HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ocak 2018 Perşembe Saat: 08:37

“HAREMEYN, HAC - MUKADDESE YOLCULUK” SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

  Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Osmanlı Dönemi’ndeki hac yolculuğunu anlatan “Haremeyn, Hac - Mukaddese Yolculuk” adlı sergi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İçerisinde Hz. Peygamberimizin sakal-ı şerifleri
“HAREMEYN, HAC - MUKADDESE YOLCULUK” SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Osmanlı Dönemi’ndeki hac yolculuğunu anlatan “Haremeyn, Hac - Mukaddese Yolculuk” adlı sergi vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İçerisinde Hz. Peygamberimizin sakal-ı şeriflerinin de yer aldığı sergiyi yaklaşık 8 bin kişi ziyaret etti.

 

SERGİDEKİ SAKAL-I ŞERİF YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi, çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Hz. Peygamberimizin sakal-ı şeriflerinin de bulunduğu “Haremeyn, Hac - Mukaddese Yolculuk” adlı sergi kadını ve erkeği, genci ve yaşlısı ile toplumun her kesiminden yoğun ilgi görüyor. Sergiye gelen ziyaretçiler, içerisinde Kâbe örtüsü, yazma eser, harita, kartpostal, belge, berat, fotoğraf ve çeşitli objelerin, Hz. Peygamberimizin sakal-ı şeriflerinin de yer aldığı birbirinden değerli 75 eseri görme fırsatı bulmanın yanında, ulaşımın zor olduğu eski dönemlerde hac yolculuğunun nasıl yapıldığına tanıklık ediyor.

 

SERGİ 11 OCAK 2018’E KADAR AÇIK OLACAK

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanların kutsal yolculuğuna şahitlik eden eserlerin yer aldığı sergi, 11 Ocak 2018 tarihine kadar ziyarete açık olacak. 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız