HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Ocak 2018 Cumartesi Saat: 09:34

SP’DEN ‘ADİL SİSTEM, ADİL SEÇİM’ ÖNERİSİ

Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz ve İl Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle AKP, CHP ve İl Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulundular. Ziyaret konusunda açıklama yapan il başkanı Temiz Genel Merkez Hukuk ve Anayasa Ko
SP’DEN ‘ADİL SİSTEM, ADİL SEÇİM’ ÖNERİSİ

Saadet Partisi Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz ve İl Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle AKP, CHP ve İl Emniyet Müdürlüğüne ziyarette bulundular.

Ziyaret konusunda açıklama yapan il başkanı Temiz "Genel Merkez Hukuk ve Anayasa Komisyonumuz tarafından hazırlanan, Adil Sistem Adil Seçim raporumuzu iktidar partisi ve Anamuhalefet partisi ile paylaştık.

16 Nisan referandumu sonrasında oluşan yeni devlet yönetimi şekline göre seçim sisteminin ve siyasi partiler kanunun değişmesi gerekmektedir. Buna ilişkin hazırladığımız teklifi kamuoyu ile paylaşmıştık. Biz adil bir seçim sisteminin olmasından, tüm siyasi partilerin aldıkları oy miktarınca TBMM'de temsil edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. %10 barajı istikrarın sağlanması için konulduğu iddia ediliyordu, koalisyon karmaşası yaşanması diye konulduğu iddia ediliyordu.

Yeni oluşan sistemde koalisyonun olması mümkün değildir. Bu haliyle tüm partiler mecliste temsil edilmeli, toplumun her kesiminin talepleri yasama organında söz sahibi olmalıdır. Adil bir yönetim, adil bir sistem, adil seçim sistemi ile mümkündür.

Bu ziyaretlerimizi diğer siyasi partilerle sürdüreceğiz. Mecliste gurubu bulunan bulunmayan her siyasi partiyi ziyaret edip, teklifimizi paylaşacağız. Bu ziyaretlerin, siyasetteki kamplaşmayı, kutuplaşmayı da ortadan kaldıracağına inanıyoruz" dedi.

Siyasi parti ziyaretlerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne geçen heyet burada da seçim tedbirleri konusunda istişarelerde bulundular. (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : SP’DEN, ‘ADİL, SİSTEM, ADİL, SEÇİM’, ÖNERİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız