HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ocak 2018 Pazar Saat: 10:33

“ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
“ERKEN YAŞTA EVLİLİKLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya erken yaşta evliliklerle mücadele konusuna çok önem verdiklerini vurgulayarak, bu kapsamda geçen sene Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele Eylem Planı'nı hazırladıklarını ve uygulamaya soktuklarını kaydetti.

AK Parti hükümetleri döneminde erken ya
şta evliliklerle mücadelede ciddi bir ilerlemenin de kaydedildiğini aktaran Bakan Kaya, "2003 yılında 8,3 olan erken yaşta evlilikler bugün 4,7'lere gerilemiş durumda ama biz tabii ki bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Yaptığımız tüm eylem planları, çalışmalar erken yaşta ve zorla evlilikleri tamamen ortadan kaldırmaya yönelik" ifadelerini kullandı.

Bakan Kaya, erken ya
şta ve zorla evliliklerle mücadelenin, her türlü siyasi ayrılıktan da uzaklaşılarak, millet olarak, sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla elbirliği içerisinde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Yüzde 45'lerde olan ortaö
ğretim okullaşma oranlarının yüzde 83'lere yükseldiğine dikkati çeken Bakan Kaya, şöyle devam etti:
 
"Bu ba
şarıya paralel olarak erken evliliklerde de bir gerileme söz konusu ama erken yaşta ve zorla evlilikleri tamamen ortadan kaldırmamız için bir zihniyet dönüşümünü hep birlikte millet olarak sağlamamız lazım. Biz Bakanlık olarak bu konuda tüm illerimizde ama özellikle Türkiye ortalamasının üzerinde olan illerde özel bir çalışma yürütüyoruz. Kiraz'da benzer haberleri duyduğumuzda oraya özel ekiplerimizi yolladık. Hala sahada çok özel çalışmalar yürütüyoruz orada.

Kapı kapı ekiplerimiz dolaştı. Hem Bakanlık sosyal inceleme uzmanlarımız hem psikologlarımız, kadın doğum hekimleri ekiplerimize katıldı ve erken evliliklerin çocuğun sağlığıısından da ne kadar tehlikeli olduğunu ailelere anlatıyoruz. Bilinçlendirmek, zihniyet dönüşümünü sağlamak için çok büyük gayret sarf ediyoruz. Bu konuda çok hassas olduğumuzu, hükümet olarak hiçbir istismar vakasının da asla üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum. Sürecin takipçisiyiz."


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız