HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Şubat 2018 Cuma Saat: 08:42

ÇALIK; “HEDEFİMİZ MİLLETİMİZE HİZMET”

SOSYAL YARDIMLARA AYRILAN BÜTÇE, 335 MİLYAR:
ÇALIK; “HEDEFİMİZ MİLLETİMİZE HİZMET”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Öznur Çalık, “Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Ordu’yu Dinliyoruz” programı kapsamında Ordu’da sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen programda konuşma yapan Başkan Öznur Çalık, AKP’nin 15 yıllık iktidarı döneminde önemli işler yaptığını belirterek, "Her adımımızı milletimiz için attık. Eğitimden sağlığa ve ulaşıma kadar her alanda reform niteliğinde projeler hayata geçirdik" dedi.

Hakkari'den başlattıkları program çerçevesinde gönül adımlarımızın on altıncısını Ordu’da attıklarını söyleyen Başkan Çalık;

“Öncelikle gönül adımlarımızın on altıncısını Ordu’ya atıyoruz. Bugün Ordu’da sosyal politikaları konuşalım istiyoruz. 2002 de partimizin ilk kurulduğu günden itibaren gönül kapılarınızı bize açtınız ve gönülleriniz girmemim memnuniyetini ve mutluluğunu yaşarken bugün gönüllerinizdeki yerimizi perçinlemek adına Ordu’da gönülleriniz bir kez daha ziyarete geldik ve kapılarınızı bize açtığınız teşekkür ediyorum.

Sınırda Afrin harekâtında görev alan güvenlik güçlerimize Ordu’dan ordumuza dualar gönderiyorum. Mehmetlerin şehri Mehmetçiklerin şehri Ordu’dayız ve bu vesile ile diyorum ki siz Ordulular çiğnetmeyeceksiniz bu toprakları. Dünya üzerimize gelse de Ordu dimdik tavrını 15 Temmuz da gösterdiği gibi bundan sonra gösterecektir.

AKP olarak 2002’de sosyal devlet anlayışını inşa etmek için öncelikle insanı yaşat ki devlet yaşasın dedik bu vesile ile yaratılanı yaratandan ötürü sevme mahsullü sosyal politika uyguladık.

Gönüller yapmak en önemli tezahürümüzdü. Ortaya koyduğumuz yol haritasında insanı merkeze alıyor insanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Bireyin refah seviyesini yükseltmek en önemli hedefimiz. Bireyin refah seviyesi yükselince ailenin refah seviyesi ailenin refah seviyesi yükseldikçe toplumun refah seviyesinin yükseldiğini biliyoruz” diye konuştu.

Genel başkanımızın ilk günden itibaren sosyal devleti inşa etmek için uyguladığı politikalar bugün milletimiz tarafından çok ciddi manada kabul görmüştür diyen Çalık; “15 yıldan bu yana uyguladığımız sosyal politikalarda bugün geriye dönüp bakmak istiyoruz neler yaptık memnuniyetleriniz düşünceleriniz ve varsa uygulamadan kaynaklanan eksikliklerimizi giderelim istiyoruz.

En önemli hedefimiz milletimize hizmet. Bu kadar hizmeti yaparken hizmet yapma işi imkan işidir. 16 yıldır aşk ile çıktık yola, bu imanla yolumuza hizmet ederek devam ediyoruz. Biz insanı kalkınma için ekonomik kalkınmanın şart olduğunu biliyoruz. 2002 de iktidara geldiğimizde temel hedefimiz siyasi iktidarı sağlamak bu vesile ile de ekonomik istikrarı devam ettirmekti. Güçlü bir ekonomi güçlü bir sosyal politikalar demekti.

O gün 112 milyar olan Türkiye bütçesinin şu an 112 milyarın en az yarısı kadarını biz sadece sosyal yardımlara ayırıyoruz. Bugün Türkiye’nin sosyal yardımlara ayırdığı bütçe 50,6 milyar. Ve bütçemizi 335 milyara çıkardık. Bizim bu hizmette hedefimiz gönülleri fethetmek gönülle fethedilmeyen bir yer kılıçla fethedilmez. Bizde gönüllerini fethetmiş olacağız ki 15 yıldan bu yana Ordu yanımızda bu vesile ile sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çalıştay da bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise; “Devletimiz en üst seviyede sosyal yardımlar konusunda bırakın ülke anlamında dünyada model bir uygulamayı gerçekleştiren iktidar. Ama bunun yanında aynı işe yoğunlaşan birden üçten beşten fazla kurum aynı işe yoğunlaşması gerektikçe hiç ilgi alanı duyamadığımız ilgilenemediğimizde alanlar var.

O yüzden biraz daha teferruata inmek suretiyle benim isteğim bu doğrultuda katılımcılardan çünkü şehrin bir bütününe baktığımız zaman sosyal politikalarla ilgili objektif bir katılım var bugün burada. İnşallah bu çalışmalarla birlikte ortaya çıkan raporla hem uygulamalar itibariyle hem de eksikliklerin en az olduğu uygulamaların en çok olduğu ve model olma konusunda da biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk’de, Çalıştay’da şunları söyledi:

“Bizim bugün katılımcılardan istediğimiz ve beklentimiz gerçek manada neyi görüyorlarsa onu ifade etmeleri. Burada soruların tespiti ve sorunlara yönelik ileride çözüm amaçlı atılacak adımları oluşturmak yanlı değil objektif bir şekilde değerlendirmek ile mümkün olacaktır.” (Haber Semra GENÇOSMANOĞLU)  

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız