeki imla veya yazım hatasını mahkeme kararı olmaksızın düzelttirebilirler. Örneğin Memet olan ismini Mehmet olarak, Melihat olan ismini Melahat olarak düzelttirebilirler.

         Ayrıca Soyadı Kanununa aykırı yazılan soyadlar ile İğrenç ve Gülünç olan alay konusu olan soyadlar yine 2 yıl içerisinde Yerleşim Yerinin bulunduğu Nüfus Müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle soyadı değişikliği yaptırabilirler. Örneğin Deli, Gevşek, Kalas, Koyun...  vb. soyadlar değiştirilebilir.

         Vatandaşlarımız eğer isminde imla ve yazım hatası varsa Soyadı Soyadı Kanununa aykırı ise 2 yıl içerinde düzelttirme işlemini yaptırsınlar. Bu durum büyük bir fırsattır”.

Anahtar Kelimeler : NÜFUSTA, YENİ, DÜZENLEMELER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız